Bazinul de înot din Tudor Vladimirescu nu va fi demolat
Dimensiune font:
* „După ce l-am preluat de la Universitatea Tehnică, l-am trecut ca obiectiv de investiții la Direcția de Exploatare a Patrimoniului, urmând ca în perioada următoare să găsim cumva o sursă de finanțare pentru continuarea lucrărilor”, susține primarul Mihai Chirica
Bazinul de înot din Complexul studențesc „Tudor Vladimirescu”, obiectiv de investiție ale cărui lucrări au început în anul 2015, nu va fi demolat de către autorități, acestea urmând să găsească în perioada următoare o sursă de finanțare pentru continuarea lor.
Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, în cadrul ședinței din această săptămână a Consiliului Local, ca răspuns la interpelarea consilierului Ionuț Anastasiei, membru al Comisiei pentru amenajarea teritoriului și urbanism. „Nu vom demola bazinul. După ce l-am preluat de la Universitatea Tehnică, l-am trecut ca obiectiv de investiții la Direcția de Exploatare a Patrimoniului, urmând ca în perioada următoare să găsim cumva o sursă de finanțare pentru continuarea lucrărilor. Este necesar ca Iașul să aibă un bazin de înot de nivel olimpic, pentru că sunt sigur că și la Iași, ca de altfel în întreaga țară, există foarte mulți copii care urmând exemplul lui David Popovici, doresc să practice acest sport și să facă performanță la cel mai înalt nivel”, a spus primarul.
În luna iunie, consilierii locali au aprobat modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 228/2021, de aprobare a trecerii obiectivului de investiţii „Bazin de înot acoperit – Complex studenţesc Tudor Vladimirescu”, situat în strada Mihai Vodă Viteazul nr. 3, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” către Municipiul Iaşi, la stadiul de realizare existent.
Terenul pe care urmează să fie construit bazinul de înot fusese cedat de către Primăria Municipiului Iași (PMI), în luna decembrie 2008, Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, însă lucrările s-au oprit din cauza lipsei finanţării și a retrocedării unor suprafețe de teren din zonă. Între timp, situația retrocedărilor a fost soluționată, iar construcția a fost în inclusă pe lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții (CNI).
Lucrările de infrastructură sunt realizate în totalitate, iar cele de suprastructură și acoperișul sunt în acest moment într-un stadiu destul de avansat. Potrivit proiectului, bazinul de înot ar urma să aibă lungimea de 50 de metri, așa cum prevăd standardele internaționale, fiind prevăzut cu opt culoare cu lățimea de 2,5 metri și două spații de 0,5 metri în exteriorul primului și ultimului culoar.
Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau