Poliţia suceveană a evacuat din casă un bărbat agresiv, înainte de ora 5!
Dimensiune font:
Duminică, poliţiştii suceveni au adus liniştea în viaţa unor familii din judeţ, emiţând ordine provizorii de protecţie împotriva unor persoane care nu au înţeles să asigure un climat familial civilizat şi optim dezvoltării copiilor. De asemenea, un alt bărbat agresiv a fost reţinut de poliţişti şi introdus în arestul IPJ Suceava.
Pentru început, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o minoră cu privire la faptul că tatăl face scandal la domiciliu. Din verificări s-a stabilit că în cursul lunii iunie 2020, un bărbat de 41 ani, din comuna Frătăuţii Vechi le-a ameninţat cu acte de violenţă pe soţia acestuia şi pe fiica sa, creându-le o stare de temere, iar duminică, bărbatul a provocat din nou scandal la locuinţa de domiciliu, unul dintre copii sesizând lucrătorii de poliţie. Cei doi soţi locuiesc în satul Măneuţi, împreună cu trei minori, rezultaţi din căsnicia acestora.
În luna iulie a anului 2018, cei doi soţi au divorţat, însă prin hotărârea emisă de judecătorie s-a stabilit că vor locui la acelaşi domiciliu.
Având în vedere că în cursul lunii iunie a anului 2020 şi în 07.06.2020, bărbatul a adoptat un comportament agresiv faţă de fosta soţie, aceasta a depus plângere penală şi a solicitat emiterea unui ordin de protecţie, motiv pentru care a fost completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se că în cauză există un risc iminent.
Ieri s-a emis ordinul de protecţie provizoriu, care a fost adus la cunoştinţa victimei, care s-a ales şi cu un dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunii de „ameninţare”.
În aceeaşi zi, ora 02.31, SPR 9 Şcheia a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un bărbat provoacă scandal la domiciliu. Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că un bărbat sub influenţa băuturilor alcoolice, în vârstă de 70 ani, din localitate, a provocat scandal în locuinţa în care locuieşte împreună cu fosta soţie, de 65 ani. Deşi nu a formulat plângere penală faţă de fostul soţ pentru comiterea vreunei infracţiuni, reclamanta a solicitat emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, afirmând că îi este teamă pentru siguranţa şi pentru viaţa ei.
În urma completării formularului de risc a rezultat risc iminent, motiv pentru care a fost emis un ordin provizoriu de protecţie, agresorul fiind evacuat din locuinţă la ora 04,40, acesta având interdicţie de a se apropia la mai puţin de 50 de metri faţă de fosta soţie.
Încătuşat după ce şi-a lovit concubina şi i-a distrus telefonul
Sâmbătă, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată prin plângere scrisă de către o femeie din localitate despre faptul că, în ziua respectivă, în jurul orei 02.00, fostul său concubin, de 37 ani, din comuna Zvoriştea, a lovit-o şi i-a distrus telefonul în valoare de 600 lei. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoana vătămată a avut o discuţie în contradictoriu cu agresorul, acesta lovind-o în zona feţei, luându-i şi aruncându-i telefonul mobil pe care l-a distrus. Persoana vătămată s-a deplasat la Spitalul Judeţean Suceava în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. Poliţiştii au completat formularul de risc a rezultat risc iminent, motiv pentru care a fost emis ordinul provizoriu de protecţie. Ulterior, în urma continuării cercetărilor şi administrării materialului probator, prin ordonanţă s-a dispus reţinerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.
Conform modificărilor legislative, poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.
Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc.
Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (112), formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane.
În cadrul intervenţiilor, poliţiştii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor şi pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate. Ecaterina VICOL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau