Tânăra care a croșetat coiful dacic a dat lovitura
Dimensiune font:
* după ce clipul postat de ea s-a viralizat, Alexandra a primit zeci de comenzi de la doritorii unui exemplar croşetat al faimosului simbol dacic, multe dintre acestea chiar și din Olanda * ea a inițiat și un atelier în care sâmbăta, timp de patru ore, îi învață pe tineri să croșeteze
După modelul din străinătate unde în ultima vreme a devenit efectiv o modă să croșetezi în autobuz, acum și la Iași croșetatul ca hobby de zi cu zi devine interesant. Alexandra Rîmbu, tânăra din Iași care a croșetat Coiful dacic de la Coțofăneşti, coif ce a fost furat din Olanda, ține acum ateliere la care tinerii se înscriu extrem de curioși și dornici să ajungă să învețe acest meșteșug.
De două săptămâni, în weekend, câțiva tineri din Iași dornici să învețe ceva nou și mânați de curiozitate s-au înscris la cursurile de croșetat ale Alexandrei, tânăra care a devenit virală după ce a croșetat coiful Dacic de la Coțofăneşti, cel furat în Olanda. „Iniţiativa a pornit de la mine, practic, pentru că am observat că în Europa există un trend, tinerii croşetează tot mai mult şi m-am gândit că ar fi frumos şi pentru noi. Îmi place să cred că este o activitate relaxantă, aşa că nu cred că este neapărat nevoie de ecrane. Şi poate fi o activitate care să te distragă de la ecrane mici şi mari”, a spus Alexandra Râmbu, organizatorul atelierului.
După ce a postat online clipul cu acel coif și a adunat zeci de mii de vizualizări și comentarii, Alexandra a observat că mulți tineri sunt dornici să învețe și ei să lucreze obiecte similare croșetate. Așa a luat naștere atelierul. Timp de patru ore, în fiecare sâmbătă, tinerii vin și învață să croșeteze.
Irina a fost deja de două ori și speră ca în viitor să își facă propriul coif croșetat. „Am aflat în mod special de la ştirea cu coiful dacic. Am fost foarte impresionată că cineva, chiar din Iaşi, a croşetat coiful acela. Am văzut ca exista un curs și eu deja sunt la avansați, pot spune. Mi se pare foarte fain, eu sunt în căutarea unui hobby. Pe viitor sper să croșetez și eu un coif sau altceva”, explică Irina, participantă la curs.
Alții însă abia învață pașii de bază. „Acum învăţ, mă joc, momentan, iar ulterior sigur o să-mi iasă, că nu mă dau bătută. Eu am vrut să fac niște ciorapi, dar mai am până reușesc. Mi se pare foarte creativ, Alexandra mi-e și prietenă și mi se pare un bun mod de a te deconecta”, spune Ana.
„Momentan e fain pentru că o compar aşa... cu cititul sau meditaţia. Şi? Şi nu prea îmi iese ce fac aici, dar starea pe care mi-o dă e foarte faină. Am văzut că în străinătate e chiar la modă, oamenii croșetează și în metrou, am zis ca de ce nu, să încerc și eu”, explică Răzvan.
De când a realizat primul coiful dacic, Alexandra a primit zeci de comenzi de la doritorii unui exemplar croşetat al faimosului simbol dacic. Unele dintre ele au ajuns chiar și peste hotare, inclusiv în Olanda. „Foarte mulţi îmi cer pentru copii, pentru adolescenţi. Cel mai bine se vând mărimile mari, căci bărbaţii, în general, vor să-l poarte. Nu mă așteptam să aibă chiar un asemenea impact. Am reușit să fac un tipar și mă ajută niște doamne din toată țara care croșetează. Există chiar și o listă de așteptare”, explică Alexandra, realizatoarea cursului. Cursul durează 4 ore. Maria STANCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau