După coronavirus, Germania și Olanda se confruntă și cu focare de gripă aviară
Dimensiune font:
Peste 1.000 de păsări sălbatice moarte au fost găsite în jurul regiunii olandeze Nordfriesland, infectate cu tulpina H5N8 a virusului ce cauzează gripa aviară. De asemenea, pui infectaţi au fost descoperiţi la o mică fermă din Schleswig-Holstein (Germania).
Cea mai severă epidemie de gripă aviară cu care s-a confruntat Germania a fost în perioada 2016-2017, când au fost sacrificate peste 900.000 de păsări
Şi în Marea Britanie s-au descoperit săptămâna aceasta cazuri de gripă aviară şi a început sacrificarea păsărilor la o fermă din Frodsham şi alta din Kent.
Virusul H5N8 a fost detectat la păsările migratoare din Rusia. Luna trecută au avut loc sacrificări masive în regiunea rusească Kostroma, pentru ţinerea sub control a focarelor de gripă aviară.
Autorităţile olandeze şi germane au introdus zone de protecţie în jurul fermelor afectate şi au cerut fermierilor să ţină păsările în spaţii închise, pentru a evita răspândirea virusului.
Olanda, cel mai mare exportator european de ouă şi carne de pui, are 10.000 de angajaţi în 2.000 de ferme.
În timpul epidemiei de gripă aviară din 2003, autorităţile olandeze au sacrificat peste 30 milioane de pui, raţe, şi alte păsări.
Gripa aviară are un risc scăzut pentru oameni dar costurile economice pot fi semnificative.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau