Studiu The Guardian: Aproape 60% dintre emisiile de carbon cu efect de seră provin din producţia de carne animală
Dimensiune font:
Producţia de carne la nivel mondial provoacă de două ori mai mult poluarea producţiei de alimente pe bază de plante, a constatat un nou studiu major publicat în 2021, pe The Guardian.
Întregul sistem de producţie alimentară, cum ar fi utilizarea maşinilor agricole, pulverizarea îngrăşămintelor şi transportul produselor, provoacă 17,3 miliarde de tone metrice de gaz cu efect de seră pe an, potrivit cercetării.
Această eliberare enormă de gaze care alimentează criza climatică reprezintă mai mult decât dublul emisiilor totale ale SUA şi reprezintă 35% din toate emisiile globale, au spus cercetătorii.
Cea mai mare parte a „carnii” în 2040 nu va proveni de la animale moarte, transmite un raport publicat de aceeaşi publicaţie în 2019.
Raportul prevede că 60% din carnea consumată în 2040 va fi fie crescută în cuve din celule stem în laboratoare, fie înlocuită cu produse pe bază de plante care au gust de carne.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau