O nouă cursă pentru pompierul campion din Botoșani
Dimensiune font:
Pompierul Iulian Rotariu, care a câştigat, recent, ultra-maratonul din Bolivia, şi-a anunţat, duminică, intenţia de a participa, în 2022, la o nouă competiţie de anduranţă organizată de Canal Aventure.
El şi-a manifestat dorinţa de a se înscrie la „Ultra Norway Race”, o competiţie care ar urma să se desfăşoare în vara anului viitor, după ce ultimele ediţii au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.
Ultra-maratonul din Norvegia presupune parcurgerea întregii distanţe a competiţiei prin alergare continuă, fără pauză. „Mi-aş dori ca începutul de an 2022 să vină cu alte surprize şi cu alte curse. Deocamdată încercăm să tatonăm terenul şi să vedem financiar ce ne putem permite. (...) Cursa din Norvegia înseamnă 180 de kilometri non-stop, în Alpii norvegieni, la 300 de kilometri de Cercul Polar. Cursă care s-a amânat a treia oară, din cauza condiţiilor de COVID-19”, a afirmat Rotariu.
Iulian Rotariu a câştigat în luna septembrie „Ultra Bolivia Race”, stabilind un nou record al competiţiei, după ce a obţinut un timp cu 1 oră 32 de minute şi 17 secunde, mai bun decât al câştigătorului ediţiei din 2018. El a fost singurul român participant la întrecere.
Organizată de Canal Aventure, cursa „Ultra Bolivia Race” s-a desfăşurat în perioada 20 - 26 septembrie la o altitudine de peste 4.000 de metri. Distanţa de 220 de kilometri a fost parcursă în şapte etape. Startul s-a dat de la Salinas, la 550 de kilometri Sud de La Paz, iar în a treia zi a competiţiei concurenţii au ajuns în inima sălbaticului Altiplano, un platou alpin din munţii Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra după platoul Tibetului.
Iulian Rotariu a câştigat ultimele patru ultra-maratoane la care a participat.
Povestea lui Iulian Rotariu începe acum 13 ani, când fiul său, în vârstă de trei ani pe atunci, era supus unei operații pe cord. Iulian, ca orice părinte, avea emoții, mari emoții. Pentru a le alunga, a început să alerge în jurul spitalului și a făcut-o fără oprire, timp de 9 ore. A fost oprit doar de soţia sa, care i-a spus că operaţia s-a terminat. Fusese un succes, iar copilul avea şanse mari să trăiască. În lungile ore de recuperare, cât a fost nevoit să stea alături de fiul său, Iulian alerga pe o pistă aflată într-un parc din apropierea spitalului. Aşa se simţea aproape de el, la fel ca în timpul operaţiei.
Când cel mic a aflat de pasiunea tatălui, l-a încurajat şi i-a împărtăşit sentimentul că aleargă într-adevăr împreună. Atunci și-a dorit să participe la cursele de ultramaraton… pentru fiul său. Nicolae DRUMEA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau