Epidemia de Coronavirus, PREZISĂ într-o carte din 1981. Detalii SUMBRE
Dimensiune font:
Epidemia de Coronavirus ar fi fost prezisă într-un roman SF, încă din anul 1981. Iată ce a prezis autorul, ce scrie mai exact și ce spun specialiștii.
Coronavirusul este noua boală care a creat isterie în întreaga lume, care a usis peste 2.000 de oameni și a infectat alți 75.000 de mii, iar numărul lor crește de la o zi la alta. Ei bine, se pare că acest virus ar fi fost prezis încă din anul 1981, într-o carte SF.
Cum este descris Coronavirusul în roman
Deși este nou apărut și se cunosc foarte puține date despre el, o descoperire recentă arată faptul că noul virus este descris exact în romanul „The Eyes of Darkness", scris de Dean Koontz.
Greu de crezut, dar în carte se vorbește despre un tip de virus creat în laborator, în China, menit să fie folosit ca armă biologică în timpurile de război. Laborator din carte este localizat în Wuhan din China, locul unde recent a izbucnit epidemia de coronavirus. În carte se spune că virusul nu supraviețuiește mai mult de un minut în afara corpului uman și că nu este necesară folosirea unui proces costisitor de decontaminare, odată ce acesta a început să se extindă. În aceeași operă se precizează faptul că medicamentele actuale sau antibioticele nu au efect, singurul tratament fiind, o combinație de curenți electrici și căldură puternică.
Predicția lui Dean Koontz
Imaginea cu pagina din roman în care este este menționată sintagma "Wuhan-400", a fost postată în mediul online și a fost rapid viralizată și se consideră a fi o predicție.
„În jurul anului 2020, o boală similară cu pneumonia se va răspândi peste tot în lume, atacând plămânii și căile respiratorii și rezistând la toate medicamentele cunoscute. Ceea ce o să fie mai surprinzătoare decât boala este chiar disparația acesteia, la fel de brusc precum a apărut. Va mai ataca apoi peste zece ani, după care va dispărea complet", scrie în romanul lui Koontz.
Demontarea teoriei predicției
Mai multe persoane și site-uri specializate au demontat însă această teorie a predicției. Unul dintre aceștia este Albert Wan, proprietarul unei librării din Hong Kong, care a explicat pentru South China Morning Post că: "Orașul Wuhan a fost dintotdeauna un loc preferat de autorități pentru facilități de cercetare științifică, inclusiv în domeniul microbiologiei sau virusologie. Scriitori informați precum Koontz ar fi știut acest lucru și l-ar fi folosit pentru a crea o poveste care este atât convingătoare, cât și neliniștitoare".
În plus, site-ul snopes.com, specializat în demontarea poveștilor și știrilor false care circulă pe Internet susține că predicția din romanul lui Koontz nu stă în picioare și că numele orașului în care a apărut virusul ar fi singura coincidență.
Diferențele dintre roman și datele specialiștilor
Deși cartea arată că "Wuhan-400" este o armă biologică fabricată de oameni, Coronavirusul apărut în Wuhan nu este, așa cum au arătat experții, iar el a fost transmis de la animale către om.
În plus, în roman, virusul are o rată de mortalitate de 100%, iar potrivit datelor științifice ale specialiștilor chinezi, rata mortalității Coronavirusului este de aproximativ 2,3%.
"Wuhan-400" are o perioadă de incubație de patru ore, pe când Coronavirusul real are o perioadă de incubație între două și 14 zile.
Mai mult decât atât, o ediție mai veche a romanului "The Eyes of Darkness", arată că arma biologică nu se numește "Wuhan-400" ci "Gorki-400", fiind fabricată în Rusia, ceea ce sugerează că scriitorul a adoptat numele de "Wuhan-400" mai târziu, mai notează cei de la snopes.com.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau