Ce farse de Halloween îți pot aduce pedepse cu închisoarea în Germania
Dimensiune font:
Costumele înfiorătoare sunt o necesitate dacă vrei să sărbătorești Halloween-ul în mod corespunzător. În timp ce unele deghizări, precum vrăjitori, fantome și vampiri, aproape au atins statutul de cult, puteți vedea și noi tendințe în fiecare an. Sunt adesea inspirate din filme și seriale de succes ale anilor respectivi. De exemplu, combinațiile de costume constând dintr-un costum roșu și o mască asortată, așa cum se vede în serialul de succes „Money Heist” sau „Squid Game”, sunt acum printre cele mai populare deghizări de Halloween.
Deși nu este nicio poblemă cu salopetelor roșii, atât măștile asociate, cât și armele false, care sunt adesea oferite ca accesorii la costum, aparțin deghizărilor care sunt interzise de legea germană și, uneori, duc la amenzi mari sau chiar la închisoare.
Arme false
Dacă armele de foc false, care fac adesea parte din anumite deghizări ca elemente de recuzită, seamănă prea mult cu arme reale, ele se încadrează în ceea ce sunt cunoscute sub numele de arme de simulare. Potrivit secțiunii 42a din Legea Germaniei privind armele , armele de simulare purtate în public constituie o infracțiune administrativă care poate fi pedepsită cu amenzi de până la 10.000 de euro. Unul dintre motivele din spatele interdicției este că replicile prea realiste pot fi confundate cu arme reale și, în cel mai rău caz, pot provoca panică publică.
Uniforme
Uniformele din diverse grupuri profesionale sunt acum adesea folosite ca inspirație pentru costume. Cu toate acestea, ar trebui să se recunoască clar că este o deghizare. Dacă diferența față de o uniformă de serviciu reală nu mai este recunoscută, poate exista o infracțiune prin folosirea abuzivă a titlurilor, titlurilor de serviciu și insignelor, conform § 132a din Codul penal. Această interdicție este menită să împiedice, de exemplu, persoanele care caută ajutor să nu poată deosebi oamenii costumați de ofițerii de poliție adevărați, soldați și altele asemenea și să se întoarcă incorect la ei în caz de urgență. Încălcările pot fi pedepsite cu amenzi sau închisoare.
Utilizarea simbolurilor organizațiilor neconstituționale și teroriste
Deghizările extremiste de dreapta, cum ar fi susținătorii nazismului, se încadrează în categoria discursului instigator la ură și a costumelor neconstituționale și sunt strict interzise. Același lucru este valabil și pentru toate deghizările cu simboluri și semne care sunt în general interzise în Germania, cum ar fi svastica. De asemenea, nu sunt permise costumele cu inscripția „WP”, abrevierea pentru „White Power”, motto-ul societății secrete rasiste „Ku Klux Klan”. Purtarea unor astfel de costume poate fi pedepsită cu amenzi sau închisoare de până la 3 ani. Citiţi şi >>> Cele șase ETAPE ale dezastrului electric. Pompierii germani prezintă scenariul primelor trei zile de blackout la nivel naţional
Prea multă piele la vedere
În cazul în care costumele nu acoperă suficient și arată prea multă pielea goală, ele pot fi clasificate drept acte exhibiționiste și neplăceri publice și se pedepsesc conform articolelor 183 și 183a din Codul penal cu amenzi sau închisoare de până la un an.
Interdicția de mascare
Dacă chiar vrei să te îmbraci în personaj din „Money Heist”, „Squid Game” sau în general cu o mască, ar trebui să respecți și interdicția deghizarii. Este fundamental interzis în Germania să vă acoperiți fața în drum spre și la întâlniri publice sau alte evenimente publice care au loc în aer liber, precum și în trafic, pentru ca toată lumea să poată fi identificată. Deși evenimente precum Halloween și Mardi Gras sunt festivaluri tradiționale și, prin urmare, pot fi scutite de fostele interdicții conform legiuitorului, acoperirea feței este în continuare interzisă în traficul rutier și poate fi pedepsită cu o amendă de 60 de euro. Așa că cu siguranță ar trebui să nu îţi acoperi capul și fața în drum spre petrecerea de Halloween.
Ai grijă și la farsele de Halloween
Una dintre tradițiile bine consacrate de Halloween în Germania este apelul „Tricks or Treats!”, cu care „colindătorii” cer adesea dulciuri. Dacă acestea nu sunt distribuite, locuitorii casei sunt adesea amenințați cu mici farse. Cu toate acestea, trebuie respectate câteva reguli. Orice persoană care intră pe o proprietate sau un apartament fără acces autozitaz comite o încălcare conform Secțiunii 123 din Codul penal. Aceasta poate fi pedepsită cu amendă sau închisoare de până la un an. Dacă proprietatea este deteriorată în cursul farselor, aceasta poate constitui, de asemenea, o infracţiune. Este cazul, de exemplu, cu farsele cunoscute precum distrugerea cutiilor poștale cu artificii sau aruncarea cu ouă în pereții caselor. Daunele aduse proprietății pot fi pedepsite cu amenzi sau închisoare de până la doi ani.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau