Bild: SUA și Germania intenționează să forțeze Ucraina să negocieze cu Rusia
Dimensiune font:
Washingtonul și Berlinul intenționează să facă acest lucru fără a-l convinge direct pe președintele ucrainean Vladimir Zelensky, ci furnizând doar armele necesare pentru a menține actualul front.
Statele Unite și Germania vor să-l oblige pe președintele ucrainean Vladimir Zelensky să negocieze cu Rusia, fără a-l convinge de acest lucru în mod direct, ci furnizând doar armele necesare ținerii actualului front, a scris Ziarul Bild, citând surse din cercurile guvernamentale germane.
„Planul germano-american este de a furniza Kievului exact armele și exact în cantitățile care ar permite armatei ucrainene să țină actualul front, dar nu i-ar putea permite recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia”, se arată în publicație. O sursă a declarat ziarului că „Zelensky însuși trebuie să înțeleagă că acest lucru nu poate continua”. "Fără solicitări din exterior. El trebuie să se întoarcă de bunăvoie către națiune și să explice că trebuie purtate negocieri", a declarat sursa.
Statele Unite și Germania vor ca Zelensky să realizeze că o continuare a conflictului își pierde orice sens pentru țara sa. În același timp, nici cancelarul Olaf Scholz, nici președintele american Joe Biden nu intenționează să-i ceară în mod direct să înceapă negocierile. Publicația a amintit că Statele Unite și Germania sunt cei mai mari furnizori de arme pentru Kiev.
Bild a subliniat că situația de pe front pentru Ucraina este „sumbră”, „trupele ruse, deși încet, merg înainte”. Potrivit ziarului, obiectivul principal al guvernului german acum este să ajute autoritățile de la Kiev să adopte o „poziție de negociere avantajoasă din punct de vedere strategic”. „Casa Albă și Biroul Cancelarului își coordonează acțiunile în această problemă”, au spus oficialii guvernamentali.
Potrivit Bild, SUA și Germania au și ele un plan B. „Ceea ce își doresc Berlinul și Washingtonul ca alternativă la negocieri este un conflict înghețat fără un acord între părți”, a spus o sursă din cercurile guvernamentale. În acest caz, actuala linie de contact va deveni „un fel de nouă frontieră” între Ucraina și Rusia. „Este ca la Minsk (referitor la acordurile de la Minsk), doar fără Minsk”, a declarat sursa.
Ziarul a menționat că multe decizii privind livrările de arme către Germania sunt luate acum de biroul lui Scholz, și nu de Ministerul Apărării condus de Boris Pistorius. Potrivit sursei citate, acesta din urmă este chiar gata să transfere rachete de croazieră Taurus în Ucraina, dar „mâinile lui sunt legate”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau