'Săgeata' Rusiei acuză România că vrea să ocupe Transnistria: 'Românii și șoimii de la Chișinău cu siguranță elaborează planuri de atacare și ocupare'
Dimensiune font:
Bucureștiul și Chișinăul ar putea elabora planuri privind atacarea și ocuparea Transnistriei, a declarat, pentru RIA - Novosti, Andrei Safonov, deputat al Sovietului Suprem al Republicii Moldovenești Transnistrene nerecunoscute
După cum relatează RIA - Novosti, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, Maria Zaharova, a declarat astăzi că orice provocări în legătură cu militarii ruși pentru menținerea păcii și cetățenii din Transnistria vor fi privite ca un atac asupra Rusiei.
Ea a amintit că în Transnistria, în afară de militarii ruși pentru menținerea păcii, locuiesc peste 220 de mii de cetățeni ai Rusiei.
"Occidentalii, românii și 'șoimii' de la Chișinău cu siguranță elaborează planuri de atacare și ocupare a Republicii Moldovenești Transnistrene.
Ei trebuie să introducă Moldova în frontul antirusesc, să o implice în conflict, ca să ardă podurile în urma Moldovei.
Însă în Moldova poporul se opune activ amenințării militare, acolo nu sunt mulți cetățeni cu mentalitate agresivă.
De aceea regimul de la Chișinău este agitat, face presiuni asupra tuturor cetățenilor indezirabili", a afirmat Safonov.
Deputatul transnistrean consideră că astăzi nu pot fi excluse variantele de atac asupra Transnistriei
După cum a afirmat acesta, în prezent Transnistria și Găgăuzia împiedică autoritățile moldovenești să declare integrarea sau unirea cu România.
De asemenea, el a menționat că transnistrenii nu aspiră să devină parte a UE și de aceea strică planurile occidentalilor privind instituirea controlului deplin asupra sud-vestului fostei URSS.
"La rândul lor, transnistrenii încearcă să minimizeze amenințarea războiului.
De aici și proiectul declarației de pace, care a și fost propus de președintele nostru, Vadim Krasnoselski.
Proiectul este de actualitate și la ora actuală, dar se poate presupune că Chișinăul va continua să se eschiveze de la semnarea lui, pentru că, repetăm, grupul aflat la guvernare în Moldova nu este interesat să-și asume niște angajamente, care i-ar limita pe viitor posibilitățile de a exercita presiuni asupra Transnistriei.
Dar transnistrenii vor propune cu insistență iarăși și iarăși consolidarea garanțiilor de pace pe Nistru. Iar cine va fi împotrivă - acela se va și prezenta ca un instigator al războiului", a remarcat Safonov.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau