Festival de arhitectură, la Iași
Dimensiune font:
Prima ediţie a Festivalului de arhitectură „Iaşul îşi deschide curţile” va fi organizată în cadrul Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti, care va avea loc în Iaşi, în perioada 19-28 mai.
Concursul de arhitectură din cadrul festivalului, cu premii în valoare totală de 45.000 de lei, este deschis studenţilor şi absolvenţilor din domeniul Arhitecturii, Artei şi Design-ului, cu cel puţin un student arhitect, respectiv arhitect în echipă. Instalaţiile arhitecturale vor fi realizate special pentru a fi amplasate în armonie cu curţile unor monumente istorice remarcabile sau cu cele ale unor clădiri cu valoare arhitecturală prestigioasă din oraşul Iaşi.
Pe parcursul primei ediţii a Festivalului de arhitectură din cadrul RCW vor fi amenaja şase curţi, în care vor fi montate instalaţiile celor şase proiecte desemnate câştigătoare.
Potrivit organizatorilor, concurenţii trebuie să trimită un proiect care să cuprindă o prezentare grafică şi scrisă a instalaţiei arhitecturale propuse, precum şi o descriere a ideii, conceptului şi detaliilor de construcţie.
„Proiectele trebuie să fie trimise pe adresa de e-mail conferinte@oar-iasi.ro sau încărcare direct pe pagină https://oar-iasi.ro/evenimente/iasul-isi-deschide-curtile/, în perioada 27 februarie - 19 aprilie. În 28 aprilie, după evaluarea realizată de juriu, format din experţi în domeniul arhitecturii, artei şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere, vor fi fi anunţaţi câştigătorii concursului. În perioada 29 aprilie - 15 mai, vor fi realizate instalaţiile câştigătoare, care vor putea fi admirate de public pe toată perioada Festivalului de arhitectură de la Iaşi. În zilele de 26 şi 27 mai, cele mai creative instalaţii arhitecturale vor fi premiate. Fiecare dintre cele şase echipe desemnate să-şi expună proiectele în cadrul Festivalului de arhitectură de la Iaşi va primi un premiu în valoare de 7.500 de lei”, transmit organizatorii. Festivalul îşi propune promovarea unui sistem integrat al calităţii construcţiilor şi a imaginii arhitectului în societate, prin activităţi culturale care să încurajeze manifestările teoretice şi aplicate în domeniul arhitecturii. Totodată, prin acest proiect, se doreşte dezvoltarea simţului de apreciere a moştenirii culturale şi artistice, educarea sensibilităţii faţă de valorile culturii naţionale şi universale, precum şi formarea unor criterii de apreciere estetică şi axiologică, cu implicaţii în cultivarea sensibilităţii, a fanteziei şi a imaginaţiei.
Clara DIMA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau