Recreația nesfârșită a drogaților și neputincioșilor
Dimensiune font:
Dorian OBREJA
Deși foarte mediatizat, recentul caz tragic de la 2 Mai merită sintetizat, atât pentru cei care, totuși, nu au habar de el sau nu cunosc toate datele, cât și în general, pentru a putea formula unele concluzii.
Un individ de 19 ani, Vlad Pascu, abia de 3 luni în posesia permisului de conducere și la volanul unui autoturism ”tare”, a fost oprit în 2 rânduri, în noaptea de 19 august, de echipaje de poliție, care, mai întâi, i-au ”atras atenția cu privire la nerespectarea normelor rutiere”, după care, găsindu-i-se în mașină droguri, a fost testat cu...etilotestul, găsit cu valoarea 0 și lăsat să circule în continuare. Doar o oră, căci, la 5,25, a intrat în plin într-un grup de tineri care mergeau pe marginea drumului, omorând doi dintre ei.
Urmările, deocamdată. Pe numele a trei dintre politiștii care l-au oprit temporar pe făptaș, dar apoi l-au lăsat să plece, s-au întocmit dosare penale pentru ”abuz în serviciu” (!!!, probabil în legi nu există noțiunea de neglijență), iar patru șefi din cadrul poliției (2 din conducerea celei din Constanța, și șefii celei din Mangalia și Vama Veche). Cel de la volan - arestat preventiv pentru ucidere din culpă.
Să ne facem iluzii asupra a ceea ce va urma? Greu, dacă nu imposibil.
Ținând cont, în primul rând, de precedente. O penibilă vedetuță tv a primit 2,5 ani cu suspendare pentru uciderea din culpă, tot cu mașina, a 3 oameni; soția unui cunoscut poet & parlamentar a fost pedepsită mult mai aspru, primind 3 ani cu suspendare, tot pentru 3 morți.
În al doilea rând, trebuie subliniat că, dincolo de cei 7 polițiști mai mult sau mai puțin culpabili, adevăratul vinovat este sistemul, care, ”firesc”, nu va prins și sancționat vreodată.
Ne putem întreba și de ce nu există suficientă aparatură test-drog sau de ce nu a fost utilizată aceasta în cazul amintit.
Dar, mai presus de asemenea interogații, putem pune întrebarea ce caută drogurile în țara noastră? Avem o vamă cu vameși angajați (în cazul ”importurilor”), avem o entitate specializată (atât pentru ”importuri”, cât și pentru producția internă) - Agenția Națională Antidrog, cu politiști angajați. Cu toate acestea, consumul de droguri în România crește de la an la an, scăzând, ”în schimb”, vârsta de la care unii devin dependenți (chiar până la 12-13 ani). Doar în ultima vreme au fost deschise peste 6.000 de dosare pe consum de droguri (afirmă ministrul Justiției), dar numărul real al consumatorilor este infinit mai mare. Canabisul este cel mai consumat drog în România, urmat de noile substanţe psihoactive, cocaină şi LSD, ecstasy, ciuperci halucinogene şi heroina.
În fine, fenomenul este global, pe de o parte, pe de alta, tot globală este și permisivitatea tot mai crescută față de ingerarea de otrăvuri.
După îngrijorător de multe țări care au legalizat consumul unor droguri - fie în scop medical, fie pentru consum -, o știre recentă arată că încă un stat se adaugă listei, guvernul german aprobând legalizarea canabisului în scop...„recreațional”!!! Se estimează că, după legalizare, traficanții/vânzătorii vor înregistra profituri uriașe...
Desigur, România nu se poate sustrage unei tendințe globaliste. În ultimii ani, se discută tot mai intens despre legalizarea consumului de canabis. Primul pas: în scopuri medicale. Al doilea pas nu e greu de anticipat. Ca să nu ne facem griji, concomitent, se va înființa și Agenția Națională privind utilizarea plantelor de canabis. Altă structură parazitară, cu angajați neputincioși...
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau