TOT CE TREBUIE SA STIM DESPRE VIN
Dimensiune font:
Dacă există un lucru pe care îl știm cu siguranță despre vin, este că această ,,licoare” poate îmbunătăți gustul pentru diverse mâncăruri. Adevărul este că întotdeauna vor fi mai multe lucruri de învățat, mai ales dacă nu ești somelier – în cazul în care ești, cu siguranță te bucuri de nenumărate experiențe. Acestea fiind spuse, dacă și tu te bucuri din când în când de un vin, nu înseamnă că nu trebuie să știi câte ceva despre ce bei.
Atunci când discutăm deste asocierea vinlui cu alimente, este important să ne amintim că fiecare soi în parte cuprinde o gama largă de stiluri, iată câteva paringuri sigure:
Chardonnay: se imperechează bine cu paste și fructe de mare, acesta este corpolent și se completează bine si cu pește cu diverse sosuri.
Sauvignon Blanc: este companierul perfect pentru orice fel de carne alba, peste, diverse feluri de mâncare cu componente pe bază de verdețuri (busuioc, pătrunjel, mentă, etc.) si brânza de capră.
Rose: acesta se poate împerechea cu aproape orice, de la orice aperitiv sărat până la unul dulce. Inclusiv gama sa de arome permite fructelor de mare, crustaceelor și mâncării de casă să fie partenerul perfect la masă.
Pinot Noir: Asemenea vinului Rose, Pinot Noir se consumă alături de o mre varietate de feluri de mâncare. Încercați să îl serviți la masa alături de somon, friptură de pui, ciuperci și brânzeturi cremoase.
Merlot: Cred eu ca este chiar cel mai simplu de ținut minte, deoarece se servește cu pizza, paste cu sos de roșii și cotlet de porc.
Cabernet Sauvignon: mielul, fripura la cuptor, burger, pizza si cheddar se vor alinia perfect lângă un pahar de Cabernet Sauvignon.
Vinurile roșii fructate sau vinurile rose sunt cele mai bune și solide alegeri, dar să vă asigurați că acestea sunt demi-seci sau chiar seci.
Cred că toți ne-am întrebat, cel puțin o dată, cât se poate ține o sticla pe care am desfăcut-o! Depinde de tipul de vin, daca este cu bule îți recomandăm să o sigilezi cu un dop spumant și să nu o bagi în frigider, aceasta își va păstra bulele aproximativ trei zile. Poți păstra un vin rose sau alb cu dop de plută până la cinci zile, un vin roșu nu trebuie să îl păstrezi mai mult de trei zile maxim – toate cele din urmă se păstrează în frigider pentru a vă mai câștiga o zi sau două.
Ideea de a avea minimile cunoștințe despre vinuri în general cred că este binevenită întotdeauna, în acest fel poți face cele mai bune alegeri în funcție de buget, ocazie și mâncare. Inclusiv dacă vrei să fumezi un trabuc sau țigări de foi, doar în acest fel te poți bucura de arome la maxim.
Nu uita, prețul nu spune totul despre o sticlă de vin, dacă vrei să bei un pahar de vin bun nu trebuie să cheltuiești foarte mulți bani. Atunci când o sticlă de vin este scumpă trebuie totuși să te uiți neapărat la următoarele elemente: cât de vechi este, să fie îmbuteliat în butoi de stejar și de unde provine acesta.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau