Anunț important! Ce riscă românii, care au cont bancar, dacă nu își actualizează datele personale la bancă
Dimensiune font:
Știm că, de cele mai multe ori, actualizarea datelor personale poate părea un proces mai mult birocratic. Totuşi, conform cerințelor legale privind cunoaşterea clientelei acest proces este obligatoriu. Pentru a beneficia în continuare de toate serviciile, marea majoritate a băncilor din România au trimis clienților, pe mail, o înștiințare pentru a-și actualiza datele. Există și un termen limită
Anunț important!
Este vorba despre datele menţionate în actul de identitate, precum şi informaţiile referitoare la: numărul de telefon, adresa de e-mail, ocupaţia, denumirea angajatorului sau natura activităţii proprii, sursa fondurilor tranzacţionate prin conturile deschise la orice bancă din România, scopul şi natura relaţiei de afaceri cu banca respectivă. Această cerinţă este reglementată prin Legea 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului, cât şi prin Regulamentul BNR Nr. 9 din 3 iulie 2008 privind cunoaşterea clientelei în scopul prevenirii spălării banilor şi finanţării terorismului, banca având obligaţia de a actualiza datele de identificare ale clienţilor.
Ce riscă românii, care au cont bancar, dacă nu își actualizează datele personale la bancă
În situaţia în care nu ţi-ai actualizat datele de identificare, pentru a evita blocarea temporară a accesului la conturile personale sau ale companiei pe care o reprezinţi, va trebui, până în data de 1 aprilie, anul curent, să mergi la banca ta și să completezi un formular de actualizare a datelor personale, potrivit cerinţelor Băncii Naţională a României.
Anunț important! Ce riscă românii, care au cont bancar, dacă nu își actualizează datele personale la bancă
Anunț important! Ce riscă românii, care au cont bancar, dacă nu își actualizează datele personale la bancă
„Informațiile din presa nu sunt corecte. Băncile nu blochează conturile. Dar, pe masură ce clienții vin la sedii să facă operațiuni, mai ales în cazul conturilor mari, o să li se ceară, mai întâi, să-și actualizeze datele. Este vorba de o măsură internațională, iar Uniunea Europeană s-a racordat la aceste măsuri. Trebuie să existe o monitorizare atentă a clienților pentru a preveni finanțarea terorismului. Circulă tot felul de zvonuri: că nu o să meargă cardurile de Paște, că se blochează conturile etc. Nu este adevărat”, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului băncii centrale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau