Ramadan 2022 – ce semnificație are, cât ține și ce tradiții se respectă
Dimensiune font:
Ramadanul este a noua lună a calendarului islamic, care este sărbătorită în întreaga lume de către musulmani. Ramadanul este denumită luna postului, rugăciunii, reflecției și comunității.
Este, de asemenea, unul dintre cei cinci stâlpi ai islamului, ceilalți patru fiind credința (shahadah), rugăciunea (salah), actele de caritate (zakat) și pelerinajul la Mecca (Hajj). Acestea sunt cinci principii despre care musulmanii cred că sunt acte obligatorii ordonate de Dumnezeu. În timpul lunii Ramadan, musulmanii postesc. De asemenea, musulmanii cred că în această lună porțile către cer sunt deschise și ușile iadului sunt închise. Credința popoarelor musulmane este că unele dintre primele versete ale cărții sfinte islamice, Coranul, au fost dezvăluite profetului Muhammad în timpul lunii Ramadan. În acest moment, se pune un accent suplimentar pe recitarea Coranului. Așadar, în timpul Ramadanului, este obișnuit ca musulmanii să meargă la Masjid (moschee) și să petreacă câteva ore rugându-se și studiind Coranul. Pe lângă cele cinci rugăciuni zilnice, în timpul Ramadanului, musulmanii recită o rugăciune specială numită „Rugăciunea Taraweeh” (Rugăciunea de noapte). Durata acestei rugăciuni este de obicei de 2-3 ori mai mare decât rugăciunile zilnice. Unii musulmani petrec toată noaptea în rugăciune. Ramadan 2022 începe pe 1 aprilie și se termină pe 30 aprilie, însă aceste date pot varia ușor, astfel că în anumite zone ale lumii poate începe pe 2 aprilie. Data Ramadanului din calendarul gregorian avansează cu aproximativ 11 zile în fiecare an, datorită duratei diferite a anilor islamic și gregorian. Calendarul islamic se bazează pe lună (Lunar), în timp ce calendarul solar se bazează pe soare (Solar). Lunile calendaristice solare sunt formate din 30 sau 31 de zile, cu excepția lunii februarie. Lunile calendaristice lunare sunt formate din 29 sau 30 de zile. Prin urmare, Ramadanul poate dura fie 29 de zile, fie 30 de zile. Când Ramadanul se termină, musulmanii vor sărbători Eid al-Fitr, sau „Festivalul încetării postului”. În cadrul acestei sărbători, copiii primesc cadouri de la familie și prieteni. De asemenea, musulmanii pot recita o rugăciune specială în dimineața de Eid, urmată de o sărbătoare comunitară cu mâncare și jocuri.
Postul este considerat a fi un act de închinare, care le permite musulmanilor să se simtă mai aproape de Dumnezeu și să-și întărească sănătatea spirituală și autodisciplina. În timpul postului Ramadanului se impun restricții stricte asupra vieții de zi cu zi a musulmanilor. Nu au voie să mănânce sau să bea în timpul zilei. Fumatul și relațiile sexuale sunt, de asemenea, interzise în timpul postului. Există unele dezlegări de la postul din motive de sănătate. Femeile însărcinate, care alăptează și cele care au menstruație sunt scutite de post. De asemenea, bolnavii, copiii și bătrânii nu sunt obligați să participe. Ce sunt Suhur și Iftar Musulmanii pot mânca o masă înainte de zori (incluzând de obicei proteine și grăsimi) cunoscută sub numele de suhur pentru a le susține în timpul zilei. Odată ce începe postul, chiar și a lua o înghițitură de apă este văzută ca întreruperea postului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau