O echipă UAIC s-a calificat, în premieră, la etapa mondială a competiției Google Hash Code
Dimensiune font:
* Echipa FII AllStars a reușit să se claseze pe poziția a 14-a dintre cele aproape 1.000 de echipe participante * Google Hash Code este cel mai mare concurs de programare în echipă organizat de Google * echipele participante își aleg limbajul de programare, iar apoi vor primi spre rezolvare o problemă de inginerie din viaţa reală
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a organizat, încă din anul 2016, un hub local de participare la competiția Google Hash Code. Deși la fiecare ediție s-au obținut rezultate notabile, anul acesta este unul de record, ce va intra în istoria Universității ca prima calificare la etapa mondială a concursului!
Echipa FII AllStars, formată din masteranzi și absolvenți de la Facultatea de Informatică Iași - Denis Banu, Alexandru Lugu, Alexandru Ioniță și Cristian Vîntur - a reușit să se claseze pe poziția a 14-a dintre cele aproape 1.000 de echipe participante.
Alexandru Ioniță este și asistent în cadrul facultății este și antrenor al echipei în concursurile de tip ICPC. Cristian Vîntur, alumni cu probabil cele mai multe rezultate la competițiile de profil din studenție, este acum angajat la Mambu, implicat în continuare în comunitatea de programare competitivă, înclusiv ca și reprezentant al companiei - sponsor.
La ultimele două ediții participarea a fost online, iar în hub-ul local au participat 16 echipe, formate, în total, din 51 studenți, elevi, absolvenți. 11 dintre aceste echipe s-au clasat în prima jumatate a clasamentului global. Următoarele cele mai bine clasate echipe au fost:
WelpWeTried - Alexandru Știrbu, Ștefan Bălăucă, Astrid Mocanu
adadi - Adrian Vătui și Adana Popescu
echipa - Cosmin Irimia și Alexandru Bucevschi.
RAMT, prima echipa de elevi; de la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iași și Colegiul Național "Costache Negruzzi" Iași - Radu Costache, Adia Romanescu, Tudor Chirilă, Matei Chiriac
Google Hash Code este cel mai mare concurs de programare în echipă organizat de Google. Echipele participante își aleg limbajul de programare, iar apoi vor primi spre rezolvare o problemă de inginerie din viaţa reală.
Hash Code conţine 2 etape: cea de calificări online, în care echipele au câteva ore la dispoziţie pentru a rezolva o problemă de programare, şi finala. Finala mondială se va organiza tot de la distanță, online, pe 30 aprilie. Alexandra STOICA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau