Diferențe între șefii porturilor Constanța și Rotterdam
Dimensiune font:
Numirea unui nou director general la Portul din Constanța a atras atenția presei datorită importanței acestui punct strategic pentru România. Cine e Mihai Teodorescu? Cu ce s-a ocupat? Ce studii are? au fost doar câteva dintre întrebări. Și, cum portul din Constanța speră să se compare la un moment dat cu cel din Rotterdam, jurnaliștii de la ct100%.ro au făcut și ei o comparație a celor doi directori. Mai ales că și în Portul Rotterdam din Olanda a fost numit un nou CEO. Iată rezultatul!
Boudewijn Siemons
Boudewijn Siemons fusese numit CEO intermediar pe 15 iulie 2023. De profesie este inginer mecanic. Potrivit site-ului oficial al portului, acesta a ocupat funcția de COO (Chief Operating Officer) la Autoritatea Portului Rotterdam începând din octombrie 2020. Înainte de aceasta, a fost președinte al diviziei Americas a Royal Vopak. De asemenea, a lucrat în poziții de conducere în cadrul acestei companii în Europa, Orientul Mijlociu și Statele Unite.
Royal Vopak este o companie olandeză independentă specializată în furnizarea de servicii de depozitare și manipulare a lichidelor chimice și petroliere. Compania operează terminale de depozitare la nivel global și oferă o gamă variată de servicii, inclusiv stocarea, amestecarea, îmbutelierea și transportul lichidelor. Are circa 5.700 de angajați și venituri anuale de circa 1,4 miliarde euro.
Între 1998 și 2006, Siemons a avut diverse poziții de conducere la Royal VolkerWessels. VolkerWessels este o companie olandeză de construcții și inginerie cu operațiuni la nivel internațional. Este una dintre cele mai mari firme de construcții din Țările de Jos. Compania este implicată în diverse aspecte ale industriei construcțiilor, inclusiv infrastructură, dezvoltare imobiliară și proiecte energetice. Veniturile depășesc 6 miliarde de euro pe an.
Cariera sa a început în 1987 la Marina Regală a Olandei, unde a lucrat până în 1998.
A studiat la Colegiul Naval Regal, o academie militată din Olanda, fondat în 1815, dar care există, sub diverse forme, din anul 1488. A mai studiat la Universitatea de Tehnologie Delft, cea mai mare universitate publică neerlandeză, fondate în 8 ianuarie 1842 de Willem al II-lea al Țărilor de Jos.
Iată alte funcții pe care le-a ocupat: • Membru al Consiliului Executiv al VNO-NCW • Membru al Consiliului Consultativ al Fondului de Donații Deltaport • Președinte al Organizației Comerciale a Porturilor Maritime • Membru al Consiliului Top Sector Logistics • Membru al Consiliului Consultativ al Muzeului Maritim Rotterdam • Membru al Consiliului Executiv al Consiliului Economic Zuid-Holland • Membru al Consiliului Țării Maritime a Țărilor de Jos (NML) • Membru al Consiliului Next Generation Infrastructures (NGinfra) • Membru al Consiliului Netherlands Distribution Country (NDL).
Mihai Teodorescu
Mihai Teodorescu, potrivit CV-ului postat pe site-ul APMC, a absolvit Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, una din cele mai vechi și mai mari instituții de învățământ superior din România, înființat în 1852. Termină aici Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, disciplina Marketing și Management Turistic. A obținut în 2009 și brevetul de turism „Manager în Activitatea de Turism” de la Ministerul Turismului și a urmat un curs de perfecționare în turism la Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse. Între octombrie 2009 și iulie 2011, obține diploma de inginer manager de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, după ce finalizează masterul în Management Agroturistic și Alimentație Publică. Urmează în 2013 Institutul Național de Administrare, specializarea Diplomație în Administrația Publică. Mai face două masteruri, unul de Drept Internațional și Intern în Afaceri și unul de Management Financiar Bancar, ambele la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, o universitate privată înființată în 1990.
Primul job din CV este ca Sales Manager la o agenție media, Art Focus Studio, între mai 2006 și septembrie 2009. Între octombrie 2009 și mai 2012 este Manager Corporate Department la agenția de turism Paralela 45. Între mai 2012 și 2016 este șef birou controlori la Regia Autonomă de Transport București. Între ianuarie 2017 și septembrie 2018 este director comercial al RATB. Iulie 2019 – septembrie 2020 îl prinde ca președinte al Consiliului de Administrație la Compania Municipală Eco Igienizare București SA, care prestează servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. A fost și director executiv la Metrorex din 2018 până în 2022, când ajunge la Administrația Porturilor Maritime Constanța.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau