Taxă pentru firmele ieşene care vor să se promoveze prin intermediul Camerei de Comerț
Dimensiune font:
Contribuția propusă are o valoare modică, de la sub 1 euro/lună, până la maxim 9 euro/lună, indiferent de mărimea firmei * cu aceşti bani va fi editat un Catalog al firmelor, care va conține informații de profil și de contact referitoare la operatori * reprezentanţii Camerei de Comerț și Industrie Iaşi motivează acest demers prin faptul că, deși în Registrul Comerțului figurau ca fiind active și în funcțiune, dintr-un număr de peste 1,1 milioane de companii, doar 768.367 au depus bilanț la ANAF
Camera de Comerț și Industrie (CCI) Iași a prezentat ieri argumentele de susținere a propunerii legislative înregistrată în Senatul României sub nr. B254/2022 pentru modificarea Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerț din România, prin prisma beneficiilor pe care această nouă reglementare le va aduce mediului de afaceri autohton. Una dintre modificările avute în vedere se referă la includerea tuturor operatorilor economici din România într-un Catalog al firmelor - o evidență întocmită și actualizată periodic de către Camera Națională împreună cu Camerele Județene. Acest catalog va conține informații de profil și de contact referitoare la operatori, cu date complete și actualizate periodic, fiind de natură să reflecte activitatea din mediul de business într-o manieră mult mai apropiată de realitatea curentă. Va exista o imagine mai clară și mai concretă a operatorilor economici real-activi și real-inactivi. Spre exemplificare: potrivit datelor obținute de Camera Națională, deși în Registrul Comerțului figurau ca fiind active și în funcțiune un număr de peste 1,1 milioane de companii, doar 768.367 de companii au figurat cu bilanț depus la ANAF. Este adevărat că există baze de date și portaluri online care conțin date despre firmele care aleg să se promoveze pe o platformă sau alta, însă Catalogul firmelor preconizat a fi constituit va fi cu mult mai cuprinzător și, instituit prin lege la nivelul Camerelor de Comerț și Industrie, va avea o bază permanentă garantată.
Desigur, acest demers la nivel național presupune costuri de realizare pe care Camerele de Comerț și Industrie din România nu le pot acoperi. Propunerea legislativă prevede în acest sens o contribuție anuală din partea tuturor operatorilor economici, diferențiată în funcție de categoria de mărime a acestora: 10 euro/an pentru persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale; 20 euro/an pentru microîntreprinderi; 50 euro/an pentru întreprinderi mici; 75 euro/an pentru întreprinderi mijlocii; 100 euro/an pentru întreprinderile mari.
„Avem nevoie de promovare”, spun oamenii de afaceri ieşeni
Părerile oamenilor de afaceri din
Şi Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, crede că firmele ieşene nu au motive să se opună acstei contribuţii. „Catalogul firmelor va permite să avem o imagine reală și la zi a activităților, produselor și serviciilor din economia românească. Contribuția propusă are o valoare modică, de la sub 1 euro/lună până la max. 9 euro/lună, indiferent de mărimea afacerii la care ne raportăm. De aceea, considerăm că este o mare ipocrizie din partea unor structuri asociative patronale care contestă acest demers și îl asimilează unor noi taxe, știind foarte bine că în țările lor de origine sunt membri ai Sistemului Cameral și plătesc cotizații deloc simbolice, proporționale cu cifra de afaceri în unele cazuri”, spune preşedintele CCI Iaşi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau