ISU Gorj le cere cetățenilor să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere, după ce 110 hectare de teren au fost mistuite de flăcări
Dimensiune font:
Pompierii au intervenit, în perioada 31 ianuarie - 02 februarie, la peste 20 de incendii de vegetaţie uscată, fiind afectate 110 hectare de teren, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim.
"În perioada 31 ianuarie - 02 februarie 2020 am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea a 21 situaţii de urgenţă generate de incendiile de vegetaţie uscată izbucnite în municipiul Motru, oraşul Tismana, comunele Borăscu, Albeni, Stejari, Cruşet, Căpreni, Alimpeşti, Dăneşti, Vladimir, Tânţăreni, Mătăsari, Scoarţa, Jupâneşti, Berleşti, Câlnic. Peste 110 hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări, fiind nevoie de intervenţia echipajelor noastre pentru limitarea efectelor acestora. Facem un apel pentru a-i determina pe cetăţeni să renunţe la igienizarea terenurilor prin incendiere", a transmis Florin Chisim.
Potrivit sursei citate, cetăţenii trebuie să ştie că arderile de vegetaţie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amenzi de până la 2.500 lei.
Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale se efectuează numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă constituit la nivelul autorităţilor publice locale sau persoana desemnată în acest sens şi cu respectarea mai multor reguli şi măsuri pentru utilizarea focului deschis.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau