Cea mai mare lovitură pentru românii din Spania. Ce se întâmplă cu joburile străinilor . Un sfert dintre şomeri sunt străini
Dimensiune font:
Numărul şomerilor în sectorul agricol a crescut în Spania cu 15,4% în iunie, comparativ cu luna anterioară, respectiv cu 25.342 de persoane.
Share it!
Aceste date au fost publicate de Ministerul Muncii, care menţionează că 71% din această creştere se concentrează în comunitatea autonomă Andaluzia.
Statisticile semnalează că aceasta este luna iunie cu cel mai mare număr de noi şomeri în agricultură din ultimul deceniu, un nivel cu mult peste cel obişnuit, şi este, totodată, cea mai mare creştere lunară din acest an.
Cifra totală a şomerilor din acest sector a ajuns astfel al 189.487 persoane, cu 28% mai multe faţă de aceeaşi lună din 2019.
Citește și: Spania a introdus venitul minim garantat. Ce valoare are și cine îl primește
Circa 26% din şomerii din sector (49.153 persoane) erau străini, conform statisticilor oficiale, ceea ce reprezintă o majorare cu 33% faţă de mai şi cu 36% comparativ cu perioada similară din 2019.
La nivel general, în Spania numărul şomerilor s-a situat la 3.862.883 persoane, un nivel ce nu a mai fost atins din mai 2016, potrivit Agerpres.
Spania este una din ţările europene cele mai afectate de pandemia cu coronavirus. Cele mai multe locuri de muncă pierdute din 14 martie sunt în regiunile Andaluzia, Valencia şi Insulele Canare, dar şi la Madrid, epicentrul epidemiei.
Aproximativ 5,98 milioane de spanioli, inclusiv cei incluşi în schemele de şomaj parţial, au primit de la stat ajutoare de şomaj, valoarea acestora ajungând la 5,12 miliarde de euro. În mai, aproximativ 18,46 milioane de spanioli aveau oficial un loc de muncă.
Guvernul de coaliţie condus de Pedro Sanchez a simplificat acces la schemele de şomaj parţial şi a interzis concedierile în timpul crizei sanitare, în speranţa că astfel va fi evitat un impact violent asupra locurilor de muncă.
Spania, a patra economie a zonei euro, s-a contractat cu 5,2% în primul trimestru al anului, comparativ cu ultimele trei luni din 2019, un nivel record, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INE) publicate recent. Este cel mai sever declin de la publicarea datelor, în 1970, şi depăşeşte estimările analiştilor, de 4,4%.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau