Pacienții de la spitalul mobil Lețcani, relocați
Dimensiune font:
* Spitalul modular de la Lețcani, unde sunt internați pacienți cu COVID-19 întâmpină, din nou, probleme cu instalația de căldură * managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a precizat că, în eventualitatea în care problemele nu se vor reglementa, o parte dintre cei 66 de pacienți internați la Lețcani vor fi relocați
Deficiențele la sistemul de încălzire de la Spitalul Modular de la Leţcani par să nu se mai termine și dau bătăi de cap responasabililor. Pacienții internați în unitatea mobilă riscă să înghețe de frig dacă nu se găsesc soluții urgente, mai ales că se anunță temperaturi scăzute, au anunțat autoritățile sanitare. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, dr. Vasile Cepoi, ieri, o firmă tehnică, angajată de Asociația Euronest, agenţie care patronează unitatea mobilă de la Leţcani, era acolo pentru a încerca să găsească o soluție de remediere. „Instalația de căldură a Spitalului de la Lețcani este, după cum știm, una inadecvată pentru temperaturile de la noi și având în vedere că în cursul nopților următoare temperaturile vor scădea sub 0 grade trebuie să căutăm soluții de a preveni o astfel de situație. În momentul de față, firma angajată de către Asociația Euronest este acolo, și au găsit soluții pentru rezolvarea problemei”, a transmis directorul DSP Iași.
Acesta a mai spus că pregătește soluții alternative, pentru cazul în care soluția firmei tehnice angajate nu va da rezultate. Mai exact, pacienții vor fi mutați în alte spitale, cu toate că acest lucru ar fi dificil. „Noi ne pregătim și pentru soluții alternative, în cazul în care soluțiile propuse, aplicate de firmă nu vor da rezultate. Trebuie să avem și soluție de rezervă pentru a evita situația în care pacienții să fie expuși la hipotermie. Soluția de rezervă este să creăm o serie de paturi de terapie intensivă în spațiile din celelalte spitale, în saloanele care nu sunt de terapie intensivă dar care au oxigen, care pot duce un ventilator. Dificultatea constă în faptul că împrăștiem pacienții în mai multe saloane și necesarul de personal va fi mai mare. Avem asigurare în proporţie de peste 90 la sută din partea firmei tehnice care se ocupă că are soluţii pentru rezolvarea problemei de acolo, dar de pregătit trebuie să fim pregătiţi”, a mai declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.
Pacienți relocați
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr Florin Roșu, a precizat că în eventualitatea în care problemele nu se vor reglementa, o parte dintre cei 66 de pacienți internați la secția exterioară de la Lețcani vor fi relocați către Spitalul de boli Infecțioase, dar și spre alte spitale. „Miercuri dimineață erau 36 pacienti cu forme medii-severe și 30 cu forme critice îngrijiți la Lețcani. În sarcina Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași se află asigurarea medicației și a materialelor sanitare. Dar, pentru că, pacientul primează, ne-am alăturat și noi efortului tuturor celorlalte spitale suport in vederea asigurării ingrijirii unui număr de pacienți. În cazul unei eventuale relocări, Spitalul de Boli Infecțioase poate prelua 8 pacienți cu forme medii-severe și un pacient cu forma critică (internat la terapie intensivă)”, a precizat Dr Florin Roșu.
Aseară, fusese deja relocat la Spitalul de Infecțioase un prim pacient de la secția ATI a spitalului de la Lețcani.
Spitalul mobil de la Lețcani a costat 10,7 milioane de euro. Unitatea a mai fost închisă în urmă cu aproximativ un an tot din cauza deficiențelor la instalatia de încălzire și cea electrică. Oana POPA, Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau