LIVE Stare de război în Israel: Hamas controlează 7 comunități din țară, după atacul cu 5000 de rachete/ Israelul ripostează cu zeci de avioane în Fâșia Gaza

Israel---vector-map

Dimensiune font:

| 07-10-2023 23:33

 israel, palestina, stare de razboi, fasia gaza, hamas, lovituri, atacuri cu rachete, masina flacari, distrugere

 În Israel a fost introdusă alerta de război după ce mii de rachete au fost lansate de luptătorii Hamas care trec granița cu parapanta, informează Sky News. Imagini filmate cu telefoane mobile arată, de asemenea, luptători Hamas care încearcă să ajungă în Israel pe mare cu ajutorul unor bărci mici, iar într-o evoluție extrem de neobișnuită, mai mulți luptători palestinieni par să fi trecut granița cu ajutorul parapantelor, ajungând în orașul Sderot, unde s-au auzit schimburi de focuri. 

 Ora 23:12 Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat că secretarul de stat Antony Blinken a discutat astăzi cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas. Secretarul a reiterat condamnarea fără echivoc de către Statele Unite a atacurilor teroriste ale Hamas împotriva Israelului și a cerut tuturor liderilor din regiune să le condamne. Secretarul a îndemnat Autoritatea Palestiniană să continue și să intensifice măsurile de restabilire a calmului și stabilității în Cisiordania, relatează Haaretz.

Ora 23:03 Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene a declarat că armata a recâștigat sâmbătă controlul asupra majorității comunităților de la granița cu Gaza infiltrate de militanții Hamas și Jihadul Islamic, relatează Haaretz.

Lista include Sderot, Sofa, Kerem Shalom, Nirim, Naziv Hathara, Nir Oz, avanpostul Nahal Oz, Hulit, Nir Am, Nir Yitzhak, Be’er Sheva, Sde Yemen, Magen și Urim.

Ora 22:23 Sâmbătă seara, o nouă rundă de rachete lansate de militanţii din Gaza au lovit direct mai multe locaţii din Israel, inclusiv Tel Aviv-ul, potrivit serviciului de salvare Magen David Adom (MDA) din Israel. 

Ora 21:20 Potrivit BBC, Ministerul Sănătății din Palestina raportează peste 220 de morți, în timp ce Israelul declară că a pierdut peste 200 de , fiind înregistrați și peste 1000 de răniți. De asemenea, zeci de militari israelieni ar fi fost luați ostatici de teroriștii Hamas.

Ora 21:00 Preşedintele american Joe Biden a asigurat sâmbătă că Statele Unite sunt gata să ofere Israelului „toate mijloacele de sprijin adecvate” în urma atacului mişcării palestiniene islamiste Hamas, avertizând totodată „orice altă parte ostilă Israelului” să nu încerce să profite, relatează Reuters citând un comunicat al Casei Albe

Ora 20:32 BBC raportează că numărul de morți în rândul israelienilor se ridică la 100, iar al răniților la 1000 

 

 Ora 20:15 BBC raportează că o clădire de 11 nivele a Hamas, în fâșia Gaza, a fost bombardată de forțele israeliene.

Ora 20:00 O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situaţia din Orientul Mijlociu şi problema palestiniană va avea loc duminică, în urma violenţelor dintre Israel şi Hamas, a anunţat sâmbătă Organizaţia Naţiunilor Unite, transmite AFP. La rândul său, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat sâmbătă comunitatea internaţională la „eforturi diplomatice pentru a evita o extindere a conflagraţiei” dintre Israel şi mişcarea Hamas.

 

Ora 19:50 Patriarhia Română exprimă profunda îngrijorare asupra situației din Israel, subliniind că va coopera cu autoritățile pentru ca cei aproximativ 800 de pelerini români să revină în siguranță acasă. „Războiul reprezintă totdeauna o catastrofă socială cu urmări incalculabile în planul suferinței omenești și al pierderii vieții unor persoane total nevinovate. O catastrofă umanitară. De aceea, prioritatea cea mai înaltă, mai ales în contextul tragic prin care trece acum o altă țară devastată de război (Ucraina), o reprezintă găsirea unor soluții diplomatice menite să oprească escaladarea violențelor și a crimelor amorsate în atacul terorist de astăzi”, se precizează în comunicatul Patriarhiei. De asemenea, Patriarhia își exprimă „deplina solidaritate cu statul Israel și cooperează cu autorităţile de resort pentru ca cei aproape 800 de pelerini români să revină acasă”.

 Ora 19:00 Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) informează că, din dispoziţia ministrului Luminiţa Odobescu, a fost activată Celula de Criză la nivelul ministerului, aceasta fiind în contact permanent cu Ambasada României la Tel Aviv şi Oficiul de reprezentare al României la Ramallah, precum şi cu Delegaţia UE din Israel, şi monitorizează atent situaţia din teren în vederea oferirii de sprijin cetăţenilor români care solicită asistenţă consulară, relatează Agerpres. Preșdintele Klaus Iohannis a tramis că România este solidară cu Israelul și că MAE fa face tot ce este necesar pentru recuperarea cetățenilor români, circa 800-900 de turiști, care în prezent nu se află în dificultate.

Ora 18:51Ministerul de Externe al Braziliei a anunţat sâmbătă că va convoca o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, în urma celui mai amplu atac asupra Israelului din ultimii ani, lansat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, relatează Reuters şi AFP. Brazilia, care a preluat luna aceasta preşedinţia prin rotaţie a Consiliului de Securitate, a condamnat atacul într-un comunicat în care îşi exprimă de asemenea solidaritatea cu poporul israelian şi îşi reafirmă angajamentul faţă de o „soluţie cu două state”.

„Guvernul brazilian reiterează că nu există justificare pentru recurgerea la violenţă, în special împotriva civililor, şi face apel la toate părţile să dea dovadă de reţinere maximă pentru a preveni o escaladare a situaţiei”, a scris MAE brazilian, adăugând că „simpla gestionare a conflictului nu este o alternativă viabilă pentru reglementarea problemei israeliano-palestiniene şi este urgentă reluarea negocierilor de pace”.

Ora 18:02 Numărul oficial al israelienilor uciși în atacul Hamas de astăzi a crescut de la 40 la 70, au anunțat serviciile de urgență ale țării, citate de Sky News

Ora 17:57 Adjunctul șefului biroului politic al Hamas, Saleh al-Arouri, a susținut că au fost capturați „ofițeri superiori” din armata israeliană, potrivit BBC.

El a declarat pentru canalul arab al Al Jazeera că „ceea ce este în mâinile noastre va elibera toți prizonierii” din Israel – o referire aparentă la palestinienii deținuți în închisorile israeliene.

„Am capturat ofițeri superiori din armata de ocupație”, a spus el. 

„Sunt mulți palestinieni uciși și mulți israelieni morți, precum și prizonieri, iar bătălia este încă la apogeu”.

Arouri a declarat că Hamas este pregătită să facă față unei incursiuni terestre israeliene în Gaza, pe care a descris-o ca fiind „cel mai bun scenariu pentru noi pentru a rezolva conflictul împotriva inamicului”.

 

Niciuna dintre aceste afirmații nu poate fi verificată în mod independent, în stadiul prezent al luptelor.

Ora 17:54 Se estimează că 200-300 de teroriști au intrat în Israel, iar zeci se ascund în continuare, a declarat o sursă din poliție pentru Haaretz, citat de The Guardian

Ora 17:32 Un purtător de cuvânt al forțelor de apărare israeliene confirmă acum că civili și soldați israelieni sunt ținuți ostatici în Gaza, transmite The Guardian.

Ora 17:29 Brazilia, care deține președinția Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, va convoca o reuniune de urgență, a anunțat Ministerul de Externe al țării, relatează The Guardian

Ora 17:14 „Condamnăm fără echivoc atacurile îngrozitoare ale teroriștilor Hamas împotriva Israelului”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken.

 

Ora 17:08 Cel puțin 100 de israelieni au fost uciși în atacul Hamas, a anunțat postul de știri N12 din această țară, citat de Sky News.

Ora 16:55 Forțele navale israeliene au ucis zeci de militanți palestinieni care încercau să se infiltreze în țară pe mare, au declarat Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit Sky News.

„Războinicii armei maritime au eliminat zeci de teroriști în spațiul maritim sudic și pe linia de coastă”, a scris aceasta într-un comunicat.

„La primele ore ale dimineții, luptătorii brațului maritim au efectuat o urmărire navală și au eliminat zeci de teroriști care au încercat să ajungă pe teritoriul israelian.”

De asemenea, a afirmat că a distrus „două bărci de cauciuc, alte două ambarcațiuni și un instrument agricol”.

Ora 16:42 Canalul de știri israelian N12 relatează că aproximativ 50 de ostatici israelieni sunt în prezent reținuți de atacatorii Hamas, potrivit Sky News.

Acesta a declarat că ostaticii sunt ținuți în kibbutzul Be’eri.

Kibbutzul este situat în sudul Israelului, în nord-vestul deșertului Negev – în apropierea graniței estice cu Fâșia Gaza.

Ora 14:31 198 de palestinieni au murit în urma loviturilor aeriene israeliene de represalii în Fâșia Gaza – au declarat oficialii din domeniul sănătății din această zonă, potrivit Sky News

Oficialii au adăugat că cel puțin 1.610 persoane au fost rănite în urma atacurilor.

Israelul a lansat ceea ce a numit „Operațiunea Sabia de Fier” ca răspuns la incursiunea Hamas, care a început cu atacuri masive cu rachete la primele ore ale dimineții

Ora 16:29 Statul palestinian a emis o comunicat în care solicită încetarea „ocupației israeliene a pământului și a statului Palestina”. 

„Am avertizat în repetate rânduri împotriva consecințelor blocării orizontului politic”, a început comunicatul, adăugând că a avertizat, de asemenea, asupra „provocărilor zilnice” și a raidurilor asupra sitului sfânt Al Asqa.

„Securitatea, stabilitatea și pacea în regiunea noastră pot fi atinse prin încetarea ocupației israeliene”, a mai spus acesta.

 

 

Ora 16:25 Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a făcut apel la toate părțile implicate în conflict să „își respecte obligațiile legale în temeiul dreptului internațional umanitar” și să se asigure că civilii și personalul medical sunt protejați, relatează BBC.

Fabrizio Carboni, de la comitet, a descris primele rapoarte și imagini ca fiind „absolut îngrozitoare”, afirmând că „dacă situația continuă să se agraveze, atunci civilii din ambele părți vor suferi enorm”.

„Vreau să precizez clar că efectuarea sau amenințarea cu efectuarea unui act de luare de ostatici este interzisă de dreptul umanitar internațional. Orice persoană reținută, inclusiv combatanții, trebuie să fie tratată cu omenie și demnitate”, a spus el. El a adăugat că, în rolul său de „intermediar neutru”, CICR este pregătit să viziteze orice persoană deținută pentru a verifica starea de bine a acesteia.

Ora 16:14 Adjunctul șefului Hamas, Saleh Al-Arouri, a declarat pentru Al Jazeera că „avem un număr mare de prizonieri israelieni, printre care și ofițeri superiori”, potrivit The Guardian.

Autoritățile israeliene nu au comentat încă informațiile potrivit cărora israelieni dispăruți sunt ținuți ostatici în Gaza.

Ora 16:08 O hartă a posibilelor locațiilor prin care s-ar fi infiltrat atacatorii palestinieni în timpul atacului-surpriză asupra Israelului, citată de The Guardian.

 

Ora 15:59 Președintele american Joe Biden și premierul israelian Benjamin Netanyahu ar urma să vorbească în curând, spun mai mulți oficiali familiarizați cu acest subiect, citați de CNN.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a luat legătura cu omologul său israelian în legătură cu situația din Israel, spune un înalt oficial al administrației Biden. Oficialii de la toate nivelurile Consiliului Național de Securitate iau legătura, de asemenea, cu omologii lor.

Ora 15:56 Loviturile israeliene asupra Fâșiei Gaza au ucis 161 de persoane și au rănit aproape 1.000 de persoane, potrivit unor oficiali palestinieni locali, citați de BBC.

Israelul a declarat anterior că a început să lovească ținte din Fâșia Gaza ca răspuns „la barajele de rachete” care au făcut parte dintr-un atac fără precedent al militanților palestinieni.

Ora 15:49 Toate unitățile de învățământ din Israel vor fi închise duminică, a anunțat Ministerul Educației din țară, citat de CNN.

Săptămâna de lucru standard în Israel este de duminică până joi.

Ora 15:46 Fostul prim-ministru israelian Naftali Bennett s-ar fi înrolat ca rezervist și poartă uniformă militară, potrivit unui ziar israelian, citat de Sky News.

Împărtășind o fotografie în care se presupune că fostul premier apare în ceea ce pare a fi un depozit militar, Israel Hayom a declarat că Bennett se pregătește să apere țara.

„Fostul prim-ministru Naftali Bennett a îmbrăcat și el o uniformă și s-a înrolat în forțele de rezervă”, a spus acesta pe X (fostul Twitter). Afirmațiile nu au fost confirmate oficial.  

 

 Ora 15:44  Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că Washingtonul lucrează pentru a se asigura că Israelul „are ceea ce are nevoie” pentru a se apăra, informează Sky News.

„În zilele următoare, Departamentul Apărării va lucra pentru a se asigura că Israelul are ceea ce are nevoie pentru a se apăra și pentru a proteja civilii de violența nediscriminatorie și de terorism”, a declarat Austin într-un comunicat. Nu au fost transmise alte detalii.

Ora 15:42 Israelul a fost prins pe nepregătite din cauza unui eșec serviciilor de informații, scrie corespondentul BBC, Frank Gardner. „Acesta este un eșec colosal al serviciilor de informații pentru Israel”, notează jurnalistul BBC.

Țara are una dintre cele mai extinse și mai sofisticate rețele de informații din Orientul Mijlociu, atât interne, cât și externe. Are informatori încorporați în interiorul grupurilor teroriste nu doar în teritoriile palestiniene, ci și în Liban, Siria și în alte părți.

În trecut, Israelul a reușit să asasineze lideri ai organizației teroriste fie prin atacuri de precizie cu drone, fie chiar cu telefoane mobile capcană. Și totuși, astăzi, la sfârșitul unei sărbători evreiești, se pare că a fost prinsă dormind la volan, mai notează Gardner.

Hamas a reușit să planifice și să lanseze acest atac atent coordonat împotriva Israelului, aparent în secret total. Faptul că Israelul va riposta cu o forță masivă este un lucru de la sine înțeles. Dar israelienii se vor întreba acum de ce spionii națiunii lor nu au reușit să prevadă acest lucru și să avertizeze țara în consecință.

Ora 15:35 Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a avut convorbiri cu miniștrii din Egipt, Iordania și Arabia Saudită.

 

Ora 15:24 Cel puțin 40 de persoane au fost ucise de când Hamas a lansat sâmbătă dimineața un atac surpriză asupra Israelului, a anunțat serviciul de urgență al țării, citat de CNN.

Alte 779 de persoane au fost rănite, potrivit Ministerului israelian al Sănătății.

Ora 15:08 Premierul israelian Netanyahu afirmă că Israelul își va consolida frontierele pentru a descuraja pe oricine altcineva să „facă greșeala de a se alătura acestui război”, transmite Sky News.

„Din această dimineață, statul Israel se află în război”, a declarat el în cadrul unei ședințe de cabinet.

El a declarat că primul obiectiv al țării este de a elimina „forțele ostile care s-au infiltrat pe teritoriul nostru și de a restabili securitatea și liniștea în comunitățile care au fost atacate”.

„Al doilea obiectiv, în același timp, este de a cere un preț imens de la inamic, atât în interiorul Fâșiei Gaza”.

„Al treilea obiectiv este de a întări alte fronturi, astfel încât nimeni să nu se alăture din greșeală acestui război.”

Ora 14:56 Rusia i-a îndemnat sâmbătă pe israelieni şi palestinieni să înceteze focul „imediat”, exprimându-şi „marea îngrijorare” ca urmare a ofensivei mişcării Hamas împotriva Israelului, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Chemăm părţile palestiniană şi israeliană la o încetare imediată a focului, să renunţe la violenţă şi să dea dovadă de reţinerea necesară”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova, într-un comunicat.

El și-a încheiat discursul făcând apel la cetățenii săi să se unească pentru „a atinge cel mai înalt obiectiv al nostru – victoria în război”. 

Ora 14:50 Ministerul israelian de Externe susține că luptătorii Hamas merg din ușă în ușă și ucid civili, transmite Sky News.

„La începutul acestei dimineți, teroriști înarmați ai Hamas s-au infiltrat în comunitățile israeliene și au început să meargă din casă în casă și să ucidă israelieni nevinovați”, se arată într-un comunicat. „Unele dintre imagini sunt atât de tulburătoare încât nici măcar nu le putem împărtăși”, a adăugat acesta.

„Vom lua toate măsurile pentru a ne proteja cetățenii și pentru a-i viza pe cei care le fac rău”. Aceste afirmații nu sunt în prezent verificate, dar mass-media israeliană relatează că un număr de „ostatici civili” au fost luați în Gaza, susținând în același timp că alții au fost împușcați pe străzi.

Ora 14:35 Ministerul egiptean de Externe a declarat că oficialii egipteni „au contacte intense la toate nivelurile pentru a limita criza actuală”, pentru a „evita ca regiunea să fie afectată de noi tensiuni și instabilitate și pentru a preveni ca situația să scape de sub control”, transmite The Guardian. 

Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Ahmed Abu Zeid, a declarat că diplomatul egiptean de top, ministrul de externe Sameh Shoukry, a început să se consulte cu ministrul iordanian de externe Ayman Al-Safadi, „pentru a se consulta… cu privire la eforturile de a opri escaladarea dintre partea palestiniană și cea israeliană”.

„Cei doi miniștri au convenit să continue consultările și o strânsă coordonare în următoarele ore”, a adăugat el.

Ora 14:29 Un ministru israelian anonim a declarat pentru Ynet că există riscul ca atacurile Hamas să fie concepute pentru a distrage atenția înaintea unui atac dinspre nord. Între timp, gruparea militantă libaneză Hezbollah a declarat că este „în contact direct cu conducerea Rezistenței palestiniene și că efectuează o evaluare continuă a evenimentelor și a progresului operațiunilor cu aceasta”, transmite The Guardian 

Ora 14:20 Există numeroase rapoarte conform cărora militanții Hamas duc civili și soldați israelieni înapoi în Gaza, transmite Sky News. Este important să subliniem că rapoartele privind capturarea civililor nu sunt confirmate, dar Hamas a distribuit pe canalele sale de socializare imagini care pretind că arată capturarea mai multor soldați israelieni, despre care spune că sunt soldați israelieni, într-o locație nedezvăluită. Alte videoclipuri de pe rețelele de socializare par să arate militanți Hamas care conduc civili în camioane și camionete sub amenințarea armelor, iar presa israeliană afirmă că aceștia sunt duși înapoi în Gaza ca ostatici.

IDF nu a răspuns încă la aceste afirmații, deși Ministerul de Externe al Israelului a postat o declarație pe X (fostul Twitter) a șefului politicii externe a UE, Josep Borrell, care a cerut eliberarea imediată a ostaticilor israelieni care ar fi fost „răpiți și duși în Gaza”. „Veștile despre civili luați ca ostatici în casele lor sau în Gaza sunt îngrozitoare”, a declarat Borrell.

 

Ora 14:16 Există rapoarte neconfirmate conform cărora 57 de israelieni, vii și morți, au fost duși în Gaza. Circulă videoclipuri sumbre. Este de remarcat faptul că răpirea a doar 3 israelieni a fost cea care a declanșat războiul din 2014. De asemenea, este pentru prima dată din 1948 când forțele palestiniene reușesc să cucerească un teritoriu în interiorul Liniei Verzi, transmite The Guardian. 

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

anunturi-->

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Corupție la nivel înalt în Ucraina. Banii de armament nu mai ajung pe front
13/05/2024 21:47

O situatie neverosimilă se produce in Ucraina pe frontul de la Vovchansk. Denys Yaroslavskyi, seful unitătii de elită din armata Ucrainei, arată faptul că pe linia frontului de la Vovchansk, terenul nu a ...

Florin Piersic, mesaj de ultimă oră de pe patul de spital: 'Țineți-mă aproape, pentru că mai am de spus multe povești minunatului meu public'
13/05/2024 20:09

Internat de cateva zile la Spitalul Foisor din Buvuresti, maestrul Florin Piersic a transmis primul mesaj după interventia chirurgicală la care a fost supus. Actorul a tinut să le multumească medicilor care ...

Comisia Europeană intervine direct după scandalul de la Eurovision: A fost o greșeală!
13/05/2024 17:56

Interzicerea steagului Uniunii Europene (UE) in cadrul concursului Eurovision reprezintă "o greşeală complet regretabilă", ce trebuie rectificată anul viitor, conform unui comunicat publicat luni de Comisi ...

Mihai Chirica-Depozit cu muniţie din al Doilea Război Mondial, descoperit în curtea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași /
13/05/2024 16:06

Un depozit cu muniţie folosită in cel de-al Doilea Război Mondial a fost descoperit in curtea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, a declarat, luni, pentru Agerpres, primarul Mihai Chirica. Potriv ...

Ofensiva secretă a lui Putin în Europa: ambuscade, sabotaj, spionaj și activarea 'lupilor singuratici'
13/05/2024 13:50

În ultimele zile alarmele s-au inmultit, iar pe harta continentului s-au aprins multe „luminiţe” rosii. Raportand incidente, evidentiind coincidente, in timp ce la Kiev s-a anuntat că a fost ...

Poliția Română de Frontieră constată o creștere a numărului de ucraineni care fug de înrolare
13/05/2024 13:35

Politia Romană de Frontieră afirmă că, in acest an, s-a inregistrat o crestere a numărului de bărbati ucraineni care incearcă să intre ilegal in Romania, intr-un moment cand armata caută noi recruti ca ...

Autostrada Transilvania, închisă pentru un exercițiu NATO
13/05/2024 09:31

Circulatia pe autostrada A3, oprită astăzi! CNAIR inchide luni lotul Chetani – Campia Turzii, pentru un exercitiu NATO. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Romane informează că ast ...

Decizie surpriză în Rusia. Vladimir Putin l-a schimbat pe Serghei Şoigu din funcţia de ministru al Apărării
13/05/2024 09:23

Presedintele rus Vladimir Putin l-a propus pe Andrei Belousov pentru postul de ministru al Apărării, deţinut anterior de Serghei Şoigu In guvernul anterior, Belousov a fost prim-viceprim-ministru. Andrei ...

Nuntă cu mare fast în Teleorman: paradă cu mașini scumpe și străzi blocate. Un Rolls Royce decapotabil a transportat rochia de mireasă
13/05/2024 09:21

Lux si opulentă la o nuntă care a avut loc sambătă, 11 mai, in localitatea teleormăneană Buzescu. Străzile si trotuarele au fost transformate intr-un podium, organizatorii fastuosului eveniment asigurand ...

Rusia susține că a distrus un sistem PATRIOT din Ucraina. Kievul vrea singurul sistem funcțional PATRIOT din România
13/05/2024 09:18

Armata rusă a distrus o divizie ucraineană a unui sistem de rachete antiaeriene Patriot fabricat in SUA intr-o pozitie de luptă in decurs de 24 de ore, a informat sambătă Ministerul rus al Apărării. „ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei