Cine sunt vinovați de nenorocirea de la Spitalul „Sfântul Spiridon", unde au fost montate dispozitive prelevate de la cadavre
Dimensiune font:
În dosarul de corupție instrumentat de IGPR și procurorii Înaltei Curți, în cadrul căruia se fac percheziții la Spitalul Spiridon și se verifică modul în care s-ar fi construit ilegal într-o arie protejată de la Movileni, suspiciunile se îndreaptă spre cardiologul Dan Tesloianu.
Conform anchetatorilor, doi medici, Dan Tesloianu, din Iași, și Eduard Belu, care lucrează la Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov, dețineau un ONG prin care introduceau banii în circuit legal. Din acei bani, cei doi medici ar fi construit o casă de vacanță într-o arie naturală protejată. Anchetatorii verifică acum cum au obținut avizele.
După efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipele constituite împreună cu organele de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală-Direcția regională antifraudă fiscală Suceava vor efectua controale specifice, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale vizate, în domeniul producerii și distribuției de echipamente și dispozitive medicale.
De asemenea, vor fi puse în executare nouă mandate de aducere ale persoanelor cercetate în cauză și vor fi citați mai mulți martori, în vederea audierii, activitățile urmând a fi desfășurate la sediul I.P.J. Iași.
Numele medicului Tesloianu a mai apărut într-un dosar instrumentat în 2015. A fost implicat într-o rețea de cumpărare/vânzare tablouri (autentice sau false) la capătul căreia procurorul Emilian Eva a fost condamnat la închisoare.
La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigații Criminale și Direcția de Investigare a Criminalității Economice, precum și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice, de investigații criminale, pentru acțiuni speciale și criminalistică ale I.P.J. Brașov, I.P.J. Iași, I.P.J. Neamț și I.P.J. Suceava.
Activitățile de control se vor desfășura împreună cu organe de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală.
Echipele participante la operațiune beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și Ministerului Sănătății.
Vă reamintim că autoritățile, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară vineri, 17 februarie 2023.
Activitățile se desfășoară în județele Brașov, Iași, și Neamț, la sediile sociale ale unor firme, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau la imobile deținute de acestea.
De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediul unei primării comunale, a cinci spitale și la un O.N.G..
Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre percheziții la Primăria Movileni, în clădirea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași (Policlinica Mare) și la Secția Cardiologie Intervențională din cadrul spitalului cu același nume.
Totodată, vor fi efectuate opt controale economice la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale și se vor pune în aplicare 4 ordonanțe prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.
Conform oamenilor legii, din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni de dare de mită, luare de mită și falsuri, săvârșite de cadre medicale sau persoane din anturajul acestora, precum și indicii cu privire la faptul că aceste cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace (stimulatoare cardiace și defibrilatoare), care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea ori viața unor persoane, pacienți ai acestora.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau