Iașul, în topul orașelor cu cele mai multe comezi de mâncare vegană la domiciliu
Dimensiune font:
În perioada postului Paștelui, mulți români aleg produse pe bază de plante, comenzile din acest segment înregistrând anul trecut, în această perioadă, accesul la o varietate mare de produse, în creștere cu 25%.
În același timp, pâinea, ceapa și cartofii sunt alimentele de bază cele mai comandate în prag de Paște prin intermediul platformelor de livrare a mâncării la domiciliu. „Mâncarea vegană, fără carne, este din ce în ce mai căutată, România situându-se pe locul al doilea, la nivel global, în ceea ce privește consumul produselor vegane, din cele 25 de țări în care operează Glovo, după Spania. În același timp, prăjiturile, burgerii și nuggets vegane, rămân în topul comenzilor Glovo din această categorie”, afirmă reprezentanții acestei companii, una dintre cele mai importante aplicații de livrare din întreaga lume.
Potrivit unui raport dat publicității de compania iberică, comenzile de preparate vegane au crescut în 2023 cu peste 8% față de anul precedent, 77% dintre acestea provenind de la restaurante, în timp ce 23% sunt comenzi plasate de la supermarket. „Bucureștenii, clujenii și brașovenii preferă cel mai mult produsele pe bază de plante în post, printre orașele cu cele mai multe comenzi de produse pe bază de plante efectuate în perioada postului Paștelui numându-se, de asemenea, Târgu-Mureș, Constanța, Iași, Bacău și Sibiu”, au precizat reprezentanții companiei. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau