Rezultatele cautarii pentru "friptură"
Ion Dolănescu chefuia câte trei zile, de Paște. Bucătăreasa îi prepara ciorbă de fazan, friptură de iepure și 1.200 de sarmale. „Dăruia și celor sărmani”

Inegalabilul artist de muzică populară Ion Dolănescu petrecea cu mese intinse, de Paste, avand, in cele trei zile de sărbătoare, peste 100 de invitati. Veneau, pe rand, in ture, ca să prindă loc la masa cu bucate alese. Ionut Petrescu, fiul foste ...

Paște 2025: Cât va costa carnea de miel pentru masa de Sărbători?

În preajma Sărbătorilor Pascale din 2025, intrebarea „cat va costa carnea de miel?” revine in atentia romanilor, in special in contextul noilor provocări din sectorul agricol. Aparitia pestei micilor rumegătoare (PMR) in Romania a ...

Cele mai populare fripturi. O călătorie culinară în lumea gustului

Friptura este, fără indoială, unul dintre cele mai apreciate preparate culinare din lume. De la steak-ul suculent de vită pană la friptura fragedă de porc sau cea aromată de miel, fiecare cultură a dezvoltat propriile retete si tehnici pentru a ...

Gustul Germaniei. Cele mai cunoscute rețete tradiționale și secretele lor

Germania nu este doar tara ingineriei de precizie si a festivalurilor de bere, ci si a unei bucătării robuste, pline de savoare si traditie. De la preparate consistente din carne la deserturi rafinate, gastronomia germană reflectă istoria si cultura ...

Marinada perfectă pentru friptura de miel

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marinează corect carnea de miel. Carnea marinată absoarbe lichidul in care este pusă, iar după ce este gătită este m ...

După viermi, greieri și lăcuste, furnicile sunt propuse drept aliment care să înlocuiască friptura la grătar. Cercetător: Putem crea mâncare delicioasă

Cercetătorii au analizat furnicile pentru a-si face o idee despre provenienta gusturilor si mirosurilor acestora. Ei au evidentiat potentialul neexploatat pentru utilizarea lor in medii culinare in tările mai putin dornice de a la băga in meniuri, co ...

Trucuri pentru o friptură delicioasă. Este extrem de simplu să-i păstrezi savoarea

Nimic nu e mai bun decat o friptură delicioasă, cu un gust fabulos. De multe ori, incercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri in care punem bucătile de carne o zi intreagă, in speranta să aibă un gust bun si ...

Saltimbocca - friptura la tigaie cu prosciutto si salvie

Avand o denumire care in traducere inseamna "sare-n gura", reteta de saltimbocca pare tentanta inca din start. Iar daca numele nu ne convinge, ar trebui s-o faca modul de preparare si ingredientele folosite: saltimbocca inseamna o felie de c ...

O istorie a grătarului, din paleolitic și până în 2022: Oamenii, focul și friptura / PLUS: Ce puneau pe jăratic românii pe la 1700

 ​Carne, foc, lemne, condimente, foame, bucurie, gust divin, băutură. Povestea cărnii fripte incepe acum sute de mii de ani, cea a grătarului este mult mai recentă, iar conceptul de barbecue este mult mai nou si in ultimii ani a devenit tot ...

Trucuri pentru o friptură delicioasă. Este extrem de simplu să-i păstrezi savoarea

Nimic nu e mai bun decat o friptură delicioasă, cu un gust fabulos. De multe ori, incercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri in care punem bucătile de carne o zi intreagă, in speranta să aibă un gust bun si ...

   Friptura de pui cu salată, cina preferată a Papei

  Conform site-ului mashed.com, dieta Sfantului Părinte este, cumva, contradictorie. Pe de o parte, ii plac lucrurile foarte simple si foarte rar, mănancă la restaurantele frecventate de alti oficiali seniori de la Vatican. Alege mere ...

FOTO/VIDEO - Cum se face cea mai bună friptură de Paști

Friptura de miel la cuptor e perfecta pentru masa de Paste. Aromatizata cu rozmarin si usturoi, bine condimentata cu sare si piper si gatita la cuptor la foc molcom devine un adevarat deliciu.        

 Discuții pe tema cărnii vegane. Parlamentul European ar putea intezice producătorilor pe bază de plante să utilizeze termeni precum „friptură”, „cârnați” și „burger”

  Discutiile privind inlocuirea termenilor burgeri si carnati cu „discuri” si „batoane” vegane se intensifică in UE inainte de votul la amendamentul privind etichetarea alimentelor. Măsura a fost sustinută de industria ...

ULTIMA ORA
info icon Pentru articole pe aceasta tema publicate inainte de 2020 click aici.

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei