Pelerinaj de 350 de kilometri, pe urmele sfinților nemțeni
Dimensiune font:
Departamentul Misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iașilor dă startul celei de-a IX-a ediții a Pelerinajului pedestru „Pe urmele sfinților nemțeni”. Acest eveniment de tradiție, care va începe luni, 31 iulie, reprezintă un prilej de rugăciune și spiritualitate pentru credincioșii din zonă, care vor parcurge la pas aproximativ 350 de kilometri, străbătând locuri sfinte din Nord-Estul României.
Cu o dorință profundă de a se apropia de credința și istoria înaintașilor lor, pelerinii vor purcede către destinații sacre, precum Mănăstirea Neamț, Taborul românesc, Munții Ceahlău și Culmile Sihlei. Plecările vor fi organizate din patru puncte importante ale regiunii - Iași, Botoșani, Piatra Neamț și Pipirig, fiecare grup de pelerini urmând un traseu specific.
Primul traseu, Iași - Mănăstirea Neamț - Ceahlău - Mănăstirea Sihla, va fi parcurs în intervalul 31 iulie - 7 august, asigurând o călătorie de rugăciune și introspecție timp de o săptămână. Tot în aceeași perioadă, și pelerinii din Botoșani vor demara o călătorie asemănătoare pe același traseu.
Cei din Piatra Neamț vor avea ocazia să se alăture pelerinajului în perioada 1-6 august, pe un traseu care va include Mănăstirea Neamț și Munții Ceahlău. Cu toții vor parcurge cu credință și hotărâre drumul ce îi va conduce către Mănăstirea Sihla, loc binecuvântat al rugăciunii.
Pentru cei ce pornesc din pitoreasca localitate Pipirig, drumul va fi mai scurt, între 4 și 6 august, ei urmând să străbată distanța dintre Pipirig și Mănăstirea Neamț, pășind apoi pe meleagurile binecuvântate ale Munților Ceahlău.
Pelerinajul reprezintă o oportunitate unică de a aduce oameni de diferite vârste și din diverse comunități într-o călătorie spirituală comună. Cei care participă la această experiență au ocazia să se conecteze cu natura și să își revigoreze credința într-o lume tot mai agitată. În timpul pelerinajului, participanții vor avea posibilitatea de a vizita mănăstiri vechi și locuri cu semnificație istorică, unde se spune că sfinți români și-au trăit viața în ascultare și închinare către Dumnezeu. Fiecare pas va fi însoțit de rugăciune și meditație, oferind astfel ocazia de a găsi liniștea interioară și de a-și apropia sufletul de Divinitate.
În fiecare an, acest pelerinaj devine din ce în ce mai popular, atrăgând participanți din întreaga țară și chiar din străinătate, dornici să simtă puterea spirituală a acestor locuri.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau