După viermi, greieri și lăcuste, furnicile sunt propuse drept aliment care să înlocuiască friptura la grătar. Cercetător: Putem crea mâncare delicioasă
Dimensiune font:
Cercetătorii au analizat furnicile pentru a-și face o idee despre proveniența gusturilor și mirosurilor acestora. Ei au evidențiat potențialul neexploatat pentru utilizarea lor în medii culinare în țările mai puțin dornice de a la băga în meniuri, conform IFLScience.
Ei spun că furnicile negre conțin acid formic în glandele veninoase și recomandă înlocuirea oțetului și sucului de lămâie cu substanța din insecte.
De asemenea, propun și înlocuirea cărnii la grătar cu carne de furnici Chicatana. Această specie ar avea aldehide și pirazină care are același gust cu carnea clasică.
„Pot avea profiluri de arome foarte diverse și interesante”, a spus Changqi Liu, profesor asociat în știința alimentației
„Asta mărește cu adevărat posibilitățile culinare de a folosi aceste insecte pentru a crea alimente delicioase. Nu vreau ca oamenii să simtă că fac un sacrificiu mâncând aceste insecte. Vreau să arăt că pot avea de fapt un gust foarte bun, fiind în același timp hrănitoare și bune pentru mediu.”, a mai zis el.
Studiul precizează că deși agricultura pe scară largă a insectelor este încă nouă, ar putea fi o alternativă costisitoare, chiar dacă are potențialul de a fi mai durabilă pe termen lung.
Comisia Europeană a aprobat în ultimii ani mai multe insecte ca fiind comestibile. E vorba de viermele de făină, lăcusta călătoare și greierele de casă.
Între timp, Italia a devenit prima națiune care a interzis producția de carne artificială. În lege, făina de insecte și alte preparate au fost descrise drept amenințări pentru moștenirea culinară a țării.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau