MONCLER INDUSTRIES YIELD FINALIZEAZĂ EXTINDEREA FABRICII DIN BACĂU ȘI INAUGUREAZĂ O NOUĂ UNITATE DE PRODUCȚIE ȘI O GRĂDINIȚĂ PENTRU COPIII ANGAJAȚILOR

Moncler Industries Yield, noua unitate de productie din Bacau

Dimensiune font:

| 29-09-2023 09:00

Bacău, 28 septembrie 2023 – Moncler își consolidează prezența în România și anunță finalizarea extinderii fabricii pe care o operează în Bacău. Astăzi, compania a inaugurat o nouă unitate de producție și o grădiniță pentru copiii angajaților, în urma unei investiții de aproximativ 10 milioane de euro, în construcția clădirilor. La evenimentul de inaugurare, au participat: Lucian Bogdănel, Prefectul Județului Bacău, Lucian Viziteu, Primarul Minicipiului Bacău, Janina Vașcu, Secretar General al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Elena Roșca, Inspector Școlar în cadrul Inspectoratului Județean Bacău, iar din partea Moncler - Francesca Bacci, Operations & Supply Chain Director Moncler, și Antonio Fontana, General Manager Moncler Industries Yield.  

Janina Vașcu, Secretar General al ARACIP; Ramona Coman, Coordonator General al Gradinitei Moncler; Lucian Bogdănel, Prefectul Județului Bacău; Francesca Bacci Operations & Supply Chain Director Moncler; Antonio Fontana, General Manager Moncler Industries Yield; Paola Cavazzoni, Director Educational Reggio Children, Elena Roșca, Inspector Școlar în cadrul Inspectoratului Județean Bacău. 

Moncler continuă să investească în capacitatea sa de producție directă, asigurând, totodată, noi oportunități de angajare la nivel local atât pentru absolvenți, cât și pentru profiluri profesionale cu experiență – și oferind un spațiu educațional avansat destinat copiilor angajaților. 

Noul spațiu de producție se întinde pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați, repartizați pe două nivele, și marchează extinderea fabricii care măsoară aproximativ 16.000 de metri pătrați și care a fost deschisă în urmă cu aproximativ opt ani. Parterul, care se întinde pe aproximativ 4.000 de metri pătrați, este destinat producției de articole de îmbrăcăminte și este dotat cu tehnologii de ultimă generație, printre care un rol important îl ocupă o nouă tehnică de fabricație inspirată din filozofia Lean Manufacturing, axată pe eficiență, reducerea deșeurilor și optimizarea continuă a proceselor de producție.

Primul etaj, cu o suprafață similară, găzduiește departamentele de proiectare tipare și confecționare prototipuri, precum și un centru de cercetare și dezvoltare de top a cărui misiune este de a dezvolta tehnici inovatoare și caracteristici avansate pentru articole de îmbrăcăminte de înaltă performanță, cum ar fi colecția Moncler Grenoble. De asemenea, departamentul asigură training-uri dedicate furnizorilor cu scopul de a împărtăși know-how și de a crește calitatea producției. Această nouă investiție va spori expertiza profesională specifică necesară în producția și dezvoltarea îmbrăcămintei tehnice, care plasează Moncler în fruntea industriei.

Noul spațiu de producție este proiectat și construit în concordanță cu cele mai înalte standarde internaționale în ceea ce privește eficiența energetică și diminuarea impactului asupra mediului, aflându-se în prezent în proces de obținere a certificării LEED, unul dintre cele mai prestigioase sisteme de certificare a clădirilor sustenabile. Fabrica folosește 100% electricitate regenerabilă și este dotată cu un sistem de management al clădirii centralizat pentru o gestionare integrată și mai eficientă a consumului de energie (iluminat, aer condiționat etc.). Sistemul de iluminat cu LED joacă un rol esențial nu numai în ceea ce privește eficiența energetică, ci și pentru confortul angajaților în timpul lucrului. Toate resturile rezultate din producție (nailon, bumbac, fibre mixte) sunt colectate și reciclate pentru a fi refolosite ca materie primă. Resturile de nailon, de exemplu, pot deveni ornamente, țesături, elemente de merchandising vizual sau mobilier, ca în cazul scaunelor folosite în grădinița companiei.

Unitatea de producție din România, singura deținută de Moncler în afara Italiei, produce în principal jachete de puf care necesită un înalt nivel de know-how și precizie, cum ar fi colecția Moncler Grenoble. La capacitate maximă, aceasta va produce aproximativ 30% din producția anuală globală de îmbrăcăminte de exterior a Moncler.

În noua unitate, lucrează în prezent aproximativ 230 de persoane, capacitatea Moncler Industries Yield ajungând în prezent la aproape 1.800 de angajați.

Moncler Industries Yield își propune să angajeze alte peste 200 de persoane în următoarele luni. 

Prima grădiniță din România în colaborare cu  Reggio Children 

În linie cu angajamentul Moncler de a îmbunătăți bunăstarea și echilibrul dintre viața angajaților săi, o grădiniță pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi și șase ani face parte din zona de facilități a Moncler Industries Yield, reprezentând un beneficiu special asigurat în întregime de către companie. Grădinița oferă educație inovatoare, conform uneia dintre cele mai reputate abordări didactice pe plan internațional, dezvoltată de organizația Reggio Children, axată pe învățarea experiențială și pe promovarea unui mediu care încurajează potențialul copiilor prin interacțiuni, autonomie, explorare și comunicare. Această abordare se bazează pe „teoria celor 100 de limbaje”, care recunoaște diversitatea și unicitatea fiecărui copil, precum și capacitatea de a se exprima prin limbaje variate, încurajând, totodată, educatorii să valorifice și să promoveze aceste limbaje în practica pedagogică.

Arhitectura școlii, amenajarea spațiului și mobilierul ales recreează ideea unui atelier deschis care promovează cunoașterea și creativitatea, un laborator” permanent în care copiii experimentează activități grafice, de pictură, îndemânare și motricitate. Clădirea grădiniței prezintă un spațiu mare deschis, în formă pătrată, în inima construcției, cu toate încăperile tematice accesibile din zona de primire și conectate între ele pentru a da continuitate și funcționalitate spațiului.

Abordarea educațională Reggio Children a luat naștere în grădinițele din Reggio Emilia, Italia și este considerată una dintre cele mai avansate metode de învățare la nivel internațional. Aceasta încurajează arta și activitățile cu materiale reciclate sau refolosite – în acest caz, resturi de la fabrica Moncler, sporind creativitatea copiilor și devenind o resursă educațională care amintește de meseria părinților acestora. Toate activitățile educaționale se desfășoară cu o abordare multilingvă, în română, engleză și italiană, permițând copiilor să învețe într-un mod natural și promovând o mentalitate flexibilă și multiculturală.

Călătoria educațională este modelată într-un mod personalizat, prin implicarea familiilor încă din prima etapă a proiectului. Acestea vor continua să joace un rol important prin întâlniri periodice, ateliere de lucru, ateliere de well-being și nutriție, pentru a da continuitate experienței pe care copiii o au la grădiniță. Nutriția ocupă un rol central, grădinița fiind dotată cu o bucătărie proprie care acordă atenție originii și sezonalității tuturor produselor care se prepară și se consumă. De asemenea, copiii sunt implicați direct în pregătirea prânzului pentru a-și dezvolta autonomia.

Clădirea, care are aproximativ 800 de metri pătrați, este luminoasă și aerisită, cu ferestre pe tot peretele, care sporesc comunicarea dintre spațiul interior și cel exterior, o grădină de aproximativ 2.000 de metri pătrați, unde copiii își continuă activitățile de învățare și joacă. Mobilierul este realizat din materiale naturale, în principal lemn, cu unele elemente din materiale reciclate din resturile textile ale fabricii care sunt transformate, de exemplu, în scaune.

Grădinița se află în proces de obținere a certificării WELL, program de certificare dedicat spațiilor cu cele mai înalte standarde de sănătate și bunăstare. Standardul WELL vine în completarea certificărilor verzi și îndreaptă atenția de la impactul clădirilor asupra mediului la impactul pe care acestea îl au asupra sănătății și stării de bine a celor care le ocupă, luând în calcul diferiți factori, inclusiv calitatea luminii, a apei și a aerului, eficiența energetică, confortul mediului interior sau calitatea mâncării oferite.

Cu o capacitate de aproximativ 60 de copii, grădinița găzduiește în prezent 40 de copii ai angajaților. Șase profesori profesioniști sunt responsabili de educația lor, aceștia fiind selectați și instruiți de Reggio Children într-una dintre școlile organizației din Italia. Grădinița este autorizată de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, instituția publică din subordinea Ministerului Educației și Cercetării care evaluează calitatea programelor de învățământ.

***

Moncler Industries Yield: misiune și istorie

România are o tradiție îndelungată în industria de textile şi confecții, ceea ce o face destinația ideală pentru Moncler. Compania și-a început operațiunile directe pe plan local în 2015, unitatea de producție din Bacău evoluând în mod constant și devenind un reper în materie de calitate și inovație, precum și una dintre ele mai avansate fabrici din punct de vedere tehnologic din Europa. Misiunea Moncler a fost întotdeauna de a inova: învățând permanent, îmbunătățind și realizând produse de cea mai bună calitate. Fiind una dintre cele mai mari fabrici din zonă, prezența Moncler în România nu se rezumă doar la fabricarea celebrelor sale geci de puf; Moncler Industries Yield a devenit un angajator cheie în regiune, oferind locuri de muncă la standarde înalte pentru în jur de 1.800 de angajați. După opt ani în Bacău, Moncler își reînnoiește angajamentul față de comunitatea locală, prin extinderea capacității de producție și a oportunităților de angajare. Astfel, Moncler își întărește statutul de cel mai performant centru de excelență din regiune.

Oamenii în centrul atenției

Atragerea, recrutarea și dezvoltarea telentelor este o prioritate-cheie pentru companie, care susține creșterea profesională și dezvoltarea competențelor angajaților, prin programe dedicate de training și un mediu dinamic. O astfel de inițiativă este Academia Moncler, un ecosistem care îi ajută pe angajați să-și dezvolte capacitatea de a învăța din munca de zi cu zi. În prezent, Academia Moncler găzduiește 20 de angajați pe an, urmând ca, odată cu atingerea capacității maxime, 40 de angajați să beneficieze de un parcurs de formare. În noua unitate de la Bacău va fi implementat proiectul Academia de Excelență Tehnică Moncler, un program de formare specializată dedicat în mod special proaspeților absolvenți ai școlilor tehnice și profesionale care își propun să lucreze în producția de mostre, prototipuri și control al calității, oferind o viziune de ansamblu a procesului de creare a unei jachete de puf.

Moncler Industries Yield oferă copiilor angajaților șansa de a face programe de stagiatură pe timp de vară, cultivând astfel o pasiune pentru industria textilă în rândul generației viitoare. Totodată, compania oferă un spectru larg de beneficii angajaților, cum ar fi tichete de masă, controale și investigaţii medicale periodice, transport la și de la fabrică, consultații anuale oftalmologice și vouchere Back to School, pentru a sprijini nevoile educaționale ale copiilor.

Oportunități de angajare:

Moncler Industries Yield își propune să angajeze:

· Proaspăt absolvenți, de preferat cu diplomă în domeniul textilelor

· Operatori confecționeri calificați în domeniu sau persoane dornice să învețe utilizarea maşinilor de cusut

· Tehnologi de linie cu experiență în programare și producție

· Tehnicieni cu experiență în programarea, lansarea și urmărirea producției

· Specialiști în confecționare prototipuri, cu experiență în ȋmbrăcăminte de exterior

· Noi absolvenți ȋn proiectare tipare ȋmbrăcăminte

·Tehnicieni de calitate pentru a asigura conformitatea cu standardele de calitate ale companiei de-a lungul lanțului de aprovizionare

Toți candidații trebuie să fie din Bacău sau dintr-o zonă apropiată. CV-urile pot fi trimise pe adresa de mail info.hr@moncler.com.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare
28/04/2024 07:55

Un bărbat in varstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu la scurt timp după ce a fost condamnat la patru ani de inchisoare, ...

Tragedia din 2 Mai, aproape să se repete în Piatra Neamț! Tânăr prins de două ori drogat la volan, în aceeași noapte
28/04/2024 07:40

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ a informat că un tanăr in varstă de 22 ani a fost prins conducand drogat un autoturism, de două ori, in noaptea de vineri spre sambătă! Tragedia din 2 Mai ...

Bărbat recent eliberat din închisoare, reţinut în Iași pentru trafic de heroină
28/04/2024 00:14

Un bărbat a fost reţinut pentru trafic de heroină, el fiind recent eliberat din penitenciar, au anunţat, sambătă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Te ...

Mocănița Huțulca din Suceava va ajunge până la Mănăstirea Moldovița / Noua cale ferată, cu o lungime de peste 5 km, se deschide vineri
27/04/2024 19:31

O nouă linie a Mocănitei Hutulca de la Moldovita va lega Mănăstirea Moldovita de pitorescul traseu al trenuletului pe linie ingustă din Bucovina, incepand de vineri, 26 aprilie  Noua cale ferată, ...

Liderii PNL Iași, furioși după declarația președintelui PSD despre moldoveni: ”Orice zi cu Ciolacu premier e o rușine”
27/04/2024 19:09

Moldovenii nu sunt cetăţeni de mana a doua ai Romaniei şi orice zi cu Marcel Ciolacu incă in funcţia de premier este o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei, susţine preşedintele CJ Iaşi, Costel Al ...

Buget limitat pentru înmormântare? Iată de ce să alegi o agenție de servicii funerare.
27/04/2024 16:34

Buget limitat pentru inmormantare? Iată de ce să alegi o agentie de servicii funerare. Organizarea ceremoniei de inmormantare trebuie să se realizeze intr-un timp relativ scurt după ce un membru al fa ...

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende
27/04/2024 15:09

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botosaniului, o retea de beciuri adanci, intinsă pe kilometri intregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei ...

Cum arată cel mai impozant pod construit la ordinul domnitorului Ștefan cel Mare. Încă există și intră în restaurare
27/04/2024 14:00

O asociatie din Transilvania a inceput in toamna anului trecut lucrări de restaurare a podului construit la ordinul lui Stefan cel Mare, in 1495, in satul Negoiesti, din comuna băcăuană care poartă numele ...

Un proiect de anvergură din Bacău s-a împotmolit în mocirla birocrației și a fostei albii a Bistriței
27/04/2024 13:46

Pe 12 mai 2024, băcăuanii ar fi trebuit să circule pe jos sau cu bicicleta pe traseul Parcul Cancicov - Stadionul Municipal-Bazin de Inot- Universitatea ”Vasile Alecsandri”, proiect de anvergură denumit ...

Aqua Park de la Insula de Agrement din Bacău, investiție eșuată, nefuncțională și nerecepționată de aproape 10 ani
27/04/2024 13:30

Modernizarea Insulei de Agrement din Bacău poate fi considerată esecul ultimelor trei administratii locale, desi s-au cheltuit peste 12 milioane de euro si s-au pierdut fondurile europene in proiectul incă n ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei