Aproape 6.000 de elevi ieșeni intră azi în febra Bacalaureatului
Dimensiune font:
După elevii de gimnaziu, a venit şi rândul elevilor din anii terminali de liceu să susţină simulări ale examenelor. Sunt 5.432 de elevi de clasa a XII-a şi 456 de elevi de clasa a XIII-a din judeţ care participă la Simularea probelor scrise ale Examenului Naţional de Bacalaureat organizată în 49 de unităţi de învăţământ liceal.
Simularea Examenului de Bacalaureat va debuta luni, cu proba de Limba şi literatura română, va continua pe 28 martie cu proba obligatorie a profilului şi se va încheia, în judeţul Iaşi, pe 29 martie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele obţinute vor fi transmise pe 6 aprilie. „Şcolile, prin comisiile de organizare stabilite la nivelul unităţii de învăţământ, trebuie să asigure buna desfăşurare a susţinerii probelor şi a evaluării lucrărilor. Probele din cadrul simulării naţionale încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare clasă, se deschid plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în şcoli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Examenului Naţional de Bacalaureat este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Toate sălile în care se desfăşoară simularea probelor scrise au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”, a spus Antonina Bliorţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar.
Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog. Totodată, rezultatele de la simulările naţionale nu se contestă, nu se afişează şi nu sunt făcute publice. „Fiecare unitate şcolară va analiza rezultatele proprii şi va stabili propriul program de activităţi remediale, menit să asigure o pregătire cât mai bună tuturor elevilor care vor susţine, la finalul anului şcolar examenul de Bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va coordona buna organizare a simulării în toate centrele de examen şi va monitoriza pregătirea susţinută a elevilor pentru examenele naţionale din anul şcolar în curs”, a precizat Antonina Bliorţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar. Laura RADU, Denisa PINTILIE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau