Sport cu zâmbetul pe buze: cum să te bucuri de mișcare
Dimensiune font:
Sport cu zâmbetul pe buze: cum să te bucuri de mișcare
Mişcarea nu trebuie să fie o corvoadă sau un task pe care îl îndeplineşti cu gândul la ceva mai frumos, dimpotrivă. Mişcarea şi sportul pot fi o activitate plăcută şi-ţi pot aduce zâmbetul pe buze, fără să fie nevoie de eforturi colosale. Bineînţeles, va fi necesar să găseşti acele mici trucuri care funcţionează pentru tine.
Pentru un strop de inspiraţie, am adunat mai jos câteva tips & tricks utile care să te ajute să faci sportul mai distractiv:
Oferă-ţi recompense
Lucrurile bune şi frumoase merită recompensate, iar efortul tău nu face excepţie. Din când în când, aminteşte-ţi să celebrezi micile victorii personale legate de sport, ca să îţi aminteşti de unde ai pornit. Tu decizi cum vrei să te recompensezi. Poate îţi cumperi ceva ce îţi doreşti, mergi într-o vacanţă sau îţi faci cadou o şedinţă foto. De asemenea, tu alegi ce momente merită recompensate. Poate îţi vei dori să sărbătoreşti primele 3 luni de antrenamente regulate sau poate preferi să îţi oferi o recompensă când atingi un obiectiv legat de kilograme pierdute sau câştigate.
Antrenează-te alături de un partener
Mişcarea devine mai uşoară când ai un partener alături. Nu, nu trebuie neapărat să fie partenerul de viaţă. Poţi să găseşti oameni pasionaţi de sportul tău preferat, alături de care să te antrenezi, indiferent de vârstă. Desigur, ai şi varianta de a începe să faci mişcare alături de un prieten sau un coleg.
Când ai pe cineva alături, antrenamentele devin mai distractive. În plus, poţi forma relaţii de prietenie care să dăinuiască şi în afara sălii sau a programului de sport.
Ascultă muzică care îţi dă energie
Fiecare dintre noi are câţiva artişti sau câteva melodii preferate care reuşesc să ne schimbe starea. Este vorba despre acea muzică ce îţi dă energie, stare de bine şi te face să te simţi special/a. Ei bine, ca să faci antrenamentele ceva mai distractive, adăugă în ecuaţie melodii ce îţi dau energie şi optimism.
Dacă încă nu ai descoperit piese ce te încarca cu stare de bine, internetul îţi poate fi de folos. Cauta idei de playlisturi pentru sport, inacrcare cu energie sau melodii cu un mesaj pozitiv. Poţi găsi astfel de melodii în orice gen muzical, de la rap şi hip-hop şi până la pop, rock sau country.
Ia-i şi pe cei mici alături de tine
Mişcarea poate să fie un prilej minunat de a petrece timp cu copiii. În plus, când îi implici pe cei mici în activităţile tale sportive, ai ocazia să le insufli dragostea şi pasiunea pentru sport încă de la o vârstă fragedă. O mulţime de tipuri de mişcare se pot practica alături de cei mici, de la săritul corzii şi până la pilates, yoga, tenis sau dans. Bineînţeles, trebuie să ţii cont şi de preferinţele celor mici când alegeţi antrenamentele.
Nu uita nici de echipamentul potrivit pentru cei mici. Pentru fetiţe alege incaltamine de copii adecvată, colanţi, pantaloni scurţi, treninguri, tricouri şi/sau hanorace. Adidaşii pentru fete coloraţi reprezintă o super alegere pentru o ţinută cool şi confortabilă. Alege adidaşi de fete cu talpa flexibilă, cât mai confortabili şi adecvaţi tipului de mişcare. Bineînţeles, când achiziţionezi adidaşii pentru fete, asigură-te că aceştia se asortează cu hăinuţele pe care cea mică le are deja acasă.
Pentru antrenamente de pilates, yoga şi/sau înot, adidaşii de fete nu vor fi necesari, însă echipamentul potrivit rămâne esenţial.
În cazul băieţilor, îndreaptă-te către piese precum trenigurile, hanoracele, tricourile sau pantalonii scurţi şi lejeri. De asemenea, adidaşii pentru băieţi trebuie să fie confortabili, uşori şi cât mai flexibili. Poţi opta pentru adidaşi de copii de la Puma dacă îţi doreşti un model de la un brand de renume.
Alternează antrenamentele
Ca sportul să rămână distractiv, trebuie să ţii plictiseala la distanţă. Astfel, încearcă să te bucuri de cât mai multe tipuri de antrenamente. Poţi să faci Pilates, dar şi să înoţi sau să joci tenis. Tu decizi ce tipuri de sport îţi plac, dar şi cum le incluzi în rutina ta.
Dacă practici un singur sport, încearcă să faci schimbări în antrenamente cât mai des, astfel încât monotonia să nu-şi facă apariţia.
Începe-ţi ziua cu sport
Dacă vrei să te bucuri de energie pe tot parcursul zilei şi să nu stai cu grijă că se termină ziua şi tu nu te-ai antrenat, începe-ţi ziua cu sport. Poţi să faci 30 de minute de mişcare în fiecare dimineaţă sau câteva antrenamente de o oră de câteva ori pe săptămână. Să faci sport în primele ore ale zilei te poate ajuta să te concentrezi mai bine şi să ai mai multă energie.
Ca mişcarea să devină un motiv de bucurie, încearcă unul sau mai multe dintre trucurile de mai sus. Poţi să te antrenezi alături de un partener sau de copii, să îţi creezi playlisturi pentru sport care să îţi dea energie ori să începi ziua cu mişcare, astfel încât să nu procrastinezi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau