Politehnica Iași - FCU Craiova: Ieșenii nu cred în zicala cu „antrenor nou, victorie sigură”
Dimensiune font:
După un tur de campionat (din care mai lipsesc, însă, trei partide) unde a desăvârșit parcă amatorismul, lăsând tot mai des impresia că a fost călcată de hoți, cel puțin din punct de vedere al transferurilor făcute, Politehnica Iași dă senzația că poate ține pasul cu categoria în care a nimerit.
Are fața individului care a ieșit cu bine de la psiholog și e gata să ia autobuzul către o viață nouă. Din mârțoaga prăfuită și plină de balegă pe care până și portarul de la Ligă și-ar fi pariat averea că retrogradează fără chinuri, Poli a ajuns să fie privită cu mai multă atenție și cuvenit respect.
Și nimeni nu știe dacă pentru asta a cheltuit mai multă energie președintele Șfaițer - de altfel, un fin degustător al bucatelor preparate prin Capitală - sau coach Grozavu a găsit cheița de la mecanismul de joc blocat în mințile jucătorilor. Interesant, dar greu de aflat. Cert este că nimeni nu mai vine astăzi la Iași cu certitudinea că echipa asta e un soi de vrajă moldovenească care se evaporă fie sub încruntarea adversarului, pe tunelul de la vestiare, fie sub zâmbetul rece ca gheața al cavalerilor cu fluier.
A înțeles asta și Adrian Mititelu chiar înainte de a-și trimite echipa în capitala Moldovei și s-a grăbit să-și pună conductorul de tren în capul garniturii.
FCU Craiova va încerca să demonstreze la Iași, duminică de la ora 15,30, pentru prima dată de la Einstein încoace, că teoria și practica merg mână în mână. Mai precis, va încerca să ne arate că nu e nimic nou în zicala „antrenor nou, victorie sigură”, că treaba asta e bătută în cuie de pe vremea când fotbalul se juca bu bascul pe cap și cu pietre în buzunare și n-are cum să nu se potrivească din nou!
Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu U Craiova 1948
Până la noua descălecare în Bănie a antrenorului Giovanni Costantino, FCU Craiova a luat din deplasări 6 puncte din 15 posibile. A jucat agresiv, cu o medie ridicată a faulturilor - peste 12 în fiecare joc - de unde și cele 15 cartonașe acumulate, a inițiat 277 atacuri periculoase (55,4 în medie, de partidă), la capătul cărora a tras de doar 21 de ori pe spațiul porții - de cele mai multe ori (8) în partida de la Cluj, pierdută cu 0-2 în fața CFR-ului.
Acum, însă, cu Constantino, e de așteptat o schimbare la nivelul jocului, italianul fiind, ca majoritatea conaționalilor, un tip foarte grijuliu cu apărarea.
În vârstă de 39 de ani, noul antrenor al craiovenilor a fost secundul lui Marco Rossi la reprezentativa Ungariei, în perioada iulie 2018 – mai 2021. Ca „principal”, Giovanni Costantino a lucrat la Agia Napa, Casarano și MTK Budapesta.
De partea cealaltă, ieșenii pun pe tapet faptul că n-au mai pierdut în Copou de pe 12 august, când întâlnea cealaltă formație din Bănie - Universitatea, și se înclinau cu 1-4, după o prestație îndelung contestată a arbitrului Kovacs. Dar nici puncte n-au acumulat prea multe - 5 din 15 posibile, cu prestații destul de șterse până joi, în disputa cu Sepsi când, dealtfel, au și obținut prima victorie.
Va fi o partidă extrem de disputată, contând pentru Etapa 13 a SuperLigii, cu Iașul favorită, dar va fi greu de crezut că oltenii „își vor vinde ieftin pielea”. N-au făcut-o în niciun meci de până acum și chiar dacă la Cluj au pierdut cu 0-2, au dominat întâlnirea cu autoritate (62% posesie), iar la înfrângerea dramatică cu Petrolul (3-4), au avut o posesie de 69% și 13 ocazii mari de a marca.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau