S-a terminat cu verile așa cum le știam. Meteorologii au anunțat ce se întâmplă cu acest anotimp în România
Dimensiune font:
Anotimpurile nu mai sunt ce au fost, spun cei mai în vârstă, căci temperaturile cresc și brusc, apoi apar furtuni care fac ravagii în multe zone ale globului. Și dacă anotimpurile calde păreau mai puțin surprinzătoare decât cele reci, meteorologii anunță că nici ele nu mai sunt ce au fost. Ce se va întâmpla vara aceasta în România?
S-a terminat cu verile așa cum le știam. Meteorologii au anunțat ce se întâmplă cu acest anotimp
Potrivit preziviunilor făcute de specialiștii în domeniul meteorologic, schimbările climatice nu pot fi neglijate. Mai mult, se vorbește din ce în ce mai des despre încălzirea globală ori despre alți factori negativi care afectează atmosfera terestră. De altfel, în ultimii ani am asistat la anomalii care ne-au dat de gândit.
Potrivit specialiștilor, emisiile de carbon joacă un rol nefast, iar dacă acestea nu vor fi reduse, ne vom confrunta cu o încălzire ce va duce mercurul din termometre la cote înalte.
Specialiștii trag un semnal de alarmă
Studiile efectuate relevă că, în 2100, ne-am putea confrunta cu o temperatură similară celei din Irak. De exemplu, temperaturile medii vor putea ajunge chiar și până la 34,6 grade Celsius. În schimb, dacă emisiile de carbon vor fi reduse, atunci temperatura va crește numai cu 4 grade Celsius.
S-a terminat cu verile așa cum le știam. Meteorologii au anunțat ce se întâmplă cu acest anotimp în România
Anotimpurile nu mai sunt ce au fost
„Conform estimarilor noastre, regiuni intregi ale globului se vor incalzi atat de repede incat la mijlocul acestui secol chiar si cele mai racoroase veri vor fi mai calde decat cele mai caniculare veri din ultimii 50 de ani”, declară Noah Diffenbaugh, cercetator al Universității Stanford.
Specialiștii anunță condiții de vreme extremă
Organizația Meteorologică Mondială(OMM), care și-a bazat constatările pe analiza principalelor date internaționale, a informat că a confirmat și datele transmise de agenția de monitorizare climatică a Uniunii Europene, ce arată că anul precedent a fost cel mai călduros an din istorie, după 2016.
„Anul 2020 a început de unde a plecat 2019 – cu condiţii meteorologice cu impact ridicat şi evenimente legate de climă. Din păcate, trebuie să ne aşteptăm la condiţii de vreme extremă pe tot parcursul anului 2020 şi în deceniile următoare, alimentate de nivelurile record ale gazelor cu efect de seră care reţin căldura în atmosferă”, a declarat șeful OMM, Petteri Taalas, într-o declarație, referindu-se în special la incendiile din Australia.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau