Golăniile comise de români în Europa. O grupare de escroci a furat peste 100.000 de euro folosind lingouri de aur și bani falși
Dimensiune font:
Curțile de Apel din România sunt sesizate aproape zilnic cu câte o propunere de arestare în baza unui mandat emis de procurorii europeni. Spre exemplu, în luna iulie, au fost judecate peste 50 de propuneri de arestare în baza unor mandate europene.
Aceste mandate de arestare europene scot la iveală infracțiunile de care sunt acuzați români care se întorc în țară din state ale Uniunii Europene. Spre exemplu, un astfel de mandat de arestare arată că autoritățile austriece au cerut arestarea unui român acuzat că în 24 octombrie 2019, împreună cu alte persoane, unele identificate, altele neidentificate, „au comis infracțiunea de înșelăciune cu intenția de a se îmbogăți”.
Românul este acuzat că, împreună cu ceilalți complici, i-au propus unei persoane să îi vândă lingouri de aur în valoare de 110.000 de euro. Sub pretextul că verifică banii cu care ar fi trebuit plătite lingourile, escrocii au luat cei 110.000 de euro și i-au restituit apoi posesorului. Numai că, în loc de bani reali, i-au dat proprietarului bani falși.
Infracțiunea de înșelăciune a rămas la nivel de tentativă persoana care însoțea victima a sesizat escrocheria.
În acel moment, escrocii au trecut la violențe și „au prins victima de braț și au tras-o înapoi sau au împins-o, i-au smuls din mână punga cu bani și au reușit să fugă”. Escrocii sunt acuzați, de asemenea, că au plătit un avans de 10.000 de euro pentru achiziția unui Ferrari.
Cardul de masa Up Dejun vine cu cost 0 si discount de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!
Hoții specializați în jefuirea pensionarilor nemți
Potrivit unui alt mandat european de arestare judecat recent, un român a fost cerut de autoritățile din Germania, unde este acuzat că împreună cu un complice a furat bani de la persoanele în vârstă care mergeau la supermarket.
„Sarcina persoanei solicitate era de a-și acoperi complicele în timp ce acesta fura portofelele/gențile din buzunare/trolere de cumpărături. Ei alegeau cu preponderență persoane mai în vârstă ca și victime. În cele mai multe cazuri, dacă găseau și codurile pin ale cardurilor bancare în portofel, suspectul folosea cardurile bancare ale clienților pentru a face extrageri din conturile bancare ale acestora”, se arată în mandatul european de arestare.
Într-un alt caz, un român a fost arestat la solicitarea autorităților din Germania, unde este acuzat că a scos mii de euro de pe carduri furate. „Se presupune că aceasta ar fi dorit să creeze o sursă continuă de venituri prin comiterea în mod repetat a acestor fapte”, susțin procurorii germani.
Acte falsificate pentru muncitori din afara UE
Un român a fost arestat recent la cererea autorităților din Slovacia, unde este acuzat că, împreună cu patronul unei firme slovace, a importat ilegal forță de muncă în Slovacia fără forme legale sau folosind documente false. „Aceste activități au privit 10 persoane (9 cetățeni ucraineni și un cetățean sârb) ce au fost duse în Slovacia fără forme legale de muncă. În acest sens au fost folosite pașapoarte biometrice românești falsificate. Sumele de bani obținute astfel erau între 160-400 euro.
Autorii au instruit pe muncitori să își dea date false în fața autorităților și să prezinte documente falsificate. În timpul unui control la o construcție s-a descoperit că muncitorii lucrau ilegal fără permise de muncă și alte formalități necesare.
Persoana acuzată, împreună cu alte trei persoane facilitau migrația ilegală în vederea prestării în mod ilegal de muncă în Republica Slovacia pentru aproximativ 400 de cetățeni străini”, au arătat procurorii slovaci în mandatul european de arestare.
Tot pe baza unui mandat european a fost arestat recent și un român acuzat de trafic de migranți în Grecia. Românul a fost acuzat că, în octombrie 2019, „s-a întâlnit în zona râului Evros cu 5 cetățeni sirieni, care pătrunseseră pe teritoriul Greciei din Turcia cu puțin timp înainte și apoi i-a transportat, fiind plătit de fiecare dintre persoanele transportate cu suma de 2.000 euro”.
Românul care a făcut prăpăd pe o autostradă din Olanda
Unul dintre mandatele europene judecate în luna iulie 2021, arată că un român a fost arestat la cererea autorităților din Olanda, unde este acuzat că „la data de 13.06.2019, conducând un autoturism, în timpul unei urmăriri pe autostradă, a tăiat calea și a lovit intenționat mai multe mașini de poliție, în care se aflau polițiști, provocând deteriorarea autoturismelor respective”.
Într-un alt caz, un român a fost arestat la cererea autorităților din Italia, unde a fost condamnat la 7 ani închisoare pentru viol, tâlhărie și vătămare. Românul a fost condamnat pentru că, în anul 2010, împreună cu alți complici au contractat o prostituată pentru a întreține relații sexuale cu aceasta.
„Ulterior, aceștia au refuzat să îi plătească acesteia prestația sexuală, au luat-o de păr, au lovit-o în mod repetat cu pumnii peste față și au amenințat-o că o vor ucide dacă nu le va remite suma de 200 de euro pentru fiecare seară de muncă (prostituție). Ulterior, aceștia au obligat-o să întrețină raporturi sexuale orale și anale/vaginale.
După ce au întreținut aceste raporturi sexuale cu victima, numitul A.A.A. și complicii săi, au lovit-o iarăși pe aceasta, și-au însușit din sutienul acesteia, trei bancnote de 200 euro și din geanta acesteia un telefon mobil, opt prezervative, un pachet de țigări, un pieptăn, o umbrelă, o sticluță de parfum, 6 euro în bani lichizi, cartea de identitate și permisul de conducere. După aplicarea loviturilor, victima a suferit vătămări corporale”, arată autoritățile din Italia în mandatul european de arestare.
Tot un astfel de mandat arată că un român a fost arestat la cererea autorităților italiene, fiind acuzat că și-a violat concubina.
„Tunurile” de proporții ale unor români din diaspora
Mandate europene mai vechi prezentate deja de Ziare.com, arată modul în care un român din Spania, care are și cetățenie moldovenească, a ajuns să fie arestat pentru implicarea într-un uriaș dosar de contrabandă cu țigări și tutun, la percheziții fiind găsită marfă de peste 23 de milioane de euro.
În august 2020, un român de 55 de ani a fost arestat de Curtea de Apel Albă-Iulia în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile din Austria, unde bărbatul este acuzat că face parte dintr-o grupare care " target="_blank">a furat de la Telekom, într-o singură zi, 4.500 de telefoane în valoare de peste trei milioane de euro.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau