Usturoiul din China a invadat piața din România. Ce conține, de fapt, și cum este cultivat
Dimensiune font:
Usturoiul din China se găsește, în ultimii ani, în aproape toate supermarketurile de la noi. Arată perfect, dar ce se ascunde în spatele cultivării lui.
Usturoiul din China. Știați că aproape 80% din usturoiul comercializat în toată lumea provine din China? Este o adevărată industrie care funcționează perfect. Dar care sunt dedesubturile ei?
Specialiștii atrag atenția că acest usturoi este pulverizat cu substanțe chimice pentru de a-i stopa creșterea, pentru a avea dimensiunea perfectă. De asemenea, folosesc aceste substanțe pentru a distruge dăunătorii.
Usturoiul din China. Cum este cultivat usturoiul chinezesc? Mulți specialiști susțin că producătorii obișnuiesc să fertilizeze solul cu deșeuri toxice.
Pentru a distruge paraziții, cultivatorii chinezi tratează usturoiul cu o substanță foarte toxică. Mai exact, bromura de metil. Dacă este expus unei concentrații foarte mari de bromură de metil, omul poate dezvolta afecțiuni respiratorii grave. De asemenea, poate fi afectat sistemul nervos central.
Mujdei de usturoi. Cum să îl prepari ca să fie delicios și sănătos
I. Cel mai simplu şi mai sărăcăcios: usturoi, sare, apă. Baza! La-ndemână e să cureţi o căpăţână de usturoi şi să-i baţi căţeii-n draci într-o "chisarniţă" de lemn. Potriveşti o linguriţă de sare grunjoasă şi, când totul e o pastă lipicioasă,se adaugă apă. Merge la orice, carne, mămăligă, peşte.
II. Când la pasta de bază se adaugă o lingură de oţet, o linguriţă de ulei de floarea soarelui şi o lingură de mărar tocat, se cheamă că trecem prin Oltenia.
III. Pentru că, în Transilvania dacă ajungem, lângă oarece ciolan afumat şi fiert, sigur "boreasa" va pune în piuliţa enormă de alamă, pe lângă cel puţin două căpăţâni de usturoi şi sare, şi un pahar de smântână, o lingură de oţet de mere, o linguriţă de miere şi ceva tarhon bine tocat, proaspăt sau în oţet.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau