DIICOT și Poliția au destructurat cel mai mare grup infracțional de vânzare de droguri din Capitală
Dimensiune font:
Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au destructurat o grupare specializată în trafic internațional de droguri, anunță IGPR.
Mai multe persoane au fost trimise în judecată
Prin rechizitoriul din data de 27.01.2023, a fost dispusă trimiterea în judecată a 8 persoane (6 cetățeni români și 2 cetățeni albanezi, dintre care 3 în stare de arest preventiv, 3 sub control judiciar și 2 în stare de libertate) pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de mare risc, punerea în circulaţie de valori falsificate sau dobândirea de instrumente de plată fără numerar falsificate și spălare de bani, scrie Mediafax.
În cauză, s-a reținut faptul că, în luna mai 2021, un bărbat, de cetățenie albaneză, ar fi iniţiat constituirea unui grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc (cocaină şi heroină), respectiv activități de procurare, disimulare, transport şi introducere pe teritoriul României a unor cantități de droguri de mare risc, cuprinse între 10-12 kilograme/transport.
Grupul ar fi fost constituit împreună cu alți doi cetățeni români, activând până în luna august 2022.
În cursul anului 2022, la acest grup ar fi aderat un al patrulea bărbat, de cetățenie albaneză, grupul fiind sprijinit pe parcursul activității infracționale de alte persoane, cetățeni români.
Drogurile de mare risc ar fi fost preluate din afara țării, de cele mai multe ori pe teritoriul Olandei-Rotterdam sau Albaniei, în principal de la cetățeni albanezi, în vederea transportării acestora în alte țări, cu preponderență în România.
În vederea realizării transporturilor, atât cetățenii români, cât și cei albanezi ar fi achiziționat autovehicule, pe care le-ar fi înmatriculat atât în nume propriu, cât și pe numele rudelor lor.
Autovehiculele erau introduse în service-uri auto, de regulă în străinătate, pentru a fi pregătite locurile special amenajate, în vederea disimulării drogurilor.
Locașurile în care erau introduse drogurile în vederea transporturilor nu erau accesibile decât prin intervenția într-un service auto de către personal specializat sau prin desfacerea unor componente ale maşinii şi montarea acestora la loc, după introducerea/scoaterea substanțelor (de exemplu, în bordul mașinii, în plafon, în zona în care se află frâna de mână, etc).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau