Anticorpii monoclonali, tot mai utilizați în spitalele ieșene
Dimensiune font:
Tratamentul cu anticorpi monoclonali a început să fie aplicat la cât mai mulți pacienți cu forme incipiente de COVID-19, la Iași. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași spune că își dorește și mai mult decât atât. Acesta vrea ca administrarea acestui tratament revoluționar să ajungă să fie făcută și la 20 de persoane zilnic în cadrul unității medicale.
„Dorința noastră este de a ajunge la capacitatea de administra unui număr de 16 până la 20 de persoane pe zi acest tratament. Am creat până în momentul de față circuitul epidemiologic corect și îi așteptăm pe pacienți în cadrul spitalului pentru a beneficia de acest tratament revoluționar”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.
Acesta a mai spus că pentru a primi acest tratament împotriva COVID-19, în primul rând, pacienții trebuie să aibă o formă uşoară a bolii, fără necesar de oxigen, saturaţie de peste 93 la sută în sânge, precum și ca pacientul să fie în primele zile de la infectare. „De acest tratament vor beneficia pacienții care prezintă o formă până în 7 zile de COVID-19, pacienți cu comorbidități și care prezintă o saturație a oxigenului până în 93%, dar fără suport de oxigenoterapie. Acești pacienți vor fi consultați, vor beneficia de un examen clinic și paraclinic, timp de o oră vor primi tratamentul cu anticorpi monoclonali, următoarea oră vor fi ținuți sub observație iar ulterior se vor deplasa la domiciliu”, a mai transmis medicul.
Spitalele unde se administrează tratamentul
Potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași, pentru pacienții care prezintă simptome ușoare de COVID-19, la recomandarea medicului de familie, se pot prezenta în regim de spitalizare de zi pentru administrarea acestui tratament, la Spitalul de Pneumoftiziologie Iași, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, Elytis Hospital, iar cei cu probleme renale pot merge la Spitalul Clinic „Dr. C. I Parhon”. „Pacienții care dețin mașini personale, se vor putea prezenta la unitatea medicală conform palnificării, în intervalul orar stabilit. Pacienții care nu dețin mașini personale vor fi transportați de către serviciile de ambulanță”, au transmis reprezentanții DSP Iași.
Aplicație pentru medicii care prescriu tratamentul
DSP Iași a pus la dispoziția medicilor care prescriu tratamentul cu anticorpi monoclonali și o aplicație, CaPeSaRo, în cadrul căreia pacienții vor putea fi programați, iar dozele de anticorpi eliberate.
În acest sens, la finele săptămânii trecute, DSP a organizat chiar și un webinar, la recomandarea medicilor de familie. A fost invitat dr. Virgil Musta, președintele comisiei de boli infecțioase a Ministerului Sănătății, care a prezentat protocolul de tratament și criteriile pe baza cărora se identifică pacienții eligibili. Din păcate însă, deși au fost invitați la webinar toți cei 435 de medici de familie din județ, pentru a fi instruiți, au participat la eveniment doar 41. Oana POPA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau