Patru modalităţi prin care poţi deveni mai productiv la locul de muncă

femeie-la-birou

Dimensiune font:

| 29-11-2022 15:42

 

Când oamenii se gândesc la ce înseamnă „să fii productiv”, de cele mai multe ori iau în considerare capacitatea de a bifa cât mai multe lucruri de pe lista sarcinilor care trebuie îndeplinite, într-o perioadă specifică de timp. Acest tip de productivitate personală reflectă cât de eficientă este o persoană în îndeplinirea atribuţiilor sale. 


Totuşi, nu toate sarcinile sunt la fel și contează să fie făcute bine, nu doar făcute. Pentru a-ţi construi o mentalitate în care să fii cu adevărat productiv, pe lângă eficienţă, e importantă şi înţelegerea felului în care ceea ce faci tu contează pentru compania în care lucrezi şi a modului în care activitatea ta are un impact asupra îndeplinirii obiectivelor stabilite de conducere. Ce poţi face ca să devii mai productiv la job şi să-ţi creezi noi oportunităţi de evoluţie? Iată patru sugestii:

  1. Ocupă-te de potenţialele urgenţe

Foarte mulţi angajaţi au tendinţa de a-şi începe ziua de lucru efectuând sarcinile mai puţin dificile. Poate fi o strategie bună, dacă ai nevoie să te motivezi, dar este optim să te ocupi, înainte de toate, de orice chestiune care poate deveni urgentă. Experienţa te va ghida în identificarea lor. Dacă rezolvi aceste sarcini înainte să ţi se impună un termen limită, elimini presiunea şi ai mai multe şanse să îţi faci treaba bine şi în timp util.

  1. Stai de vorbă cu alţi colegi

Ca să înţelegi mai bine impactul pe care job-ul tău îl are asupra companiei, felul în care activităţile tale se integrează în strategiile stabilite de manageri, este important să-ţi faci timp să stai de vorbă şi cu alţi colegi din alte departamente. Companiile care activează în mari clădiri de birouri, precum One Victoriei Plaza, au început să pună la dispoziţia angajaţilor spaţii de relaxare sau de convivialitate. Poate fi locul potrivit să interacţionezi cu alţi angajaţi şi chiar să obţii un feedback informal despre activitatea ta. Felul în care alţi colegi se folosesc de munca ta pentru a-şi îndeplini sarcinile poate fi o adevărată inspiraţie şi te poate ajuta să lucrezi mai eficient. 

  1. Ieşi din zona de confort 

Se întâmplă ca, după mai mulţi ani în care ocupi aceeaşi funcţie, să-ţi poţi îndeplini atribuţiile cu mare uşurinţă, ceea ce îţi poate crea un fals sentiment de productivitate ridicată. După cum spuneam anterior, productivitatea nu se referă doar la o execuţie rapidă a unei sarcini. Dacă simţi că nu mai ai nimic de învăţat în postul pe care îl ocupi, gândeşte-te cum poţi să avansezi. Deşi poate părea dificil, este esenţial pentru evoluţia ta şi pentru dezvoltarea carierei tale să ieşi din zona de confort. Învăţând lucruri noi şi acceptând noi provocări poţi să-ţi dezvolţi productivitate, chiar dacă poate ritmul tău de lucru nu va fi la fel la început. 

  1. Fă legătura dintre activităţi şi scopuri

Uneori poate fi dificil să înţelegi de ce ai de făcut anumite lucruri. Poate fi şi o problemă de management. Ţine de atribuţiile şi competenţele unui bun manager să-ţi explice ce se aşteaptă de la tine şi care este scopul sarcinilor care ţi-au fost atribuite. Dacă nu există o astfel de comunicare clară, nu ezita să pui toate întrebările necesare. Atunci când poţi face legătura între munca ta şi un scop precis, indiferent că e un obiectiv al echipei sau al companiei, îţi va fi mai uşor să-ţi organizezi activităţile şi să fii mai productiv şi chiar mai motivat. 


Aşadar, înţelegând felul în care munca ta se articulează în planul de business al companiei, dar şi având o comunicare mai bună atât cu managementul cât şi cu alţi colegii, poţi să devii mai productiv, dar şi să îţi dezvolţi competenţele şi să evoluezi profesional. 


Sursa foto: Pexles.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:29

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Ce efect are mariajul asupra barbaţilor?
06/11/2024 13:23

Ce efect are mariajul asupra barbaţilor? Mariajul reprezintă un pas important in viata fiecăruia, unul care de bicei aduce cu sine schimbări majore in stilul nostru de viată. Asadar, ne poate ajuta mariaj ...

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă România de Turcia
05/11/2024 11:56

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă Romania de Turcia Într-o cronică, scrisă inaintea Primului Război Mondial, este relatată o poveste stranie in care se vorbeste despre cum tă ...

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supraviețuire în caz de dor
05/11/2024 10:31

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supravietuire in caz de dor O caracteristică unică pe care o are dorul este că mereu ne aduce aminte de nevoia de a simti emotii plăcute, de a petrece m ...

  Bârfa și efectele sale sociale, psihologice și economice
04/11/2024 17:17

Barfa, privită de unii ca o plăcere vinovată si de altii ca un viciu de evitat, este o activitate umană veche de cand lumea, iar efectele sale se răsfrang asupra societătii intr-un mod mai complex decat a ...

România - leagănul civilizaţiei umane
04/11/2024 16:08

Romania - leagănul civilizaţiei umane Acum mai bine de 10.000 de ani, zona geografică in care se află Romania de astăzi era considerată vatra lumii, locul unde a inceput cu adevărat civilizatia umană. ...

Botine elegante pentru birou: selecția perfectă pentru un look profesional.
04/11/2024 10:46

Botine elegante pentru birou: selectia perfectă pentru un look profesional Botinele elegante sunt piesa esentială care imbină stilul si profesionalismul in garderoba de birou. Confortabile si usor de asorta ...

Viespea care poate consuma alcool toată săptămâna fără să se îmbete
01/11/2024 15:20

Potrivit unui studiu nou, viespile extreme au o tolerantă uimitoare la alcool. Ce au descoperit oamenii de stiintă despre viespile orientale? Consumul de cantităti mici de alcool este destul de comun in lum ...

Coarnele - fructele uitate ale copilăriei
01/11/2024 14:48

Cornul sau cornul european (Cornus mas) este o specie de plante nativă sudului Europei si sud-vestului Asiei. Creste in pădurile de foioase din zonele de deal si munte, dar il intalnim si ca plantă ornamen ...

Viclenia – o artă sau o capcană?
31/10/2024 13:55

Viclenia este o caracteristică umană veche de cand lumea, fascinantă si periculoasă in egală măsură. Este acea abilitate de a manipula circumstantele, de a trasa strategii ascunse si de a obtine benefici ...

Secretele unui păr de invidiat: cum să obții stilul dorit și să-ți menții părul sănătos
31/10/2024 13:38

Secretele unui păr de invidiat: cum să obtii stilul dorit si să-ti mentii părul sănătos Părul reprezintă o parte importantă a imaginii personale, iar stilizarea corectă poate face o diferentă enorm ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei