Adio, amenzi clasice în România! Ce se întâmplă cu sancţiunile primite de şoferi de acum, anunţul făcut de Poliţia Română

3_11zon

Dimensiune font:

| 09-09-2024 00:22

Un nou capitol începe pentru şoferii şi poliţiştii de la Rutieră din România. Adio, amenzi clasice în România! Acestea vor fi date diferit de acum, au anunţat reprezentanţii Poliţiei.

Prima amendă rutieră digitală a şi fost dată deja la Cluj, metodele vechi de întocmire a proceselor verbale fiind înlocuite în toată ţara, în curând.

Amenzi digitale pentru şoferi

Poliţiştii de la Rutieră vor da amenzi digitale, renunţând astfel la clasicele procese verbale din hârtie. De curând, a fost dată şi prima sancţiune de acest fel, la Cluj-Napoca, unde oamenii legii au primit deja tablete și imprimante mobile performante.

Acestea sunt conectate la o aplicație specială, cu ajutorul căreia este întocmit un proces verbal digital astfel: datele şoferului care a încălcat Codul Rutier sunt introduse în tabletă, apoi se completează cu greşeala făcută, sancţiunea, după care este printat un proces verbal. Acesta va fi înmânat apoi conducătorului auto pentru a fi citit şi semnat.

„La Cluj, a fost aplicată prima sancțiune contravențională prin intermediul aplicației Abateri Rutiere – Mobile. „Norocosul”? Un bărbat, de 52 de ani, care a condus un vehicul fără a avea cuplată centura de siguranță”, a postat pe Facebook Poliția Română.

Acesta a fost amendat cu 330 de lei, primind două puncte de penalizare. Este important de ştiut că până la finalul lunii septembrie, toţi agenţii de Poliţie vor primi astfel de dispozitive

"A fost implementat proiectul, în sistem pilot, prin care polițiștii rutieri pot aplica sancțiuni contravenționale, prin intermediul dispozitivelor mobile (tablete), aflate în dotarea acestora. Astfel, a fost instalată aplicația ABATERI RUTIERE - MOBILE pe dispozitivele mobile din dotarea polițiștilor rutieri și au fost aplicate primele sancțiuni contravenționale.

Proiectul va funcționa în sistem pilot și progresiv, fiind colectate informații privind calitatea experienței atât de la utilizatori, cât și din partea participanților la trafic. Numărul de dispozitive pe care va fi folosită aplicația va crește progresiv, astfel încât, până la sfârșitul lunii septembrie, aceasta să fie utilizată de către toți polițiștii rutieri din țară. Procesele-verbale sunt tipărite cu ajutorul imprimantelor mobile din teren", se arată în comunicatul transmis presei de reprezentanții IPJ Cluj.

Sancţiuni în baza înregistrărilor audio-video

În această vară, o altă schimbare importantă a apărut în Codul Rutier. Mai exact, se dau amenzi rutiere în baza înregistrărilor audio-video, fără a mai fi necesară semnătura unui martor. Ordonanţa de urgență adoptată de Guvern a adus astfel mai multe reglementări:

  • - obligarea polițistului de a efectua testarea conducătorilor auto, în anumite situații, precum cea a identificării, cu ocazia controlului unui vehicul, a unor recipiente de alcool ce prezintă urme de consum sau substanțe care pot avea efecte psihoactive sau în cazul în care conducătorul de vehicul figurează în evidențele poliției cu mențiuni privitoare la traficul de droguri ori consumul de substanțe psihoactive sau de băuturi alcoolice;
  • - eliminarea posibilității aplicării avertismentului pentru contravenții cu o gravitate ridicată, cum ar fi conducerea sub influența alcoolului, având în vedere consecințele ce se pot produce în cazul săvârșirii unor astfel de fapte;
  • - înregistrările video vor putea fi folosite de Poliție. Agentul va putea constata anumite contravenții cu ajutorul înregistrării audio-video sau video ale unui alt participant la trafic.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilanul satului Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului / compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 30.08.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 09.09.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 10.09.2024, ora 10.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judet Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 14.08.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului / compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 02.09.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 10.09.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 12.09.2024, ora 10.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judet Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 14.08.2024.
Adio, mașini electrice! Valul achizițiilor masive ale autoturismelor ECO a dispărut, iar constructorii auto își regândesc strategiile
09/09/2024 00:20

Fascinatia pentru masini electrice s-a domolit, o arată clar cifrele. In conditiile in care valul achizitiilor masive ale autoturismelor ECO a dispărut, constructorii auto au fost nevoiti să isi regandească ...

Carmen Brumă, noi detalii despre accidentul din Grecia: Inițial nu am vrut să vă povestesc. Ieri s-a întâmplat evenimentul
08/09/2024 18:02

  Carmen Brumă   Mircea Badea si Carmen Brumă au trecut printr-o experientă neplăcută in timpul unei vacante pe insula Corfu, Grecia. Cei doi au fost implicati intr-un incident rutier ca ...

Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
08/09/2024 16:33

Mircea Badea si Carmen Brumă au avut parte de momente de panică in vacanta lor pe insula Corfu, Grecia, după ce au fost implicati intr-un accident rutier. Desi incidentul a fost usor, cei doi au subliniat c ...

Ministerul Apărării a trimis două avioane F-16 la granița cu Ucraina: O dronă a pătruns pe teritoriul României
08/09/2024 10:25

Ministerul Apărării Nationale arată faptul că, in cursul noptii, două avioane F-16 au fost trimise la granita cu Ucraina. O dronă a survolat teritoriul Romaniei si apoi a revenit in Ucraina. De asemenea, ...

Raed Arafat, detalii despre incendiul unde a intervenit inclusiv Armata
08/09/2024 10:17

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă, referitor la incendiul de vegetaţie din judeţul Maramureş care a impus evacuare a zeci de persoane, că situaţia este sub co ...

Falsul jandarm din Focșani şi-a cumpărat hainele, pistolul și cătușele de pe internet
08/09/2024 09:56

Falsul jandarm descoperit in luna august in Piaţa Unirii din municipiul Focşani, la evenimentul dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu, şi-a achiziţionat echipamentul de pe internet, a declarat inspectorul ş ...

Presa de stat rusă: Forțele armate au ucis 50 de mercenari francezi care luptă în Donbas
08/09/2024 09:46

Agenţia de presă RIA NOVOSTI, detinută de guvernul rus, anunţă că fortele armate ale Moscovei au ucis cu rachete Iskander aproximativ 50 de „mercenari” francezi care luptă alături de fortele armate ...

Un om de afaceri a cumpărat un sat întreg din România: suma plătită stârnește uimirea
08/09/2024 09:31

Rosia, un sat din Romania, situat la granita dintre judetele Hunedoara si Alba, a fost achizitionat integral de un om de afaceri pentru suma de 80.000 de euro. Asezarea, care are doar un singur locuitor, includ ...

Avertisment RO-Alert pentru Tulcea şi Constanţa: risc de căderi a unor obiecte din spaţiul aerian, în urma unui atac al Rusei asupra Ucrainei
08/09/2024 09:07

Un mesaj R0-Alert a fost transmis, in noaptea de sambătă spre duminică, pentru locuitorii din judeţele Tulcea şi Constanţa, avertizand asupra riscului căderii unor obiecte din spaţiul aerian, in urma un ...

 Bijuteria construită de Ceaușescu a ajuns o ruină: În clădirea din inima Bucureștiului funcționează aproximativ 50 de institute
08/09/2024 08:33

Casa Academiei Romane, cunoscută initial drept „Casa Stiintei si Tehnicii”, este una dintre cele mai mari si controversate clădiri din Bucuresti, fiind abandonată si nefinalizată de peste 30 de ani. De ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei