Rechizitoriu DNA: Negocieri în toaletă pentru o mită de 350.000 de euro cerută unui fost deputat PNL. Cum își calcula mita un fost director ADS

ciocan  codul-penal

Dimensiune font:

| 17-05-2023 12:26

Directorul de departament în Administrația Domeniului Statului (ADS) Ionel Marius Nuță a fost denunțat la Direcția Națională Anticorupție de un fost deputat PNL nemulțumit că a dat mită, dar nu a primit concesiunea unui teren de 650 de hectare. Informația reiese din acordul de vinovăție pe care Nuță l-a semnat la Direcția Națională Anticorupție, document consultat și de G4media. Directorul în cadrul ADS, instituție în subordinea Ministerului Agriculturii, își calcula șpaga în funcție de subvențiile europene încasate pe terenul pe care îl scotea la concesiune.


Fostul deputat liberal, Marin Anton, este cel care l-a denunțat pe Ionel Marius Nuță, șeful Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (ADS). Informația este precizată în acordul de recunoaștere a vinovăției semnat de Ionel Marius Nuță.

Anton l-a reclamat pe Nuță pentru că se simțea păcălit de directorul din cadrul ADS. Asta pentru că firma controlată de familia sa, Romsem SRL, a pierdut o licitație pentru concesionarea a 650 de hectare de la Agenția Domeniilor Statului (ADS), licitație care ar fi fost aranjată cu Nuță.

Este vorba de terenul preluat de la UM (Unitatea Militară) 02031, județul Giurgiu, cu o suprafață de 650 de hectare suprafață agricolă și 21,63 ha neagricol. Romsem SRL din Giurgiu avea terenul în concesiune din 2007.

La licitația aranjată de Anton cu Nuțu în schimbul a 350.000 de euro s-a mai prezentat un concurent: firma Agroleand Solutions SRL din Popești-Leordeni. Această societate a câștigat licitația pentru o redevență anuală de 3,1 tone/ha, adică de 560.000 de euro ceea ce a dus la supărarea lui Anton și la un denunț al acestuia la DNA.


Istoria concesiunii pentru care s-a dat mita
Concesionarea terenurilor din Giurgiu era una păguboasă pentru stat, din care însă concesionarii câștigă doar din subvenția APIA 140.000 de euro/an pentru 650 de hectare lucrate.

Romsem SRL a câștigat în 2007, în instanță, dreptul de a concesiona prin atribuire directă un teren în suprafață de 650 de hectare în comuna Băneasa, sat Pietrele, județul Giurgiu. Contractul a fost prelungit până în aprilie 2022, adică 15 ani în total.

În ianuarie 2022, Anton a notificat ADS că vrea prelungirea contractului, dar instituția i-a transmis că acest lucru nu mai este posibil.


ADVERTISING


În aceste condiții, contractul a expirat în aprilie anul trecut. La începutul anului 2023, Ionel Marius Nuță s-a deplasat la Pietrele, pentru a inspecta terenul, însoțit de alți doi funcționari din ADS.

Întâlniri „la o apă”
Astfel s-ar fi cunoscut cu Marin Anton. Apoi, cei doi au avut mai multe întâlniri prin restaurante din centrul Bucureștiului, Comana și din Buzău întâlniri sub pretextul de a „bea o apă”.

„Nuţă Ionel Marius i-a prezentat lui Anton varianta propusă de ADS respectiv să scoată terenul la licitație și să facă un caiet de sarcini favorabil Romsem SRL, în care să menționeze că dacă va participa și altă firmă la licitație, aceasta trebuia să despăgubească Romsem pentru investițiile făcute.

Marin Anton nu a fost de acord, spunându-i că are toate drepturile legale pentru a fi invitat la o atribuire directă și apoi să încheie un contract pe 20 de ani, cu posibilitatea de prelungire pe încă 10 ani, conform normelor ADS”, se arată în acordul de recunoaștere al vinovăției.

În cursul unei întâlniri din 24 ianuarie 2023, Nuță i-a dat lui Anton un alt număr de telefon. Funcționarul ADS i-a spus fostului deputat că iniţial vor încheia un contract de arendă, până vor pregăti actele licitației pentru viitoarea concesiune, urmând ca în maxim 3-4 luni să fie încheiat și contractul de concesiune.


„Când au ieșit din restaurant, Nuţă Ionel Marius i-a spus lui Marin Anton, direct, că pentru a încheia contractul de arendare pentru suprafața de 650 de ha trebuie să îi dea jumătate din valoarea subvenției APIA, adică 70.000 euro (subvenția APIA este în jur de 140.000 euro pe an), urmând ca după ce va fi semnat contractul de concesiune să îi mai dea încă 280.000 euro, adică valoarea subvenției pe 2 ani”, se mai arată în document.


ADVERTISING


Prima și ultima șpagă
Anton a acceptat iar Nuţă i-a spus că vrea cei 70.000 euro cât mai repede. Fostul deputat i-a spus că nu are cum să facă rost așa de repede de 70.000 euro, dar îi poate da sâmbătă, 28 ianuarie 2023, un avans de 15-20.000 euro iar restul până la 70.000 euro să îi dea în o lună sau maxim 2, după semnarea contractului de arendă.

Pe 25 ianuarie 2023, cei doi s-au întâlnit din nou într-un hotel din București. La ieșire, „Nuță i-a confirmat lui Anton că acceptă un avans, dar că ar vrea 40.000 euro, întrucât sunt 4 persoane care vor împărți acești bani, respectiv cei pe care îi va convinge el în cadrul unui consiliu directoral, care se va desfășura marți, să aprobe semnarea contractului de arendă”.

Chelnerul care adună telefoane
Anton i-a adus aminte că nu poate mai mult de 15-20.000 de euro, prima tranșă, Cei doi au stabilit ca banii să fie dați pe 28 ianuarie 2023, într-un restaurant din Buzău.

„În data de 28 ianuarie 2023, a avut loc o întâlnire între Anton şi Nuţă, la un restaurant din municipiul Buzău. În debutul întâlnirii, inculpatul a luat telefoanele mobile, ale sale şi al lui Anton şi i le-a dat chelnerului pentru a le duce la bar. Inițial cei doi au discutat banalități, apoi, la un moment dat, Anton l-a întrebat pe Nuţă dacă „este safe aici”, întrucât „eu am la mașină…”, referindu-se la bani. Inculpatul a dat din cap afirmativ”, se mai arată în acordul de recunoaștere al vinovăției semnat de Nuță.

„Șeful” ADS
La masa, Nuță i-a spus partenerului că el lucrează la „control” și că îi ține locul directorului (n.r. – George Sava) când acesta nu este la birou și că el este directorul general al (ADS).


Încurcături în mite
Anton a reiterat problemele pe care le-a avut cu banca atunci când a avut nevoie să scoată suma de bani adusă ca avans și i-a cerut lui Nuță să îi spună din timp despre partea a doua, acesta spunându-i că poate să înceapă deja să se pregătească. „Anton i-a spus că va începe pregătirea de luni și că speră că după ce vor semna contractual (cel de arendă), la scurt timp să îl semneze și pe cel de-al doilea (cel de concesiune). Acesta și-a manifestat îngrijorarea cu privire la faptul că PNL ar putea ieși de la guvernare iar Nuţă Ionel Marius îl asigură cu acest lucru nu contează”.

După ce cei doi au terminat de mâncat, chelnerul le-a adus nota de plată și telefoanele mobile de la bar.

La ieșirea din restaurant Anton i-a spus lui Nuţă Ionel Marius că a adus 90.000 lei, adică 18.000 euro și că vor semna săptămâna următoare iar cel din urmă îi confirmă că la începutul săptămânii următoare.

Fermierul i-a spus inculpatului că după ce vor semna, el va veni cu diferența până la 70.000, cel din urmă confirmând. Anton a readus în discuție cel de-al doilea contract, pentru care trebuie să dea 240.000 euro, iar Nuţă Ionel Marius i-a spus că îl vor semna repede și pe acela dar era vorba de 280.000 euro.

Anton i-a replicat că da, 280.000, că a greșit el. În continuare cei doi au ajuns lângă mașina fostului deputat „de unde acesta a scos o pungă albă și i-a înmânat-o lui Nuță Ionel Marius (este vorba de punga albă în care a fost pus plicul cu bani, după fotografierea acestora de către organele de urmărire penală)”, se mai arată în documentul procurorilor DNA.

Negocierea din toaletă
Pe 13 februarie 2023, o echipă a ADS din care făcea parte și directorul Nuță a venit în inspecție la terenul statului din Pietrele-Băneasa, Giurgiu. Șeful a plecat cu patronul fermei la restaurant, subordonații în teren pentru măsurători. În restaurant, cei doi s-au contrazis pe ce sume mai sunt de plătit ca mită pentru concesionarea celor 650 de hectare.

„În timp ce se aflau la restaurant, Nuţă Ionel Marius și Marin Anton au mers la toaletă iar aici inculpatul i-a spus că joi va fi supus aprobării, în comitetul de conducere al ADS, contractul de concesiune, urmând ca apoi să fie și semnat, până pe data de 01 martie 2023. Anton i-a spus că după ce vor semna el va plăti suma asupra cărora s-au înțeles, întrebândul pe Nuţă Ionel Marius cât mai are de dat. Acesta i-a replicat că mai are de dat 52.000 euro „de data trecută”, plus 280.000 euro. Anton i-a spus suma de 352.000 euro iar Nuţă Ionel Marius l-a corectat și i-a spus că suma este de 332.000 euro. Marin Anton i-a spus că îi va da banii în lei, iar Nuţă Ionel Marius i-a răspuns că nu contează”, se mai arată în documentul DNA.

Consultanță juridică
Pe 28 februarie 2023 a avut o nouă întâlnire la restaurant între cei doi. Cu respectiva ocazie, funcționarul ADS i-a spus fostului deputat că urmează să scoată la licitație terenul, în vederea arendării şi că va publica anunțul în Monitorul Oficial și într-un ziar local, în aşa fel încât să fie mai puțin vizibil pentru cei interesați.

„De asemenea, cei doi au discutat ca în anunțul ce va fi publicat să se menționeze că pe teren există investiții în sisteme de irigații iar eventualele persoane interesate de licitație vor trebui, în cazul câștigării acesteia, să achite proprietarului investițiilor (SC Romsem SRL) suma de 2-3 milioane euro, înainte de a le fi predat terenul, pentru a descuraja astfel înscrierea la licitație a unor posibili concurenți.

Nuţă i-a mai spus lui că anunțul va fi publicat din scurt și astfel nu va fi suficient timp pentru alte persoane să se înscrie la licitație. De asemenea, inculpatul i-a mai spus lui Anton că pentru contractul de arendă trebuie să îi dea diferența până la 70.000 euro, adică încă 52.000 euro (echivalentul a 18.000 euro au fost plătiți, așa cum am arătat, în data de 28.01.2023), urmând că după ce vor semna ulterior contractul de concesiune să îi dea și restul de 280.000 euro”.

Competitorul care strică afacerea
Ulterior acestei discuții, pe siteul ADS a fost publicat anunțul privind organizarea, în data de 07.03.2023, a licitației pentru arendarea suprafeței de 650 ha teren situat în județul Giurgiu.

Cu o zi înainte, cei doi s-au întâlnit din nou fermierul şi-a manifestat îngrijorarea legată de faptul că la licitație s-a mai înscris încă o persoană. „Nuță l-a asigurat pe acesta că nu are de ce să îşi facă griji întrucât în cazul în care vor fi probleme va anula licitația”.

Pe 7 martie 2023, la sediul ADS s-a organizat licitația. Prin decizie a directorului general a instituției, a fost desemnată comisia de licitație, formată din trei funcționari ai instituției. În dimineața cu pricina, președinta comisiei de licitație, un membru din comisie și un supleant nu s-au prezentat la serviciu. Prin decizie a directorului general al ADS, George Sava, (care și el lipsea din instituție) s-a constituit altă comisie. „Nuţă Ionel Marius i-a spus lui Anton că în dimineața acelei zile directorul general a schimbat comisia de licitație întrucât „ăia nu înțelegeau”.

Sabotat din interior
La deschiderea plicurilor, comisia a constatat că cea de-a doua firmă care participa la licitație nu avea un document care trebuia eliberat chiar de ADS, Astfel s-a amânat cu 48 de ore desfășurarea procedurii.

Este momentul în care Anton și Nuță se întâlnesc din nou la un hotel. „Marius Nuță i-a spus din nou lui Marin Anton că nu are de ce să își facă griji, explicându-i că cealaltă persoană înscrisă la licitație are nevoie de un document de la ADS Giurgiu și nu va putea să îl obțină întrucât din cei doi angajați de acolo el i-a dat liber a doua zi ”fetei” iar celălalt nu va veni la muncă întrucât l-a trimis la Dâmbovița. În situația în care concurentul ar obține totuși actul necesar, Marius Nuţă s-a angajat să anuleze licitația”.

În dimineața licitației, pe 9 martie, Nuţă i-a spus lui Anton că, în situația în care concurentul lui se va prezenta, „să liciteze împotriva lui și să obțină arenda iar apoi să facă o cerere în care să menționeze că terenul a fost încadrat greșit în categoria 2, el urmând apoi să anuleze licitația ori, după 2 luni, să solicite rezilierea contractului de arendă, ADS urmând să fie de acord cu rezilierea”, se mai arată în document.

Redevențe uriașe

Nuţă l-a sfătuit pe Anton ca, dacă în cursul licitației contracandidatul sare cu oferta sa de 2.200 – 2.300 kilograme/ha, să îl lase pe acesta să câștige, întrucât la ei oricum durează cel puțin două luni și jumătate până semnează contractul, timp în care fostul deputat termină de recoltat grâul plantat pe teren, „și să îl vedem atunci de unde plătește el redevența de 2.300 la hectar”.

În condițiile în care Romsem a pierdut licitația deoarece contracandidatul a venit cu o ofertă de 3.075 kg/hectar redevență, Nuță i-a spus lui Anton că vor aștepta să vadă dacă adversarul de licitație va achita redevența, având termen 5 zile în acest sens. În plus, a mai dezvăluit că la ei durează 2 luni până îl pun în posesie pe câștigătorul licitației și astfel are timp să culeagă culturile de grâu.

Aceștia au mai au discutat despre faptul că, dacă funcționarii ADS amână semnarea contractului de arendă 3 luni, câștigătorul licitației nu mai poate cultiva nimic pe teren și nici nu va putea încasa subvenția APIA.

Nuță și-a recunoscut vinovăția
Dus cu vorba, Anton l-a denunțat la DNA pe funcționarul ADS, care a recunoscut toate acuzațiile. A fost de acord să primească o pedeapsă de 3 ani cu suspendare și 4 ani sub supraveghere.

Nuță a fost trimis în judecată de DNA după ce a cerut 70.000 euro, pentru a încheia un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situate în comuna Băneasa, sat Pietrele, jud. Giurgiu și respectiv suma de 280.000 euro pentru a încheia ulterior un contract de concesiune pentru același teren, pe o durată de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

Anton și-a recunoscut aranjamentul cu Nuță
​​Inclusiv Marin Anton a recunoscut că este denunțătorul și omul de afaceri cu care Nuță a dorit să aranjeze licitația pentru concesionarea terenului din Giurgiu. Deși nu a răspuns întrebărilor G4media.ro, Marin Anton a fost prezent aseară într-o emisiune tv.


„La începutul acestui an, când un angajat al ADS, domnul Nuță Marius, a venit la mine și mi-a propus să-mi rezolve problema, adică să-mi concesioneze terenul de 650 de hectare pe 20 de ani plus 10 ani act adițional, prin negociere directă, dacă dau o sumă de 350.000 de euro. 350.000 de euro înseamnă subvenția de pe acel teren pe doi ani și jumătate”, a precizat Marin Anton pentru AGRO TV.

Cine este Ionel Marius Nuță
Ionel Marius Nuță, a fost numit director al direcției de Comunicare din cadrul ADS în februarie 2023. Potrivit declarației de avere depusă în termen de 30 de zile de la numire, Nuță a venit la ADS în septembrie 2022 și în 5 luni a ajuns director. Din cele două declarații de avere depuse de condamnat rezultă că acesta este un tânăr pensionar MapN, casă de pensie de unde a încasat în 2022 43.000 de lei. Soția sa a încasat dividende de la firma Brand Class Complet 260.000 de lei.

După izbucnirea scandalului, ADS a dat în judecată firma Romsem SRL și cere evacuarea acesteia de pe terenurile statului. Dosarul nu are stabilit încă un termen la Judecătoria Giurgiu.

Cine este Marin Anton
Marin Anton – fost deputat în două mandate. Între 200 și 2004, apoi între 2012 și 2016. Ales pe listele PNL, a trecut ulterior la Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR). În 2019 a fost demis din fruntea PNL Giurgiu. În septembrie 2021, a fost condamnat de Tribunalul București la cinci ani închisoare, fiind acuzat că a primit, în 2009, când era secretar de stat în ministerul Transporturilor, o mită de 5,3 milioane euro de la reprezentantul unei companii italiene pentru acordarea unui contract de realizare a noului terminal de la Aeroportul Otopeni.

În prezent, așteaptă decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), care va arăta dacă hotărârile date de Curtea Constituțională și de Înalta Curte pe tema prescripției sunt compatibile sau nu cu legislația europeană în cauzele de corupție și fraude cu fonduri UE. Hotărârea CAB urmează să fie definitivă. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Nou Terminal Schengen de la Timişoara are 8000mp şi poate procesa 800 de pasageri pe oră- Investiţia, 190 de milioane de lei
29/03/2024 11:26

Noul Terminal Schengen al Aeroportului Internaţional Timişoara, care va fi inaugurat vineri in prezenţa premierului Marcel Ciolacu, preşedintelui Senatului Nicolae Ciucă şi a ministrului Transporturilor, ...

Ultimă oră: Autoritățile moldovenești anunță trei explozii în apropierea graniței cu Ucraina
29/03/2024 11:19

Autoritătile din Republica Moldova spun că trei explozii puternice au fost auzite in apropierea granitei cu Ucraina. Exploziile s-au produs in noaptea de joi spre vineri. Nu au fost intrări neautorizate in s ...

MApN confirmă că o 'posibilă dronă' a căzut pe Insula Mare a Brăilei / VIDEO cu craterul format pe terenul agricol
29/03/2024 11:10

Ministerul Apărării Nationale a confirmat, vineri, că in seara zilei precedente in Insula Mare a Brăilei au fost găsite fragmente de la o 'posibilă dronă'. „In seara zilei de 28 martie 2024, au fost i ...

Atacul Rusiei asupra Ucrainei - În Polonia au fost mobilizare avioanele NATO și cele naționale
29/03/2024 10:53

Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze şi-a mobilizat propriile avioane şi pe cele aliate din cauza atacului intens cu rachete al Rusiei asupra teritoriului ucrainean care a avut loc in cursu ...

Zelenski descifrează planurile Rusiei în Europa: 'Putin nu va ierta niciodată asta / Rachetele ar putea zbura de mâine'
29/03/2024 10:41

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a relatat intr-un interviu pentru CBS News ce ar fi capabilă să facă Rusia in Europa, 'chiar de maine'. Potrivit liderului ucrainean, rachetele rusesti „chiar de ...

Ghinion pe șosea: Un copac s-a prăbușit peste o mașină cu 5 copii, între Bistriţa și Vatra Dornei
29/03/2024 10:08

Trei copii cu varste intre 13 şi 4 ani au fost duşi la spital, după ce un copac a căzut pe maşina in care se aflau alături de părinţi şi de alţi doi fraţi, in localitatea Mureşenii Bargăului, din B ...

Cutremur cu magnitudinea 5,7 în sudul Greciei, vineri dimineață
29/03/2024 10:05

 Un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs vineri dimineată in sudul Greciei, in largul coastei de vest a Peloponezului, potrivit Reuters. Acesta a fost precedat de un seism cu o intensitate mai mică. ...

O dronă militară s-ar fi prăbușit lângă Brăila
29/03/2024 09:24

Este alertă in Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbusit joi seară pe un camp, la aproximativ 15 kilometri de oras, in Insula Mare a Brăile. Autoritătile au ajuns in zonă si au izolat perimet ...

Lucrurile se complică pentru Ucraina! Comitetul de Anchetă rus confirmă acuzațiile lui Vladimir Putin
29/03/2024 05:10

Anchetatorii ruşi au declarat joi că autorii atentatului comis la o sală de concerte de langă Moscova au primit sume importante de bani trimise din Ucraina, in timp ce Kievul neagă orice implicare in atac, ...

Răsturnare de situație: serviciile secrete americane nu au oferit Rusiei toate informațiile despre posibilul atac terorist
29/03/2024 05:07

Agentiile de informatii americane nu au oferit Federatiei Ruse toate datele pe care le aveau despre amenintarea teroristă de la mallul Crocus. Serviciile secrete din SUA se temeau să-si dezvăluie sursele. S ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei