Studenţii ieşeni vor avea acces gratuit pe platformele on-line destinate cercetării
Dimensiune font:
* sesiuni de instruire referitoare le modul de utilizare şi instrumentele oferite de fiecare resursă electronică de documentare vor fi susţinute la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Enformation România, în colaborare cu Asociaţia Universităţilor, a Institutelor de Cercetare – Dezvoltare şi a Bibliotecilor Centrale Universitare din România - Anelis Plus, a creat un nou mod de acces la educaţie de care pot beneficia instituţiile de învăţământ superior on-line, în scopul susţinerii activităţii de informare şi documentare necesare realizării temelor de cercetare şi dezvoltare.
Reprezentant în România al editurilor ştiinţifice care produc baze de date cu conţinut academic, Enformation va susţine o serie de sesiuni de instruire despre modul de utilizare şi instrumentele oferite, de fiecare resursă electronică de documentare în parte, la mai multe instituţii universitare şi de cercetare co-finanţatoare din municipiul Iaşi şi din alte centre universitare din Moldova.
Cursurile se intitulează „Acces electronic la literatura ştiinţifică pentru susţinerea şi promovarea sistemului de cercetare şi educaţie din România” şi vor dura 90 de minute. Acestea se adresează tuturor cadrelor didactice, cercetătorilor, bibliotecarilor, studenţilor, masteranzilor, rezidenţilor, doctoranzilor etc., care aparţin uneia dintre instituţiile partenere. Sesiunea de informare este gratuită pe baza înscrierii anticipate pe pagina web e-information.ro.
Primul curs din Iaşi va avea loc pe data de 17 februarie la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Ion Ionescu de la Brad, în Sala Verde, în intervalul orar 13-14. Tot în aceeaşi zi, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va fi desfăşurat acelaşi curs între orele 15 şi 16, în Sala Ferdinand.
Pe 18 februarie, în Sala Haşdeu a Bibliotecii Universitare „Mihai Eminescu” va avea loc cea de a treia sesiune de informare, începând cu ora 11. Iar de la ora 13, în sala de lectură numărul 1 a Bibliotecii Universităţii de Medicină şi Farmacie va avea loc prezentarea a 9 baze de date cafe vor putea fi folosite în scopuri academice şi de cercetare, printre care se numără: ScienceDirect, SpringerLink, ProQuest, OVID, Nature Journals, Wiley Journals, Reaxys, Scopus şi Web of Science.
Alte 3 sesiuni consecutive de prezentare vor avea loc pe data de 19 februariela Institutul de chimie macromoleculară Petru Poni, între orele 10 şi 11, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” şi la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Tehnică, de la ora 15, în Sala de Conferinţe. La Universitatea Tehnică vor fi prezentante, la ora 13, în Sala „Profesor Cristea Niculescu-Otin”, 6 platforme online: ScienceDirect, IEEE, SpringerLink, Wiley, Scopus şi Web of Science.
În regiunea Moldovei, cursuri asemănătoare vor fi susţinute la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Daiana SFREDEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau