Descinderi în forță într-o comună unde se ard ilegal deșeuri. Ministrul Mediului acuză rețele de crimă organizată
Dimensiune font:
În jur de două sute sute de jandarmi, polițiști și comisari ai Gărzii de Mediu au descins, în această dimineață, într-o localitate din județul Călărași.
Perchezițiile au vizat identificarea unor depozite ilegale de deșeuri care ar urma să fie arse. La intervenție au fost aduși inclusiv patru câini antrenați special pentru această acțiune.
Mai multe percheziții au avut loc într-o localitate din județul Călărași, Sărulești. Comisarii Gărzii de Mediu, alături de polițiști și jandarmi au descins în locul unde au suspiciuni că sunt depozitate ilegal deșeuri care ar urma să fie arse.
Forțele au fost defășurate în cazul în care cei vizați de anchetă nu sunt cooperanți. Garda de Mediu are mai multe mandate de percheziție. Comisarii au bănuiala că în aceste locuri sunt depozitate în mod ilegal deșeuri extrem de periculoase, multe dintre ele provenite de la dezmembrări de mașini la service-uri auto.
În zona Săruleşt sunt mobilizate nouă echipe de la Garda Naţională de Mediu, fiind implicaţi 21 de comisari. În zonă se află şi un utilaj pentru încărcat deşeuri şi platforme pentru transport. De asemenea, în acţiune sunt implicaţi 65 de poliţişti şi 180 de jandarmi. Intervenţia este supravegheată din elicopter.
Ministrul Barna acuză rețele de crimă organizată
Potrivit ministrului Mediului, Tanczos Barna, care a însoțit forțele implicate în acțiunea de la Sărulești, a declarat că este vorba depre rețele de crimă organizată care acționează în domeniul afacerilor ilegale cu deșeuri. Ministrul Mediului a mulțumit forțelor Ministerului Afacerilor Interne care au intervenit în cadrul acestei acțiuni și a anunțat că aceste rețele de crimă organizată care acționează în domeniul mediului trebuie distruse.
În același context, comisarul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a precizat că acțiunea din Călărași a fost pregătită după ce au fost cercetate mai multe documente emise de firme care acționează în acest domeniu și care se ocupau de recuperarea și valorificarea unor deșeuri reciclabile.
Octavian Berceanu a precizat că au fost identificate mai multe cantități de deșeuri ce urmau să fie arse, multe toxice pentru mediul înconjurător. Octavian Berceanu a precizat că există o legătură între firmele și persoanele care acționează la Sărulești și cele de la Sintești, lângă București, unde, de asemenea, au avut loc acțiuni pentru stoparea afacerilor ilegale cu deșeuri. Șeful Gărzii de mediu a precizat că multe dintre firmele care operează în Sărulești au sedii și puncta de lucru și în Sintești.
Totodată, el a precizat că astfel de acțiuni vor fi organizate și în alte localități din țară pentru a elimina rețelele care se ocupă de astfel de afaceri.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau