Inegalabilul artist de muzică populară Ion Dolănescu petrecea cu mese intinse, de Paste, avand, in cele trei zile de sărbătoare, peste 100 de invitati. Veneau, pe rand, in ture, ca să prindă loc la masa cu bucate alese. Ionut Petrescu, fiul foste ...
În preajma Sărbătorilor Pascale din 2025, intrebarea „cat va costa carnea de miel?” revine in atentia romanilor, in special in contextul noilor provocări din sectorul agricol. Aparitia pestei micilor rumegătoare (PMR) in Romania a ...
Friptura este, fără indoială, unul dintre cele mai apreciate preparate culinare din lume. De la steak-ul suculent de vită pană la friptura fragedă de porc sau cea aromată de miel, fiecare cultură a dezvoltat propriile retete si tehnici pentru a ...
Germania nu este doar tara ingineriei de precizie si a festivalurilor de bere, ci si a unei bucătării robuste, pline de savoare si traditie. De la preparate consistente din carne la deserturi rafinate, gastronomia germană reflectă istoria si cultura ...
Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marinează corect carnea de miel. Carnea marinată absoarbe lichidul in care este pusă, iar după ce este gătită este m ...
Cercetătorii au analizat furnicile pentru a-si face o idee despre provenienta gusturilor si mirosurilor acestora. Ei au evidentiat potentialul neexploatat pentru utilizarea lor in medii culinare in tările mai putin dornice de a la băga in meniuri, co ...
Nimic nu e mai bun decat o friptură delicioasă, cu un gust fabulos. De multe ori, incercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri in care punem bucătile de carne o zi intreagă, in speranta să aibă un gust bun si ...
Avand o denumire care in traducere inseamna "sare-n gura", reteta de saltimbocca pare tentanta inca din start. Iar daca numele nu ne convinge, ar trebui s-o faca modul de preparare si ingredientele folosite: saltimbocca inseamna o felie de c ...
Carne, foc, lemne, condimente, foame, bucurie, gust divin, băutură. Povestea cărnii fripte incepe acum sute de mii de ani, cea a grătarului este mult mai recentă, iar conceptul de barbecue este mult mai nou si in ultimii ani a devenit tot ...
Nimic nu e mai bun decat o friptură delicioasă, cu un gust fabulos. De multe ori, incercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri in care punem bucătile de carne o zi intreagă, in speranta să aibă un gust bun si ...
Conform site-ului mashed.com, dieta Sfantului Părinte este, cumva, contradictorie. Pe de o parte, ii plac lucrurile foarte simple si foarte rar, mănancă la restaurantele frecventate de alti oficiali seniori de la Vatican. Alege mere ...
Friptura de miel la cuptor e perfecta pentru masa de Paste. Aromatizata cu rozmarin si usturoi, bine condimentata cu sare si piper si gatita la cuptor la foc molcom devine un adevarat deliciu.
Discutiile privind inlocuirea termenilor burgeri si carnati cu „discuri” si „batoane” vegane se intensifică in UE inainte de votul la amendamentul privind etichetarea alimentelor. Măsura a fost sustinută de industria ...