Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci roșii în fiecare zi
Dimensiune font:
Deși este considerat fruct, roșia este folosită ca legumă și a reușit să devină un ingredient indispensabil în bucătărie. Există o mulțime de varietăți, cu arome, mirosuri și culori diferite, iar toate acestea pot deveni elementul cheie al rețetelor noastre, cu care să obținem acel „ceva special”, care le face să fie și sănătoase.
De ce să mănânci o roșie pe zi
Dacă vrem să ne îngrijim alimentația, roșiile sunt unul dintre acele ingrediente care nu ar trebui să lipsească din lista noastră de cumpărături, deoarece conțin o cantitate mare de vitamine și minerale. Roșia este un aliment bogat, ușor și sărac în calorii, conține licopen, care, conform diferitelor studii, poate reduce riscul de a dezvolta unele tipuri de cancer și este, de asemenea, un bun antioxidant. Este un aliment ideal în dietele de slăbire, dar și în celelalte, datorită versatilității sale și a multelor moduri în care poate fi consumat.
Roșiile sunt considerate un bun antioxidant datorită conținutului lor ridicat de vitamine C, E și A. Vitamina A ne este furnizată datorită conținutului de betacaroten, care în corp se transformă în această vitamină, care are efecte antioxidante și antiinflamatorii care protejează celulele de daune. Conțin vitamine din complexul B, în special vitaminele B1, B6 și, mai ales, acid folic, care beneficiază sistemul nervos. Sunt, de asemenea, bogate în minerale precum potasiu, fosfor și magneziu, dar aduc și un aport de fier.
Licopenul găsit în roșii ajută la protejarea oaselor, în special după menopauză; de asemenea, există studii care sugerează că reduce riscul de hipertensiune arterială, îngrijește inima, îmbunătățind flexibilitatea vaselor de sânge, îmbunătățește circulația sângelui datorită conținutului său de vitamina K, care ajută la controlul coagulării. În general, roșia este ușor de digerat și ajută, de asemenea, la reglarea tranzitului intestinal datorită cantității sale de fibre. Îmbunătățește funcția pulmonară, îngrijește pielea, este diuretică, astfel că ajută la eliminarea toxinelor, și protejează vederea, datorită vitaminei A.
Chiar dacă, în general, au foarte multe beneficii, consumate în exces pot provoca aciditate gastrică, reflux sau ulcer, în special atunci când roșiile nu sunt coapte complet. Datorită conținutului ridicat de potasiu, cei care au afecțiuni renale trebuie, de asemenea, să-și modereze consumul. Consumul în cadrul unei alimentații sănătoase și echilibrate nu ar trebui să fie o problemă, dar în caz de orice îndoială, cel mai bine este întotdeauna să consultăm medicul sau un specialist, care ne poate oferi informații mai precise, potrivit 20minutos.es.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau