În fiecare an, la 1 noiembrie este marcată Ziua mondială a veganismului. În noiembrie 1944 a luat fiinţă Societatea Vegană (The Vegan Society) din Marea Britanie, ca o ramificaţie a Societăţii Vegetariene, iar Ziua mondială a vegani ...
Mic-dejunul, adesea considerat cea mai importantă masă a zilei, este esential pentru a ne incepe ziua cu energie si bună dispozitie. În contextul unei cresteri semnificative a interesului pentru dietele pe bază de plante, micul dejun vegan a ...
Pasta-cremă vegană „FungiYo” (realizată din codite de pleurotus, aquafaba, tescovină de mere, stevie, pudră de roscove si făină din seminte de dovleac) creată de studentii Universitătii de Stiintele Vietii „Ion Ionescu ...
În perioada postului Pastelui, multi romani aleg produse pe bază de plante, comenzile din acest segment inregistrand anul trecut, in această perioadă, accesul la o varietate mare de produse, in crestere cu 25%. În acelasi timp, painea, c ...
In zilele friguroase ne dorim mese calde si delicioase, iar aceasta reteta de chili vegan cu fasole este alegerea perfecta pentru un rasfat culinar de toamna. Pe langa condimente clasice pentru chili, asa cum sunt chimionul si pudra de chili, include s ...
Mircea Badea si-a relatat impresia in urma vizionării unei dezbateri despre veganism. „Într-adevăr, am văzut si eu o dezbatere interesantă, o stiti si voi, aceea că vaca se beseste. Iar cand vaca se beseste, adică flatulează, emite g ...
In curand vom putea comanda la restaurante coaste pe bază de plante, cu oase comestibile. Primele astfel de preparate vor fi disponibile de la sfarsitul lunii august in Marea Britanie, UE si SUA, a anuntat producătorul lor. Ideea oaselor comestibile, ...
Încoronarea regelui Charles al III-lea va relua numeroase tradiţii care datează din secolul al X-lea. Dacă anumite elemente sunt imuabile, noul suveran nu şi-a ascuns, insă, dorinţa de modernitate, relatează AFP. Iată ce se cunoaşte refe ...
A fost deja semnat un document international in care promite să ofere doar mancăruri vegetariene in toate cantinele publice, din scoli, spitale si inchisori. Prima capitală europeană care a eliminat carnea din meniuri: Edinburgh se poate lăuda c ...
Laptele de bou este un preparat originar din Ardeal si din Maramures, pentru care există mai multe retete. De exemplu, in comuna Racovită, din judetul Sibiu, se prepară din prune uscate si se mănancă in loc de murături, cu fasole bătută ...
Discutiile privind inlocuirea termenilor burgeri si carnati cu „discuri” si „batoane” vegane se intensifică in UE inainte de votul la amendamentul privind etichetarea alimentelor. Măsura a fost sustinută de industria ...
„Les Merveillœufs", primele ouă vegane, , au fost obtinute in laboratoarele Scolii de Biologie Industrială de la Paris, potrivit euronews.com. Noile produse au fost obtinute de două frantuzoaice Philippine Soulères şi Sheryli ...
În ultimii ani, numărul veganilor si vegetarienilor a explodat, iar acestia fac eforturi din ce in ce mai mari să te convingă si pe tine să renunti la carne. Beneficiile unei diete vegane au fost detaliate de-a lungul anilor intr-o sumedenie ...