Statele Unite dau semne de oboseală? Îi cer în privat lui Zelenski să renunțe la refuzul negocierilor de pace cu Rusia
Dimensiune font:
Statele Unite au cerut în privat Ucrainei să renunțe la refuzul său public de a purta discuții de pace cu Rusia și să semnaleze disponibilitatea de a se angaja în negocieri, în timp ce războiul din Ucraina se prelungește în cea de-a noua lună, potrivit The Washington Post.
Președintele Zelenski și-a exprimat inițial disponibilitatea de a negocia la începutul războiului. Cu toate acestea, după ce președintele rus Vladimir Putin a anexat în mod oficial patru regiuni din Ucraina la sfârșitul lunii septembrie, Zelenski a emis o declarație în care a afirmat că va fi imposibil să poarte discuții de pace cu Putin.
Refuzul lui Zelenski de a se angaja cu Putin a atras îngrijorarea altor țări. Africa de Sud s-a alăturat altor aproximativ trei duzini de țări care s-au abținut în octombrie de la un vot al ONU de condamnare a anexării de către Rusia a teritoriilor ucrainene, îndemnând în schimb să se concentreze asupra facilitării unei încetări a focului.
În SUA, sprijinul Congresului pentru războiul din Ucraina a început, de asemenea, să se clatine, atât în rândul republicanilor, cât și al democraților. Liderul minorității din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy (R-Calif.), a sugerat luna trecută că republicanii vor pune frâu liber cheltuielilor pentru Ucraina dacă vor recâștiga Camera în alegerile de la mijlocul mandatului de marți.
Reprezentanta Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) a adoptat o abordare mai extremă la începutul acestei săptămâni, promițând că "niciun ban nu va mai merge în Ucraina" sub conducerea republicană în Congres. De asemenea, progresiștii din Cameră au trimis luna trecută o scrisoare președintelui Biden, pe care au retras-o între timp, în care îl îndemnau să facă mai mult presiuni pentru o rezolvare diplomatică a războiului din Ucraina.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau