Zece lucruri despre câini pe care nu le știai. Nu se simt niciodată vinovați și sunt superstițioși

22

Dimensiune font:

| 24-02-2023 15:13

În ultimii 10 ani, am învățat mai multe despre câini decât în ​​secolul precedent, dar o mare parte din lucrurile care sunt cunoscute de mult timp oamenilor de știință, sunt încă un secret pentru proprietarii de câini obișnuiți. Iată 10 dintre cele mai interesante fapte despre gândirea prietenilor noștri cu patru picioare, dovedite de rezultatele observaţiilor şi cercetărilor ştiinţifice, scrie sobaka.ru.

p style="font-weight:bold">1. Câinii nu se simt vinovați.

Toată lumea este familiarizată cu situația: după ce câinele a făcut ceva rău și a observat că proprietarul este nemulțumit de acest act, începe să arate cu toată înfățișarea că îi este rușine - își lasă urechile și coada, își întoarce capul, se uită în altă parte și pare stânjenit. Dacă o persoană se comportă în acest fel, o considerăm fără ambiguitate ca pe o manifestare a vinovăției și conștientizarea a greșelii acțiunilor sale. Este tentant să interpretezi comportamentul unui câine în același mod, dar în limbajul său înseamnă "Să nu ne certam!", "Uite ce mic și fără apărare sunt!".

2. Câinii au nevoie de experiențe.

Pentru ca viața unui câine să fie plină și armonioasă, are nevoie de o mulțime de impresii: olfactive, vizuale, gustative, tactile și mentale. Acest lucru este necesar pentru toți câinii, indiferent de vârstă, rasă și mărime.

3. Câinii își pot face prieteni.

Un factor important care afectează calitatea vieții unui câine este capacitatea de a-și contacta semenii. Între animale pot exista relații diferite - de la "stai departe de mine" și "bună, la revedere" la o prietenie cu adevărat puternică.

4. Câinii sunt superstițioși.

Câinii sunt pur și simplu obsedați de semne: sunt capabili să stabilească o legătură între evenimente și consecințele lor și să memoreze lanțuri întregi de simboluri care preced un fel de acțiune (de exemplu, o plimbare sau întoarcerea proprietarului). Relațiile cauzale sunt construite diferit pentru ei - de exemplu, s-a dovedit experimental că ei nu înțeleg cum funcționează gravitația sau alte forțe ascunse care sunt evidente pentru oameni.

5. Câinii nu sunt capabili de răzbunare.

Faptul că oamenii atribuie răzbunarea câinilor este cel mai greșit lucru. Desigur, credibilitatea unei ființe care, fără nicio ezitare, rupe cu dragoste de pe perete un tapet nou ales, poate fi subminată. O persoană se confruntă cu dezamăgire, resentimente și supărare atunci când un animal de companie iubit strică lucrurile și începe să vadă intenții rău intenționate în asta - se pare că câinele a planificat totul intenționat, pentru, de exemplu, să răzbune refuzul de a se juca. De fapt, nu este deloc așa. Câinele nu e capabil de răzbunare.

6. Câinii pot gestiona singuri anxietatea.

Câinii au o minunată capacitate de a se calma pe ei înșiși și pe alții în perioade de criză. Pentru a se relaxa și a-și aduna gândurile, au nevoie de ceva de ronțăit, de mestecat sau de sfâșiat. În timpul lucrului maxilarelor, sunt stimulate terminațiile nervului vag, care, atunci când este activat, eliberează o substanță chimică care este un sedativ natural.

7. Câinii trebuie să se simtă în siguranță.

Nevoia de securitate este una dintre nevoile de bază ale unui câine. Lipsa ei duce la probleme de comportament: animalul de companie devine agresiv, deoarece trebuie să se apere, anxios, retras, lipsă de inițiativă, abilitățile cognitive îi scad.

8. Câinii sunt empatici.

Câinii sunt capabili nu numai să construiască relații complexe, ci și să împărtășească sentimentele celorlalți, să arate empatie. Câinii sunt deosebit de sensibili la durerea sau frica semenilor lor - atunci când alții sunt tratați nepoliticos sau pedepsiți în prezența lor, pot fugi.8. Câinii sunt empatici.

9. Dacă câinii mârâie, nu e rău.

Pe lângă limbajul mișcării, câinii folosesc diverse sunete în timpul comunicării: lătrat, scâncet, urlet, hohot, pufăit, pufnit și mârâit. Dacă putem interpreta alte sunete mai mult sau mai puțin corect, atunci apar dificultăți cu acestea din urmă. Mârâitul sperie oamenii, mulți reacționează agresiv la această metodă de comunicare, ceartă și pedepsesc animalul de companie, gândindu-se că așa arată ei cine este responsabil aici, dar mârâitul nu înseamnă că acel câine este rău.

10. Noi și câinii suntem asemănători, dar foarte diferiți.

Suntem asemănători fiziologic din multe puncte de vedere (câinii simt și gustul mâncării, durerea, căldura și frigul), percepem în mod similar lumea din jurul nostru, dar în același timp ne deosebim foarte mult pe problema valorilor. Trebuie să vă amintiți acest lucru și să fiți înțelegător față de comportamentul tipic speciei lor.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
FRF: „Nu avem nicio emoție” Sursele GOLAZO.ro din interiorul Federației spun că, pe probe, UEFA are o singură variantă: 3-0 pentru noi la „masa verde”
16/11/2024 12:23

  Romania - Kosovo. Sursele GOLAZO.ro au dezvăluit că FRF asteaptă o solutionare favorabilă in urma incidentelor de aseară, cu o victorie prin forfait, 3-0. UEFA analizează gravitatea fap ...

Secretele tinereții fără vârstă: În căutarea frumuseții de durată
15/11/2024 17:10

Într-o lume in care timpul lasă inevitabil urme asupra chipului nostru, visul tineretii fără varstă a devenit o prioritate pentru multe femei. Noile descoperiri din domeniul ingrijirii pielii si ter ...

Somnul de frumusețe: mit sau realitate?
15/11/2024 15:28

Într-o lume tot mai grăbită, unde orele de somn sunt adesea sacrificate pe altarul productivitătii sau al divertismentului, conceptul de „somn de frumusete” poate părea un mit romantic. Da ...

Beneficiile uimitoare ale îmbrățișărilor
15/11/2024 15:10

Beneficiile uimitoare ale imbrătisărilor De multe ori ne imbrătisăm reciproc atunci cand suntem fericiti sau atunci cand ne intalnim cu persoane pe care le iubim. Simtim bucurie si fericire atunci cand i ...

Mâncăruri rare de sărbători: Rețete din colțurile uitate ale lumii
15/11/2024 14:41

Sărbătorile sunt o invitatie la explorare culinară, o călătorie in care aromele, culorile si traditiile se intalnesc pe farfurie. De la gusturile exotice ale tropicelor la retetele aproape uitate din Europ ...

Cum poti avea cea mai frumoasa gradina cu plante ornamentale
15/11/2024 14:32

 Grădina ta este locul unde natura isi face simtită prezenta, iar alegerea plantelor ornamentale potrivite poate transforma orice spatiu intr-un colt de rai. Arbustii si arborii ornamentali sunt elemente ...

Cum să-ți menții sănătatea în sezonul rece: Trucuri pentru un corp sănătos și o piele strălucitoare
15/11/2024 13:25

Frigul iernii nu este doar un motiv de a scoate hainele groase din dulap, ci si o provocare pentru sănătatea noastră. Temperaturile scăzute, aerul uscat si expunerea mai redusă la soare pot afecta imunitat ...

Plăcinte și prăjituri tradiționale: diversitatea deserturilor de Crăciun
15/11/2024 12:00

Crăciunul nu inseamnă doar brad impodobit, colinde si daruri. Pentru romani, masa de sărbătoare este un adevărat spectacol de gusturi, traditii si amintiri de familie, iar deserturile sunt vedetele inconte ...

Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat?
15/11/2024 11:29

Ce se intamplă dacă inghiti guma de mestecat? Încă din copilărie ti s-a spus să nu inghiti guma de mestecat, pentru că va rămane in stomac timp de sapte ani. Totusi, ce pătesti dacă inghiti gu ...

Ghidul norocului: ce trebuie să știi înainte de a juca la cazinouri online
15/11/2024 11:25

Poză de the blowup pe Unsplash.com   Cazinourile online au castigat popularitate intr-un ritm ametitor, oferind jucătorilor ocazia să se bucure de jocurile favorite din confortul propriei case. Ghi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei