„Ciocolata îmi amintește de momentele festive sau de zilele ce deveneau dulci într-o clipă”

Dimensiune font:

| 16-03-2025 20:44

* dialog cu Felicia Lemnaru, unul dintre artizanii ieșeni ai ciocolatei

Ciocolata artizanală este mai mult decât un desert; este o experiență senzorială creată cu pasiune și măiestrie. Realizată manual, folosind ingrediente naturale de calitate superioară, această ciocolată surprinde prin arome autentice și combinații unice. Fiecare tabletă spune o poveste a dedicării, transformând boabele de cacao în adevărate opere de artă gourmet. Perfectă pentru cei care apreciază rafinamentul și autenticitatea. Despre toate aceste lucruri am stat de vorbă cu Felicia Lemnaru, unul dintre artizanii ieșeni ai ciocolatei.

- Ce te-a atras prima dată spre lumea ciocolatei artizanale? A fost o pasiune descoperită întâmplător sau ceva ce ai visat dintotdeauna să faci?

- De ceva timp tot simțeam nevoia să ies din zona mea de confort deoarece eram conștientă că doar așa pot evolua, pot trăi experiențe inedite și pot interacționa cu persoane noi. De profesie sunt economist și activez în lumea cifrelor de aproximativ 18 ani, dar simțeam că acest domeniu nu îmi aduce acea satisfacție necesară sufletului meu. Nu întâmplător, în luna februarie a anului trecut am văzut pe internet o postare cu căpșuni în ciocolată și mi s-a părut foarte interesantă ideea, cu atât mai mult cu cât chiar băiatul meu cel mare mă rugase nu demult să încercăm să facem și noi astfel de delicii. Am început să mă documentez despre ciocolată, despre procesul de temperare, am urmărit tot felul de tutoriale și filmulețe ce făceau referire la această activitate. Îmi amintesc și acum primele căpșuni în ciocolată făcute de mine și bucuria ce au avut-o cei din familie atunci când le-au degustat. Pentru că am primit numai feedback-uri pozitive de la familie, de la colegi și prieteni, mi-am dat seama că ceea ce am început să fac chiar este minunat și că merită să continui, să mă extind. Prin urmare, a fost o pasiune descoperită întâmplător, care a venit fix atunci când aveam cel mai mult nevoie de o schimbare în viața mea.

 

- Cum ai învățat arta modelării ciocolatei? Ai urmat cursuri speciale sau ai descoperit totul prin experimentare?

- Până în acest moment am fost autodidactă. M-am documentat de pe internet, m-am inspirat de la diferiți profesioniști și am început să urmăresc tot felul de postări din acest domeniu vast al ciocolatei și, în special, din lumea fructelor învelite în ciocolată. De asemenea, am adus și contribuția proprie în acest business, prin personalizarea cutiilor cu diferite mesaje. Cred că acesta și reprezintă punctul meu forte. Faptul că pe căpșuni atașez tot felul de mesaje cu litere din ciocolată, aduce un plus valoarea acestui desert deosebit. Prin urmare, cutiile mele cu căpșuni în ciocolată devin adevărate felicitări dulci ce pot fi oferite cu diferite ocazii (aniversări, petreceri, întâlniri cu prietenii, surprize pentru îndrăgostiți, propuneri pentru nași de cununie sau de botez, cadouri de sărbători și pentru multe alte evenimente). Sunt abia la început de drum și sunt conștientă că nu este suficientă doar autoinstruirea. Tocmai de aceea intenționez ca, în viitorul apropiat, să urmez cursuri de specialitate și să mă perfecționez în arta modelării ciocolatei.

- Care este prima amintire dulce legată de ciocolată care ți-a trezit dorința de a crea ceva unic?

- Sinceră să fiu, pe vremea când eram copil, ciocolata era un lux, în sensul că nu o aveai la discreție ca în ziua de azi. Cele mai frumoase amintiri legate de ciocolată sunt cele care fac referire la ziua mea de naștere, când îmi serveam la școală colegii de clasă cu bomboane de ciocolată. Sau îmi aduc aminte cu drag zilele când tata ne aducea câte o ciocolată și fericită o împărțeam cu sora mea bucățică cu bucățică. Deci, ciocolata este asociată în mintea mea cu momentele festive sau cu zilele ce deveneau dulci într-o clipă. Fix pe acest principiu m-am axat și eu în acest mic business. Mi-am dorit să fie un dulce unic și memorabil, care fie să aducă un plus de rafinament evenimentelor  deosebite din viață, fie să transforme o zi oarecare într-una de neuitat.

 

- De unde îți iei inspirația pentru combinațiile de arome și designul fiecărei bijuterii dulci? Este un proces intuitiv sau unul planificat cu atenție?

- Încă de la început am încercat să folosesc ciocolată de cea mai bună calitate, optând pentru cea belgiană (cu lapte, albă, ruby sau neagră). Inițial am îmbrăcat în ciocolată doar căpșuni, dar apoi m-am gândit că aș putea să încerc să adaug în cutii și altfel de fructe. Astfel, în funcție de sezon, am învelit în ciocolată și cireșe, afine, zmeură, boabe de struguri sau chiar fructe liofilizate. Combinația de fructe cu ciocolată este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative și vă invit cu drag să îl încercați. Gustul rafinat al ciocolatei belgiene se îmbină perfect cu savoarea fructelor, rezultând un desert de nerefuzat. Dar bineînțeles, înainte de a-l savura, foarte important este și aspectul. De aceea mereu pun mult accent și pe designul fiecărei creații dulci. Fiecare cutie cu căpșuni în ciocolată este adaptată cerinței clientului pentru a transmite cât mai bine mesajul dorit. Eu sunt cea care gândește designul de cele mai multe ori, însă sunt și situații când clientul are anumite cerințe sau idei pe care încerc să le transpun în cutie așa cum pot eu mai bine. Pentru un aspect cât mai plăcut și mai interesant, acum adaug în cutii și diferite figurine din ciocolată, în funcție de destinație. Pentru un plus de savoare și de frumusețe, pe unele căpșuni adaug și alune caramelizate, fistic, fulgi de migdale, nucă de cocos sau bucățele de zmeură liofilizată. Și uite așa, desertul oferit de mine devine o adevărată operă de artă! 

În perioada acestor sărbători de iarnă am creat și câteva cutii cu ciocolată Dubai sub formă de inimi, pe care am scris mesajul scurt și sugestiv Merry X-Mas. Au avut un design original și au fost de un real succes.

- Cum a fost momentul în care ai creat prima ta ciocolată artizanală? Ce emoții te-au încercat atunci?

- Ziua în care am făcut primele căpșuni în ciocolată nu pot spune că a fost plină de emoții deoarece a fost doar ca un desert făcut în casă pentru noi. Când am văzut câtă bucurie a reprezentat pentru băieții mei, am fost tare mândră de mine. Așa am decis să încerc să ofer și altora aceste bunătăți. Am primit numai feedback-uri pozitive, am considerat că merită să fac un mic business și bine am făcut. La început m-am lăsat dusă de val, dar când comenzile au tot început să apară, mi-am luat treaba în serios și cred că abia atunci au început adevăratele emoții. Îmi doream ca fiecare cutie cu căpșuni în ciocolată să iasă perfect, să îmi placă în primul rând mie ce am realizat, ca apoi să fiu sigură că și cel care a comandat-o va fi mulțumit. Au fost numai emoții constructive, care m-au ajutat să ajungă unde sunt azi. Acum un an nici nu visam să fiu atât de împlinită în această direcție.

- De unde denumirea de dulce.felicit?

- Atunci când am ales această siglă am vrut să fie ceva care să mă reprezinte atât pe mine ca om, cât și calitatea activității mele. Mi-am dorit să aibă neapărat legătură cu frumosul meu nume, Felicia (care înseamnă fericit în latină). De asemenea, nu am vrut ca denumirea să facă referire strict la căpșuni, în ideea că pe viitor mă voi putea extinde și cu altfel de dulciuri. În plus, m-am gândit și că acele cutii cu căpșuni în ciocolată, personalizate cu diferite mesaje, pot reprezenta felicitări dulci de oferit celor dragi. Și astfel, după mai multe variante, am ajuns la concluzia că cea mai sugestivă siglă pentru micul meu business este dulce.felicit.

- Ce îți aduce cea mai mare bucurie în munca ta? Este legată de procesul creativ, de reacția oamenilor sau de altceva?

- Cea mai mare satisfacție a muncii mele este reacția oamenilor. Faptul că primesc feedback-uri minunate de la clienții mei, că unii revin cu alte comenzi, că unii mă recomandă altor persoane care devin ulterior clienții mei, acestea sunt adevăratele mele bucurii. Într-adevăr, atunci când realizez cutiile cu căpșuni în ciocolată mă relaxez și mă încarc cu energie pozitivă pentru că îmi place enorm să văd ce iese din mâinile mele. Dar fericirea supremă a muncii mele vine din mulțumirea clienților mei sau din aprecierea celor care îmi trimit tot felul de mesaje frumoase

- Există un anumit tip de ciocolată sau o combinație specială care te reprezintă cel mai bine ca persoană și ca artist?

- Ca persoană, cred că cel mai bine mă reprezintă ciocolata de casă fără zahăr creată de mine, din ingrediente 100% naturale, fără aditivi, fără coloranți sau arome artificiale. Eu sunt adepta unui stil de viață cât mai sănătos. Alimentația este una din marile mele preocupări, mai ales că am doi copii pe care vreau să îi învăț să mănânce cât mai sănătos. Chiar și căpșunile în ciocolată reprezintă un desert mult mai sănătos decât multe altele, prin simplul fapt că proporția de fruct este mult mai mare decât cea de ciocolată. Ca și artist, sinceră să fiu, este mult mai ușor de realizat creații dulci din ciocolată belgiană (cea cu lapte este preferata mea). Totuși și cea de casă fără zahăr creată de mine mă ajută să îmi pun în valoare talentul creativ deoarece am reușit să realizez o variantă care să poată fi folosită la decorarea căpșunilor. O recomand cu mare drag celor care nu mai doresc să consume zahăr sau celor care, din diferite probleme de sănătate, sunt nevoiți să renunțe de tot la zahăr.

- Cum ai învățat să transformi sensibilitatea ta într-o forță creativă care să se reflecte în produsele tale?

- Am fost mereu o fire mai sensibilă și orientată spre frumos, dar de multe ori mi-a lipsit curajul de a arăta ce pot crea cu adevărat și de a crede în mine. Înainte de a începe această activitate, m-am înscris în minunata comunitate de femei SuntAici. Acolo am cunoscut doamne și domnișoare deosebite care m-au inspirat, m-au încurajat și m-au făcut să cred că și eu pot face mai mult. De asemenea, fondatoarea comunității, Teona Gherasim, este cea care mi-a deschis prima ușă în acest mic business, când mi-a propus să aduc căpșuni în ciocolată la un eveniment al comunității. Și de atunci a început adevărata aventură dulce.felicit.

A consemnat Maura ANGHEL

  

„Feli Lemnaru este o femeie sensibilă de 40 ani, mama a doi băieți minunați (Rareș și Codrin) și o soție iubitoare și foarte iubită. Nu aș fi putut să îmi pun în practică această mică pasiune creativă fără ajutorul soțului meu, care este un om ce mă iubește enorm, mă susține și mă încurajează. De asemenea și cei doi băieți ai noștri mă motivează să fac mai multe și chiar se implică în mica mea activitate atunci le cer ajutorul. Sunt o familistă convinsă, iar iubirea și liniștea căminului meu îmi dau energia și curajul necesare procesului creativ. Ca și artizan sunt omul muncitor, serios, responsabil și implicat 100% în tot ceea ce fac. Iar atunci când îmbin cele două laturi ale mele rezultatele nu pot fi decât perfecte” – Felicia Lemnaru

 

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:23

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
  „Medicina în dar și credința în vindecare”
06/04/2025 20:05

* dialog cu prof. univ. dr. Daciana Elena Brănisteanu, fondatorul Primăverii  Dermatologice Iesene, care incepe astăzi in Capitala Moldovei. Un interviu despre puterea discretă a credintei si despre tr ...

„Fiecare dintre noi are un dar special, o chemare unică, iar lumea devine mai frumoasă atunci când fiecare își urmează drumul cu sufletul deschis”
26/03/2025 08:39

- Cum v-a influentat propriul parcurs profesional modul in care ii inspirati pe copii să-si descopere potentialul si să-si urmeze pasiunile? - Pentru mine, a fi invătătoare este un mod de viată, o menire ...

„Ne-am dorit atât de mult să devenim egale cu bărbații, încât, undeva pe traseu, ne-am pierdut”
23/03/2025 20:50

 - Ce v-a purtat pasii spre această meserie dură? A fost o chemare limpede sau o poveste care s-a tesut in timp? - A fost, oricat de cliseistic ar suna, chemarea destinului. Toată copilăria mi-am dori ...

„Femeile pot face orice, dar nu oricum. Grația și sensibilitatea ne permit să vedem dincolo de geometria rigidă”
23/03/2025 12:43

- Cum v-ati impletit pasii printre structuri de beton si geometrii riguroase, păstrand in suflet gratia si frumusetea de a fi femeie? – Pentru mine, ingineria constructiilor nu a fost niciodată doar de ...

„Principala cauză a alienării sociale din prezent este fluxul continuu de informații și experiențe digitale”
22/03/2025 11:30

- Oamenii au fost dintotdeauna alienati sau ceva s-a schimbat fundamental in ultimul secol? - Alienarea a fost legată in trecut de conditiile socio-economice, fiind inteleasă ca lipsa sau indepărtarea de r ...

„Arta poate fi o armă pentru evoluţie, frumuseţe, pentru OM”
21/03/2025 08:49

Muzica nu este doar o artă, ci o fortă care modelează suflete, dăramă ziduri si construieste punti intre oameni. Muzica nu este doar sunet. Este vibratie, ecou al sufletului, formă de cunoastere si dialog ...

„Un proiect de suflet e cel al cărui spațiu sau siluetă îți declanșează emoția încă de la prima schiță”
20/03/2025 20:29

- Ce v-a inspirat să deveniti arhitect si cum a influentat acest lucru stilul dvs. arhitectural? - De-a lungul anilor si in special in copilărie, am avut parte de experiente senzoriale si interactiuni umane ...

„Paradoxul neurologiei este că, deși se știu atât de multe și se investește enorm în cercetare, rămâne un mister de multe ori. Aidoma unei femei”
20/03/2025 18:10

-  Ce v-a atras spre neurologie si in ce fel v-a transformat această profesie, ca om? - Neurologia a fost motivul pentru care am dat admitere la Medicină. M-am indrăgostit pe loc de ea in clasa a VII-a ...

„Eu urmăresc viața liniștită, armonia și iubirea. Firescul. Bucuria de a fi ÎNTREG. Din acest spațiu, viața însăși este un vis împlinit”
20/03/2025 17:51

  * dialog cu terapeutul Cristina Mircea - Ce inseamnă pentru dumneavoastră „arta de a fi femeie” si cum s-a conturat această intelegere de-a lungul vietii? A fi femeie este naturalul. C� ...

„Există locuri pe pământ în care soarta femeilor mă înfioară și revoltă”
18/03/2025 21:55

- Care este pentru dumneavoastră cea mai profundă definitie a artei de a fi femeie? - Cea mai profundă artă de a fi femeie? Ca pentru orice om, dincolo de gen, arta de a fi tu insăti, dincolo de poncife, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei