Planta care îți va parfuma orice cameră. Funcționează ca un odorizant natural
Dimensiune font:
Ce plantă îți va parfuma orice cameră. Ea funcționează ca un adevărat odorizant. Dacă vrei să ai un aer curat în cameră, dar și un parfum delicat și deloc deranjant atunci trebuie să ai și tu această plantă acasă, pe care o poți crește și îngriji foarte ușor. Unde mai pui că planta se mai poate folosi și în rețete culinare, astfel că e musai să te bucuri de beneficiile ei.
Planta care îți va parfuma orice cameră
Fără doar și poate, planta care îți va parfuma orice cameră este busuiocul. Busuiocul purifică foarte bine aerul și poate să înlocuiască odorizantele agresive.
De altfel, busuiocul este o plantă aromatică foarte apreciată încă din cele mai vechi timpuri, de acestă plantă legându-se numeroase tradiții populare.
Busuiocul este cultivat pentru aroma frunzelor care dau parfum preparatelor culinare. Ocimum basilicum, așa cum este numit științific, poate atinge între 20 și 60 cm înălțime. Florile de busuioc sunt de culoare albă până la mov, în funcție de varietate.
Busuiocul are un gust asemănător cu anasonului, are un miros puternic dulceag-înțepător. Planta este foarte sensibilă la frig, ea crescând foarte bine însă în condiții de căldură și umezeală.
Tufa de busuioc poate să fie crescută în scop decorativ, dar și practic, frunzele folosindu-se frunzele în diverse preparate culinare. Mai mult, credința populară spune că dacă plantezi busuioc în ghiveci, pe lângă faptul că planta îți va parfuma încăperea, acesta va aduce și noroc și prosperitate.
Tipuri de busuioc
Busuiocul este și un condiment extrem de îndrăgit, dar și o plantă medicinală foarte utilizată. Ca și valoare nutrițională, o lingură de busuic uscat, adică două grame, conține: Vitamina A – 4% din DZR; Vitamina K – 43% din DZR; Calorii – 5; Calciu – 4% din DZR; Fier – 5% din DZR; Mangan – 3% din DZR – Doza Zilnică Recomandată.
De asemenea, trebuie să știi că există mai multe tipuri de busuioc. Spre exemplu, busuiocul mexican are o aromă și un miros de scorțișoară. El este servit în mod obișnuit cu leguminoase sau legume picante, prăjite. Apoi, busuiocul thailandez are o combinație de arome de anason și lemn dulce și este folosit în mod obișnuit în preparatele thailandeze și din Asia de Sud-Est.
Cel grecesc are, de asemenea, o aromă puternică, dar blândă, astfel că poate fi înlocuit cu busuioc dulce. Busuiocul grecesc formează un tufiș compact cu frunze mici și crește bine în ghiveci.
Nu în ultimul rând, busuiocul dulce este cel mai larg cultivat și se folosește îndeosebi în mâncărurile italiene.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau