Reguli stricte pentru credincioșii care merg la biserică! Ce nu au voie să facă enoriașii

000000  ULTIMA-ORA

Dimensiune font:

| 19-11-2024 20:07

 Reguli stricte pentru credincioșii care merg la biserică! Ce nu au voie să facă enoriașii

Au fost stabilite reguli stricte pentru credincioșii care merg la biserică! Vizitarea unei mănăstiri sau participarea la o slujbă religioasă presupune respectarea unor rânduieli ce țin nu doar vestimentație, ci și de comportament, limbaj sau atitudine. Iată ce nu au voie să facă enoriașii.


Reguli stricte pentru credincioșii care merg la biserică!
Lăcașurile de cult din România au stabilit reguli clare pentru credincioși. Intrarea într-o biserică sau mănăstire presupune respectarea unor rânduieli și canoane. Biserica Ortodoxă din România a stabilit norme clare atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

 

Atunci când merg la biserică, femeile trebuie să poarte haine care respectă standardele de decență. Sunt interzise ținutele scurte, mulate sau decoltate. Culorile stridente și imprimeurile excesive trebuie evitate, iar accesoriile mari, bijuteriile pompoase și machiajul puternic nu sunt adecvate. De asemenea, femeile trebuie să-și acopere capul cu un batic sau o eșarfă și să aibă umerii acoperiți.


Bărbații au de respectat și ei câteva reguli când merg în lăcașurile de cult. Bărbații trebuie să poarte pantaloni lungi și cămăși cu mânecă lungă. Hainele deteriorate, precum blugii rupți, nu sunt potrivite pentru vizite la mănăstire. Șepcile, căciulile sau pălăriile trebuie scoase la intrarea în lăcașul de cult.


Credincioșii trebuie să păstreze liniștea, să evite discuțiile zgomotoase și să nu folosească aparate muzicale sau telefoane care ar putea deranja. Regulile de conduită și vestimentație se bazează pe tradițiile bisericești.


Cel mai frumos traseu religios din România
Unul dintre cele mai frumoase trasee turistice ecumenice din România este „Drumul mănăstirilor.” Drumul care străbate codrii seculari ai Voronei oferă priveliști spectaculoase, care se întind de la Vorona către Tudora și Coșula. După aceea, trecând drumul național Botoșani-Iași și prin zona pitorească împădurită a comunei Copălău, traseul ajunge în comuna Sulița, unde se află Mănăstirea Cozancea. De pe „Drumul mănăstirilor” se ajunge ușor și la Mănăstirea Guranda dar și la Mănăstirea Agafton.

Turiștii români, dar și cei străini care parcurg acest traseu rămân impresionați de priveliște, dar și de mănăstirile cu o arhitectură deosebită. Vizitatorii consideră zona o adevărată oază de liniște, iar mulți preferă să parcurgă o bună parte din traseu mergând pe jos. „Drumul mănăstirilor” este ideal de parcurs pentru cei dornici de experiențe religioase deosebite, dar și pentru iubitorii de natură, având în vedere că traseul străbate codrii pitorești, zone sălbatice și împădurite, cu peisaje spectaculoase.

Un alt traseu turistic religios este cunoscut cu numele de ,,Drumul binelui”. Este vorba despre drumul care duce către bisericile din Maramureș. Drumurile nu sunt asfaltate, însă pot fi străbătute ușor la pas sau cu mașina până la un punct. Traseul străbate păduri spectaculoase în care se ascund biserici de lemn cu o mare valoare istorică. Parcurgând ,,drumul binelui”, turiștii pot vedea biserici cu o arhitectură unică, precum Biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Bârsana, Biserica de lemn „Sf. Nicolae” din Budeş, Biserica de lemn „Sfânta Paraschiva” din Deseşti, Biserica de lemn „Naşterea Fecioarei” din Ieud – Deal, Biserica de lemn „Sfinţii Arhangheli” din Plopiş, Biserica de lemn „Sfânta Paraschiva” din Poienile Izei, Biserica de lemn ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Rogoz, Biserica de lemn „Sfinţii Arhangheli” din Șurdești. ,,Drumul binelui” atrage în fiecare an turiști, expriența fiind de neuitat. Drumul spectaculos a fost inclus în Patrimoniul UNESCO.

Credincioșii trebuie să respecte câteva reguli stricte atunci când merg la biserică sau la mănăstire. Normele nu vizează doar vestimentația enoriașilor, ci și comportamentul și limbajul. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Semnificația Postului în diferite religii. O călătorie prin practicile spirituale ale omenirii
19/11/2024 17:01

Postul, ca act de abstinentă voluntară de la hrană, băutură sau alte plăceri, este o practică ancestrală ce transcende culturile si religiile. De la vechii intelepti pană la omul modern, postul a fost ...

Etica și motivele postului. Explorarea intențiilor și importanța sincerității în această practică
19/11/2024 16:11

Într-o dimineată linistită de toamnă, am pornit spre inima unei comunităti rurale din Botosani, unde postul nu este doar o traditie, ci un mod de viată. Pe străzile inguste ale satului, am intalnit ...

HOROSCOPUL ZILEI
19/11/2024 05:55

 BERBEC O să vă bucuraţi de suportul unor oameni care vă apreciază şi vor să vă scutească de nişte eforturi care vă depăşesc. O să aveţi prilejul să reparaţi obiecte, situaţii şi să ...

HOROSCOPUL ZILEI
18/11/2024 05:00

 BERBEC Este cu sigurantă ziua cea mai "bogată" in evenimente din această lună: primiti musafiri, plecati la drum si trebuie să finalizati si o parte din lucrările incepute. Relatiile cu ...

Horoscopul Zilei
17/11/2024 05:00

 BERBEC Sunteti obligat să dati un răspuns cat mai rapid la propunerea care vi se face dimineata pentru o noua ocupatie sau contract. Aveti contraargumente puternice, dar parcă nimeni nu vrea azi să v ...

Postul Crăciunului. Tradiții și practici întâlnite în România
15/11/2024 14:04

Postul Crăciunului, una dintre cele mai importante perioade de pregătire spirituală din calendarul ortodox, reprezintă o ocazie specială de introspectie, purificare si apropiere de divinitate. De-a lungul ...

Locuri misterioase din România. Blestemul comorii de la Râpa Diavolului
15/11/2024 12:33

Locuri misterioase din Romania. Blestemul comorii de la Rapa Diavolului Suntem fascinati de comori ascunse, uitate! Vanatorii aurului ascuns de daci, de turci, de haiduci sau de boieri scormonesc si acum mun ...

A început postul Crăciunului. Care sunt zilele cu dezlegare la pește
15/11/2024 08:38

Postul Crăciunului, care inchipuieşte postul de 40 de zile pe care l-a ţinut Moise pe muntele Sinai pentru a primii Tablele Legii, a inceput vineri si va dura sase săptămani. Postul durează pană in seara ...

Începe Postul Crăciunului - Nașterii Domnului. Părintele Iustin Pârvu arată o mare greșeală de care să ne ferim
15/11/2024 08:35

Vineri incepe Postul Naşterii Domnului sau al Crăciunului. Postul Crăciunului a fost randuit de Biserică pentru a ii pregăti pe credincioşi de a intampina cum se cuvine marele praznic al Naşterii cu tru ...

HOROSCOPUL ZILEI
15/11/2024 06:00

 BERBEC Accentul zilei revine segmentului amoros. Atat in relatia cu persoana iubită cat si in relatia cu copiii se intrezăresc schimbări plăcute, mai mult sau mai putin. TAUR Situatia ta financiar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei