Românii sunt obligați să prezinte buletinul când fac asta!
Dimensiune font:
Românii sunt obligați să prezinte buletinul când fac asta! Este vorba despre cetățenii care se duc la casele de schimb valutar. Cei care nu prezintă un act de identitate nu pot schimba banii. Iată motivul pentru care sunt supravegheați de stat.
Românii sunt obligați să prezinte buletinul când fac asta!
Schimburile valutare sunt reglementate strict în România. Fiecare client trebuie să prezinte buletinul sau un act de identitate valabil înainte de a efectua tranzacții valutare. Orice român care dorește să schimbe bani trebuie să prezinte un document care atestă identitatea sa.
Scopul acestor măsuri este nu doar protejarea integrității pieței financiare, dar și prevenirea utilizării caselor de schimb valutar pentru activități ilegale. Solicitarea unui act de identitate are un rol dublu, și anume protejează instituțiile financiare prin transparența tranzacțiilor și asigură consumatorilor un nivel ridicat de siguranță. Conform reglementărilor în vigoare, casele de schimb valutar trebuie să fie amplasate în locații distincte, cu acces public direct. Acestea nu pot utiliza automate de schimb valutar pentru a efectua tranzacții.
Pentru consumatori, refuzul de a prezenta un act de identitate valid are consecințe directe. Acesta va conduce la imposibilitatea realizării tranzacției de schimb valutar. Solicitarea actului de identitate la casele de schimb valutar este o măsură obligatorie, impusă de legislația românească și internațională.
Taxă pentru persoanele care scot bani cash de la bancomate
Pe lângă regulile ce trebuie respectate la casele de schimb valutar, cetățenii care vor să-și retragă banii cash de pe card ar trebui să fie atenți la noile comisioane. Costurile retragerilor de la bancomate variază în funcție de bancă și de tipul cardului. O altă regulă este aceea că retragerile de bani de la bancomat au limite stabilite de fiecare bancă.
Băncile din România permit retrageri între 3.000 de lei și 5.000 de lei pe zi. Dacă o persoană dorește să scoată mai mulți bani, se poate cere să se mărească limita de retragere, dar trebuie îndeplinite anumite condiții bancare. Un aspect neglijat de români este comisionul la bancomat atunci când se retrag bani cash. Comisioanele la bancomat pot aduce costuri neprevăzute. Cei care vor să-și retragă banii ar trebui să fie atenți la comisioane dacă folosesc bancomate de la alte bănci.
O lege importantă îi vizează pe cei care au cont bancar. În cazul în care are loc un incident major legat securitatea și siguranța banilor din contul unui client, banca este obligată să trimită imediat un SMS persoanei în cauză. Banca îi va informa pe clienții afectați cu privire la eventualele măsuri de protecție care se impun. O noutate în acest an este că Banca Națională a României va avea acces, la cerere, la orice informație legată de platformele de tehnologie a informației folosite de bănci. Banca Națională a României va fi informată cu privire la orice incident de securitate care îi afectează pe clienții băncilor. Proiectul de lege ar urma să fie aplicabil de pe 17 ianuarie 2025. Regulamentul fost avizat de Banca Națională a României (BNR) și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și va merge în Parlament pentru adoptare.
Românii care au nevoie de serviciile unei case de schimb valutar trebuie să știe că este obligatoriu să prezinte actul de identitate. În caz contrar, nu se poate face tranzacția. Măsura are ca scop combaterea fraudelor și a activităților ilegale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau