Mărturiile unor medici despre situaţia disperată de la ATI din spitalele ieşene
Dimensiune font:
Medicii ieşeni, revoltaţi de afirmaţiile controversatului doctor Răzvan Constantinescu, medic primar care critică vaccinul anti-COVID, au descris situaţia la limită din spitale.
Revoltat de afirmaţiile controversatului medic antivaccinist Răzvan Constantinesc, un cunoscut infecţionist român stabilit în SUA a luat atitudine tranşantă. Dr. Cristian Apetrei a rugat colegii din spitalele din Iaşi să descrie situaţia în care se află sistemul medical ieşean. Le-a publicat mesajele, anonimizate.
„Răzvan Constantinescu a declarat că, de fapt, ceea ce se spune despre ATI-uri nu prea este adevărat deoarece pacienţii sunt aşezaţi în paturi alternativ (un pat plin, un pat gol) pentru păstrarea distanţei, şi din acest motiv se dă o falsă senzaţie de aglomerare şi urgenţă. Am fost profund insultat de această afirmaţie, care nu este doar iresponsabilă, ci şi revoltătoare”, a spus Cristian Apetrei, absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF), specialist în boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, SUA. Răzvan Constantinescu este medic primar în Iaşi, dar şi o voce critică la adresa vaccinului anti Covid-19, motiv pentru care a şi fost, de altfel, suspendat de la UMF Iaşi.
Unul dintre mesaje vine din partea unui specialist pe Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie. Acesta descrie că la Terapie Intensivă COVID „este bolnavul şi patul”, spunând că situaţia mai gravă este la non-ATI COVID. Acolo este fiecare bolnav pe un pat, iar între aceştia este şi o targă pe care se află un alt pacient.
Un alt medic spune că o mare problemă a fost redirecţionarea pacienţilor către spitalele suport-COVID atunci când nu exista personal suficient care să îi îngrijească.
„Strategia a fost gândită prost de la început. În spitalul în care lucrez toate secţiile au fost reorganizate. Imperfect, dar trebuia făcut ceva, cumva. Un ATI micuţ de 6 paturi a fost «lărgit» fără personal suficient. Fiind aproape singuri, nimeni nu a putut auzi glasul colegilor care erau aici în linia întâi”, spune medicul de la unul dintre spitalele suport-COVID din Iaşi.
La un alt spital din Iaşi personalul a fost redistribuit, unele secţii fiind închise, pentru a se lărgi „bazinul COVID”, dar nu a fost îndeajuns.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau