„Ciocolata îmi amintește de momentele festive sau de zilele ce deveneau dulci într-o clipă”

1felicia

Dimensiune font:

| 06-01-2025 20:44

* dialog cu Felicia Lemnaru, unul dintre artizanii ieșeni ai ciocolatei

Ciocolata artizanală este mai mult decât un desert; este o experiență senzorială creată cu pasiune și măiestrie. Realizată manual, folosind ingrediente naturale de calitate superioară, această ciocolată surprinde prin arome autentice și combinații unice. Fiecare tabletă spune o poveste a dedicării, transformând boabele de cacao în adevărate opere de artă gourmet. Perfectă pentru cei care apreciază rafinamentul și autenticitatea. Despre toate aceste lucruri am stat de vorbă cu Felicia Lemnaru, unul dintre artizanii ieșeni ai ciocolatei.

- Ce te-a atras prima dată spre lumea ciocolatei artizanale? A fost o pasiune descoperită întâmplător sau ceva ce ai visat dintotdeauna să faci?

- De ceva timp tot simțeam nevoia să ies din zona mea de confort deoarece eram conștientă că doar așa pot evolua, pot trăi experiențe inedite și pot interacționa cu persoane noi. De profesie sunt economist și activez în lumea cifrelor de aproximativ 18 ani, dar simțeam că acest domeniu nu îmi aduce acea satisfacție necesară sufletului meu. Nu întâmplător, în luna februarie a anului trecut am văzut pe internet o postare cu căpșuni în ciocolată și mi s-a părut foarte interesantă ideea, cu atât mai mult cu cât chiar băiatul meu cel mare mă rugase nu demult să încercăm să facem și noi astfel de delicii. Am început să mă documentez despre ciocolată, despre procesul de temperare, am urmărit tot felul de tutoriale și filmulețe ce făceau referire la această activitate. Îmi amintesc și acum primele căpșuni în ciocolată făcute de mine și bucuria ce au avut-o cei din familie atunci când le-au degustat. Pentru că am primit numai feedback-uri pozitive de la familie, de la colegi și prieteni, mi-am dat seama că ceea ce am început să fac chiar este minunat și că merită să continui, să mă extind. Prin urmare, a fost o pasiune descoperită întâmplător, care a venit fix atunci când aveam cel mai mult nevoie de o schimbare în viața mea.

- Cum ai învățat arta modelării ciocolatei? Ai urmat cursuri speciale sau ai descoperit totul prin experimentare?

- Până în acest moment am fost autodidactă. M-am documentat de pe internet, m-am inspirat de la diferiți profesioniști și am început să urmăresc tot felul de postări din acest domeniu vast al ciocolatei și, în special, din lumea fructelor învelite în ciocolată. De asemenea, am adus și contribuția proprie în acest business, prin personalizarea cutiilor cu diferite mesaje. Cred că acesta și reprezintă punctul meu forte. Faptul că pe căpșuni atașez tot felul de mesaje cu litere din ciocolată, aduce un plus valoarea acestui desert deosebit. Prin urmare, cutiile mele cu căpșuni în ciocolată devin adevărate felicitări dulci ce pot fi oferite cu diferite ocazii (aniversări, petreceri, întâlniri cu prietenii, surprize pentru îndrăgostiți, propuneri pentru nași de cununie sau de botez, cadouri de sărbători și pentru multe alte evenimente). Sunt abia la început de drum și sunt conștientă că nu este suficientă doar autoinstruirea. Tocmai de aceea intenționez ca, în viitorul apropiat, să urmez cursuri de specialitate și să mă perfecționez în arta modelării ciocolatei.

- Care este prima amintire dulce legată de ciocolată care ți-a trezit dorința de a crea ceva unic?

- Sinceră să fiu, pe vremea când eram copil, ciocolata era un lux, în sensul că nu o aveai la discreție ca în ziua de azi. Cele mai frumoase amintiri legate de ciocolată sunt cele care fac referire la ziua mea de naștere, când îmi serveam la școală colegii de clasă cu bomboane de ciocolată. Sau îmi aduc aminte cu drag zilele când tata ne aducea câte o ciocolată și fericită o împărțeam cu sora mea bucățică cu bucățică. Deci, ciocolata este asociată în mintea mea cu momentele festive sau cu zilele ce deveneau dulci într-o clipă. Fix pe acest principiu m-am axat și eu în acest mic business. Mi-am dorit să fie un dulce unic și memorabil, care fie să aducă un plus de rafinament evenimentelor  deosebite din viață, fie să transforme o zi oarecare într-una de neuitat.

- De unde îți iei inspirația pentru combinațiile de arome și designul fiecărei bijuterii dulci? Este un proces intuitiv sau unul planificat cu atenție?

- Încă de la început am încercat să folosesc ciocolată de cea mai bună calitate, optând pentru cea belgiană (cu lapte, albă, ruby sau neagră). Inițial am îmbrăcat în ciocolată doar căpșuni, dar apoi m-am gândit că aș putea să încerc să adaug în cutii și altfel de fructe. Astfel, în funcție de sezon, am învelit în ciocolată și cireșe, afine, zmeură, boabe de struguri sau chiar fructe liofilizate. Combinația de fructe cu ciocolată este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative și vă invit cu drag să îl încercați. Gustul rafinat al ciocolatei belgiene se îmbină perfect cu savoarea fructelor, rezultând un desert de nerefuzat. Dar bineînțeles, înainte de a-l savura, foarte important este și aspectul. De aceea mereu pun mult accent și pe designul fiecărei creații dulci. Fiecare cutie cu căpșuni în ciocolată este adaptată cerinței clientului pentru a transmite cât mai bine mesajul dorit. Eu sunt cea care gândește designul de cele mai multe ori, însă sunt și situații când clientul are anumite cerințe sau idei pe care încerc să le transpun în cutie așa cum pot eu mai bine. Pentru un aspect cât mai plăcut și mai interesant, acum adaug în cutii și diferite figurine din ciocolată, în funcție de destinație. Pentru un plus de savoare și de frumusețe, pe unele căpșuni adaug și alune caramelizate, fistic, fulgi de migdale, nucă de cocos sau bucățele de zmeură liofilizată. Și uite așa, desertul oferit de mine devine o adevărată operă de artă! 

În perioada acestor sărbători de iarnă am creat și câteva cutii cu ciocolată Dubai sub formă de inimi, pe care am scris mesajul scurt și sugestiv Merry X-Mas. Au avut un design original și au fost de un real succes.

- Cum a fost momentul în care ai creat prima ta ciocolată artizanală? Ce emoții te-au încercat atunci?

- Ziua în care am făcut primele căpșuni în ciocolată nu pot spune că a fost plină de emoții deoarece a fost doar ca un desert făcut în casă pentru noi. Când am văzut câtă bucurie a reprezentat pentru băieții mei, am fost tare mândră de mine. Așa am decis să încerc să ofer și altora aceste bunătăți. Am primit numai feedback-uri pozitive, am considerat că merită să fac un mic business și bine am făcut. La început m-am lăsat dusă de val, dar când comenzile au tot început să apară, mi-am luat treaba în serios și cred că abia atunci au început adevăratele emoții. Îmi doream ca fiecare cutie cu căpșuni în ciocolată să iasă perfect, să îmi placă în primul rând mie ce am realizat, ca apoi să fiu sigură că și cel care a comandat-o va fi mulțumit. Au fost numai emoții constructive, care m-au ajutat să ajungă unde sunt azi. Acum un an nici nu visam să fiu atât de împlinită în această direcție.

- De unde denumirea de dulce.felicit?

- Atunci când am ales această siglă am vrut să fie ceva care să mă reprezinte atât pe mine ca om, cât și calitatea activității mele. Mi-am dorit să aibă neapărat legătură cu frumosul meu nume, Felicia (care înseamnă fericit în latină). De asemenea, nu am vrut ca denumirea să facă referire strict la căpșuni, în ideea că pe viitor mă voi putea extinde și cu altfel de dulciuri. În plus, m-am gândit și că acele cutii cu căpșuni în ciocolată, personalizate cu diferite mesaje, pot reprezenta felicitări dulci de oferit celor dragi. Și astfel, după mai multe variante, am ajuns la concluzia că cea mai sugestivă siglă pentru micul meu business este dulce.felicit.

- Ce îți aduce cea mai mare bucurie în munca ta? Este legată de procesul creativ, de reacția oamenilor sau de altceva?

- Cea mai mare satisfacție a muncii mele este reacția oamenilor. Faptul că primesc feedback-uri minunate de la clienții mei, că unii revin cu alte comenzi, că unii mă recomandă altor persoane care devin ulterior clienții mei, acestea sunt adevăratele mele bucurii. Într-adevăr, atunci când realizez cutiile cu căpșuni în ciocolată mă relaxez și mă încarc cu energie pozitivă pentru că îmi place enorm să văd ce iese din mâinile mele. Dar fericirea supremă a muncii mele vine din mulțumirea clienților mei sau din aprecierea celor care îmi trimit tot felul de mesaje frumoase

- Există un anumit tip de ciocolată sau o combinație specială care te reprezintă cel mai bine ca persoană și ca artist?

- Ca persoană, cred că cel mai bine mă reprezintă ciocolata de casă fără zahăr creată de mine, din ingrediente 100% naturale, fără aditivi, fără coloranți sau arome artificiale. Eu sunt adepta unui stil de viață cât mai sănătos. Alimentația este una din marile mele preocupări, mai ales că am doi copii pe care vreau să îi învăț să mănânce cât mai sănătos. Chiar și căpșunile în ciocolată reprezintă un desert mult mai sănătos decât multe altele, prin simplul fapt că proporția de fruct este mult mai mare decât cea de ciocolată. Ca și artist, sinceră să fiu, este mult mai ușor de realizat creații dulci din ciocolată belgiană (cea cu lapte este preferata mea). Totuși și cea de casă fără zahăr creată de mine mă ajută să îmi pun în valoare talentul creativ deoarece am reușit să realizez o variantă care să poată fi folosită la decorarea căpșunilor. O recomand cu mare drag celor care nu mai doresc să consume zahăr sau celor care, din diferite probleme de sănătate, sunt nevoiți să renunțe de tot la zahăr.

- Cum ai învățat să transformi sensibilitatea ta într-o forță creativă care să se reflecte în produsele tale?

- Am fost mereu o fire mai sensibilă și orientată spre frumos, dar de multe ori mi-a lipsit curajul de a arăta ce pot crea cu adevărat și de a crede în mine. Înainte de a începe această activitate, m-am înscris în minunata comunitate de femei SuntAici. Acolo am cunoscut doamne și domnișoare deosebite care m-au inspirat, m-au încurajat și m-au făcut să cred că și eu pot face mai mult. De asemenea, fondatoarea comunității, Teona Gherasim, este cea care mi-a deschis prima ușă în acest mic business, când mi-a propus să aduc căpșuni în ciocolată la un eveniment al comunității. Și de atunci a început adevărata aventură dulce.felicit.

A consemnat Maura ANGHEL

  

„Feli Lemnaru este o femeie sensibilă de 40 ani, mama a doi băieți minunați (Rareș și Codrin) și o soție iubitoare și foarte iubită. Nu aș fi putut să îmi pun în practică această mică pasiune creativă fără ajutorul soțului meu, care este un om ce mă iubește enorm, mă susține și mă încurajează. De asemenea și cei doi băieți ai noștri mă motivează să fac mai multe și chiar se implică în mica mea activitate atunci le cer ajutorul. Sunt o familistă convinsă, iar iubirea și liniștea căminului meu îmi dau energia și curajul necesare procesului creativ. Ca și artizan sunt omul muncitor, serios, responsabil și implicat 100% în tot ceea ce fac. Iar atunci când îmbin cele două laturi ale mele rezultatele nu pot fi decât perfecte” – Felicia Lemnaru

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:30

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
NeuroGrafica, arta care îți transfigurează viața
30/12/2024 07:59

Rusoaică, născută in Ucraina, Alina Sasu locuieste de peste 30 de ani in Romania, unde si-a intemeiat o familie si a fondat o scoală care ajută mii de oameni să-si schimbe viata. NeuroReforma, o scoală b ...

„Desenul NeuroGrafic nu este despre talent sau perfecțiune artistică. Este despre proces, despre cum te conectezi cu tine însuți prin desen”
22/12/2024 16:10

- Ce te-a determinat să imbini psihologia, coachingul si neurografica in practica ta? - Am fost mereu pasionată de intelegerea complexitătii umane – emotiile, gandurile si comportamentele noastre. Psi ...

„ Suntem o țară cu rădăcini adânci în mentalități conservatoare, unde femeile sunt adesea privite cu reticență în domenii considerate pentru bărbați”
07/12/2024 16:47

- Ce v-a inspirat să urmati o carieră in domeniul armelor, avand in vedere formarea dumneavoastră ca psiholog? - De cand eram in scoala generală si am descoperit biblioteca scolii, am aflat ce este psiholo ...

„Noi artiștii, avem nevoie de întâlniri cu oameni din toate mediile, altfel riscăm să avem o viziune extrem de îngustă asupra lumii în care trăim, să ne izolăm într-o bulă”
25/09/2024 18:48

Cand ne gandim la teatru, de multe ori ne limităm imaginar la scenele mari ale oraselor, la clădirile impozante ale scenelor nationale sau la publicul sofisticat care asistă la premiere. Dar teatrul, in esen ...

„Viitorul medicinii tradiționale chineze în România pare promițător, cu posibilități de integrare în sistemul de sănătate”
21/09/2024 10:04

- Cum a inceput călătoria dumneavoastră in domeniul medicinei traditionale chineze? Ce v-a atras initial către această formă de medicină? - Călătoria mea in medicina traditională chineză (MTC) a i ...

„Dacă spectatorii se recunosc în personajele pe care le jucăm și măcar pentru o secundă, cred că ne-am făcut treaba”
21/09/2024 09:44

Una dintre cele mai vechi forme de artă, teatrul are un impact profund asupra dezvoltării culturale si emotionale a oamenilor, in special asupra adolescentilor, care se află intr-o perioadă de formare a ide ...

„Un curs de cinematografie îi pregătește pe copii să devină oameni asumați”
21/09/2024 09:24

- Cum a apărut ideea de a organiza un curs de cinematografie dedicat copiilor? Ce v-a inspirat să creati acest program? - Încă de pe vremea cand fetita mea era mică si practica modellingul si avea di ...

  „Oamenii caută adesea să aibă experiențe inedite care să le ofere amintiri de neuitat”
21/09/2024 08:23

Romanii au avut o vară plină in acest an, date fiind cifrele companiilor de turism. Cele mai populare destinatii au fost Turcia, Grecia, Egipt, Bulgaria, dar si turismul intern, atat la mare, cat si la munte. ...

„E nevoie de crearea unei comunități care să mențină viu teatrul de animație și de păpuși”
21/09/2024 08:21

„V-ati intrebat vreodată cum se nasc marile capodopere ale literaturii, care ne fac să visăm, indiferent de varstă sau de istorie? 20K leghe sub mări este o aventură in laboratorul de creatie a ...

Top 8 tehnologii auto care vor revoluționa industria în viitorul apropiat
27/08/2024 10:34

Top 8 tehnologii auto care vor revolutiona industria in viitorul apropiat Industria auto se află intr-o perioadă de transformare rapidă, impulsionată de inovatii tehnologice care promit să schimbe radi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei